Girişimsel Radyoloji Nedir? Girişimsel Radyoloji Hangi Hastalıklara Bakar? Girişimsel Radyoloji Ne İşe Yarar? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler.
Girişimsel Radyoloji Nedir? Girişimsel Radyoloji Hangi Hastalıklara Bakar?
Görüntüleme eşliğinde uygulanan tanı vede tedavi uygulamalara girişimsel radyoloji denmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için girişimsel radyoloji ne işe yarar? ve radyoloji hangi hastalıklara bakar? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Girişimsel radyoloji hangi hastalıklara bakar?
Son yıllar da teknolojinin de gelişmesiyle birlikte bir çok hastalık konforlu şekil de tespit edilerek başarıyla tedavi edilmektedir. Bireye özel anestezi uygulamaları ile vücutta açılan küçük kesiler ile hasta herhangi acı vede ağrı hissetmeden işlemler gerçekleştirilir. Girişimsel radyoloji branşın da uzmanlaşmış doktorlar tarafından, kalp damarı dışında anjiyo ile uygulanan tüm damar tedavilerin de uygulanabilmektedir. Vücutta bir çok yerde oluşabilen kist tedavileri bu yöntem ile tedavi edilebilmektedir. Hastanın tedavi esnasında maruz kaldığı radyasyon değil, yani hastaya ait risk söz konusu değildir. Çünkü hasta sadece tedavi işlemi esnasında kusa süreli bir ya da bir kaç defa radyasyona maruz kalacak, bu olumsuz etkilerin büyük bölümü de zaman içinde onarılacaktır. Yazımızın devamına giderek girişimsel radyoloji doktorları nelere bakar, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Girişimsel Radyoloji Doktorları Nelere Bakar?
Girişimsel Radyoloji Hangi Hastalıklara Bakar?
– Apse, koleksiyon, biliyer sistem, üriner sistem, plevral vede peritoneal sıvı drenajı uygulanmaktadır.
– İnce iğne vede tru-cut tüm organ biyopsileri,
– Cerrahi adayı olmayan hasta grubun da, lokal tümör ablasyonu,
– Lokal ileri karaciğer tümörleri tedavisi,
– Myom vede adenomyozisin semtomatik tedavisin de, ameliyatsız minimal invaziv opsiyon olarak embolizasyon iletedavisi,
– Hiper vasküler tümörler de preoperatif embolizasyon,
– Anevrizma tedavisi,
– Stentleme vede anjiyoplasti işlemleri.
Girişimsel radyoloji süresi, genel de lokal anestezi eşliğin de uygulanır vede yaklaşık 30 dakika sürmektedir. Hastalar dinlenmeyi takiben, aynı gün taburcu edilmektedir. Girişimsel radyoloji, görüntüleme eşliğin de ciltte iğne deliği gibi küçük alandan vücutta ilgili alana girerek, kılavuz teller vede araçlar eşliğin de uygulanan tedavi yöntemleri olmaktadır. Bu işlemler esnasın da lokal anestezi uygulanır, büyük ameliyatlara vede kesilere gerek kalmadna kapalı yöntem ile tedavi yapılır. Radyolojik görüntüleme teknikleri kullanılarak, damar içerisinden vede cilt üzerinden tanı amaçlı biyopsi işlemlerini gerçekleştiren ya da tedavi amaçlı minimal invaziv girişimler ile tedavi yöntemlerini uygulamaktadır.
Girişimsel Radyoloji Hangi Hastalıklara Bakar, girişimsel radyoloji sonuçları, standart uygulama da biyopsi anında iğne içine alınan doku formol sıvısı barındıran bir kaba yerleştirilerek patoloji laboratuvarına gönderilmektedir. Burada patoloji laboratuvarlarının çalışma hızı vede teknik yeterliliğine göre 1 ila 3 gün içinde patoloji uzmanı tarafından mikroskobik inceleme uygulanır vede sonuç rapor edilmektedir. Eğer ki sizin de girişimsel radyoloji nedir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Girişimsel radyoloji nedir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da girişimsel radyoloji nedir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; İnkontinans Neden Olur?