Beyin Pili Kimlere Takılır? Beyin Pili Ömrü Ne Kadar? Beyin pili ne işe yarar? İle ilgili bilmeniz geeken bazı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Beyin Pili Kimlere Takılır? Beyin Pili Ömrü Ne Kadar?
Beyin pili tedavisin de, hastalara ilk olarak beyin MR’ı çekilmektedir. Hastanın bulgularına göre, belirlenmiş olan beyin pilinin koyulacağı hedef MR üzerinde belirlenmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için beyin pili ne işe yarar? ve beyin pili ömrü ne kadar? İle ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Beyin pili kimlere takılır?
Beyin pili ameliyat sabahı lokal anesteziyle, hastanın kafasına çerçeve yerleştirilerek beyin tomografisi çekilmektedir. Beyin tomografisi ile MR görüntüsü birleştirilerek, hedefin koordinatları düzenlenmektedir. Daha sonra hasta ameliyathaneye alınmaktadır. 2 aşamalı olan bu operasyonun ilk aşaması da bu evrede başlamaktadır. Hasta uyutulmadan, lokal anestezi altında belirlenen koordinatlara göre uzun çubuklar hedefe yönlendirilmektedir. Bu aşamada hastayla konuşularak ilerlenmektedir. Beyindeki hücrelerin sesleri mikroelektrod kayıt ile takip edilerek hedefin doğruluğu da teyit edilmektedir. Hastanın bulguların da düzelme görüldüğü alana kalıcı olarak 2 tane elektronik çubuk takılmaktadır. Daha sonra hastanın kafasındaki çerçeve çıkarılmaktadır. Hasta tamamen uyutulur vede ameliyatın 2. aşamasına geçilmektedir. Yerleştirilmiş olan elektronik çubuklar cilt altından köprücük kemiğinin altına yerleştirilen pil ile uzatma kablousu yardımı ile birleştirilmektedir. Yazımızın devamına giderek beyin pili ömrü, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşa bilirsiniz.
Beyin Pili Ömrü Ne Kadar?
Beyin Pili Başka Hangi Hastalıklarda Kullanılır?
– Epilepsi alanın da kullanılır,
– Kronik ağrı,
– Depresyon,
– Takıntı,
– Tik rahatsızlığı,
– Vücudun belli bölgelerinin kasılma hastalığı,
– Ailevi titreme bozukluğu,
– Obezite,
– Alzheimer,
– İlaç bağımlılığı,
– Baş ağrısı.
Beyin pili ameliyatının riskleri, beyin cerrahisinin yaptığı bir çok ameliyata göre daha az riski vardır. Beyin kanaması, damar tıkanıklığı, enfeksiyon, kol ve bacaklar da güçsüzlük, görmede bozulma depresyon gibi %1 ila %2 oranında gözlenebilmektedir. Beyin pilinin parkinson hastalığına faydası; İlaç alımına bağı rastlanan, istemsiz kasılmalar gibi yan etkiler de düzelme görülmektedir. İlaç alımları arasında vücutta ilacın azalmasına bağlı gelişen şiddetli dalgalanmalar azalmaktadır. Cerrahi hedefe göre değişmek ile birlikte ilaç dozların da azalma olmaktadır. Hastaların artan bağımsızlığı ile günlük yaşama katılım oranı da yükselmektedir.
Beyin pili hastaların takibi, ameliyattan sonra nöroloji doktorları tarafından takip edilerek beyne takılan elektrotların uzaktan kuman da benzeri alet ile ayarlaması yapılmaktadır. Kullanılan ilk beyin pillerinin ömrü ortalama olarak 5 yıl civarında olup, gelişen teknoloji ile 25 yıl şarj edilebilir piller geliştirilmiştir. Beyin pilinin, güç kaynağı ise köprücük kemiğinin altındaki alan da bulunur vede pil değişimi sırasında yalnızca bu bölge açılarak kısa sürede yeni batarya ile değiştirilmektedir.
Beyin Pili Kimlere Takılır, beyin pili ameliyatı geçiren hastaların günlük yaşamında herhangi değişiklik yaşanmamaktadır. Hastalar beyin pilinin takılmasıyla birlikte, günlük işleri kolayca yapabilmektedir. Eğer ki sizin de beyin pili kimlere takılır, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Beyin pili kimlere takılır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da beyin pili kimlere takılır, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Çocuk Ürolojisi Neye Bakar?