Kalp Yetmezliği Belirtileri Nelerdir? Kalp Yetmezliği Nasıl Tedavi Edilir? Kalp yetmezliği nedenleri ile alakalı bilmeniz gereken bazı bilgiler yazımızda.
Kalp Yetmezliği Belirtileri Nelerdir? Kalp Yetmezliği Nasıl Tedavi Edilir?
Kalbin farklı nedenlere bağlı olarak, zarar görmesi vede vücuda gerekli kan pompalayamaması durumuna kalp yetmezliği denmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için kalp yetmezliği nasıl tedavi edilir? ve kalp yetmezliği nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Kalp yetmezliği belirtileri nelerdir?
Kalp yetmezliğinin en çok görülen nedenleri arasında kalp kasında, kalp krizi riskine bağlı olarak zarar görme vede kasıl durumları bulunur. Kronik vede ilerleyebilen hastalıktır. Hastalığın durumuna vede evresine bağlı olarak ilaç tedavisi vede farklı yöntemler ile iyileşme sağlanabilmektedir. Yeterli kanın vücuda iletilememesi durumların da, kalp hızlanarak vede normal ritme ulaşmaya çalışarak damarlar da daralmaya neden olur. Bu duruma neden olan, bir çok faktör bulunur. Hastalığın erken teşhis edilmesi, tedavi de iyileşme oranını artırır. Belirtilerin yaşanması durumun da, vakit kaybetmeden uzman doktora görünmeli vede tedavi aksatılmamalıdır. Hastalığın durumuna bağlı olarak, belirtilerin şiddeti de, kişiden kişiye değişikenlik göstermektedir. Yalnız belirtiler genellik ile benzer şekilde meydana gelmektedir. Yazımızın devamına giderek kalp yetmezliği belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Kalp Yetmezliği Nasıl Tedavi Edilir?
Kalp Yetmezliği Belirtileri
– Boyun bölgesindeki kan damarlarında belirginleşme,
– İdrara sık çıkma,
– Ayaklar da, bacaklar da vede karın bölgesin de ödem oluşması vede şişme,
– Kalp çarpıntısı,
– Düzensiz nabız hareketleri,
– Balgamın beyaz veya pembe renkte çıkması,
– Öksürük,
– Kiloda ani görülen artış,
– Mide sorunları vede bulantı,
– Nefes darlığı,
– İştahın kesilmesi,
– Çabuk vede hızlı yorulma,
– Göğüs de ağrı.
Kalp Yetmezliği Nedenleri
– HIV,
– Uyuşturucu,
– Alkol kullanımı,
– Obezite,
– Uzun süreli vede devamlı kullanılan bazı ilaçlar,
– Tiroid hastalıkları,
– Diyabet yani, şeker hastalığı,
– Kalp kasının iltihaplanması,
– Kalp ritim bozukluğu,
– Genetik faktörler,
– Kalp kası hastalıkları,
– Kalp kapakçığı ile ilişkili hastalıkları,
– Hipertansiyon,
– Kalp krizi.
Genellik ile kalp de yaşanan farklı sorunlara bağlı olarak, zarar görülmesi veya kalbin zayıflama durumlarının meydana geldiği hastalık türüdür. Kalpteki kan pompalama odacıkların da sertleşme olması, kalbin atışları arasındaki durumlar da tam olarak kan ile doldurulamamasına neden olur. Bunun yanında kalp kasının zarar görmesi veya zayıflaması da ventriküler sistem de genişlemeye vede bu neden ile kanın vücuda gerektiği ölçüde ulaşamamasına yol açmaktadır. Genetik faktörler de bu hastalığın meydana gelmesinde önemli rol taşımaktadır. Ailenin tıbbi öyküsün de bulunan bu hastalık, diğer kişilerde de görülme riskini ortaya çıkarabilmektedir.
Kalp Yetmezliği Tedavisi Var Mı?
Hastalığın teşhis edilmesi durumun da, tedavi süreci doktor tarafından planlanarak hastaya uygulanır. Genellik ile ilk hedeflenen durum, mevcut sağlık durumunu korumak vede hastalığın ilerleyişini önüne geçilmesi olmaktadır. Kişinin günlük yaşantısı, kötü olarak etkileyen durumlar da azaltılmaya çalışılmaktadır. Bu hastalığın tedavisi, hastalığın durumuna vede kişiye bağlı olarak değişiklik gösterdiği için, bazı ilaç tedavileri vede cerrahi uygulamalar kullanılarak iyileşme sağlanabilmektedir.
Hastalığa neden olan veya şiddetinin artmasına yol açan aritmi, hipertansiyon ve şeker hastalığı gibi durumlar da ilaç tedavisi, beslenme alışkanlıkların da değişiklik vede yaşam tarzında farklılaşma gibi tedaviler uygulanabilmektedir. İlaç tedavilerin de, doktorun önerdiği doz da vede sıklık ile kullanım çok önemli olmaktadır. Kişi kendi kendine tedavi uygulaması düşünmemeli vede doktorun tavsiye ettiği ilaçları aynı şekil de söylenen doz da kullanmalıdır. İlaçlar kalbin işlevsel bozukluğunun düzelmesin de fayda sağlayarak, nefes darlığı vede ödem sorunlarının da azalmasını sağlamaktadır. Hastalığın evresine bağlı olarak bazı ilaçlar bir arada kullanılabilir vede farmakolojik tedavi uygulaması da tavsiye edilebilir.
Kalp Yetmezliği Belirtileri Nelerdir, kalp yetmezliği her yaşta birey de görülebilen bir hastalıktır. Genellik ile yaşın ilerlemesine bağlı olarak risk durumu artabilir iken, bazı hastalıklar da bu durumu tetiklemektedir. Kalp vede damar hastalıkları, kalp ritim bozukluğu vede hipertansiyon gibi hastalıkları olan bireyler de görülme riski daha fazla olmaktadır. Eğer ki sizin de kalp yetmezliği belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kalp yetmezliği belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kalp yetmezliği belirtileri, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Anhedoni Nedenleri Nelerdir?