Çocuk Ürolojisi Neye Bakar?

Çocuk Ürolojisi Neye Bakar? Çocuk Ürolojisi Hastalıkları Nelerdir? Çocuk ürolojisi nedir? Hakkında merak edilen, bazı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Çocuk Ürolojisi Neye Bakar? Çocuk Ürolojisi Hastalıkları Nelerdir?

Çocuk Ürolojisi Neye Bakar
Sayfa İçeriği: Çocuk Ürolojisi Neye Bakar

Çocuk ürolojisi, bebeğin hayata gelmesiyle 18 yaşına kadar olan dönemi kapsamaktadır. Bu bölüm tüm çocuklar da böbrek ve idrar yolları, erkek çocuklar da penis vede testis, kız çocuklarında da genital bölge ile ilgili sorunlar ile ilgilenmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için çocuk ürolojisi nedir? ve çocuk ürolojisi hastalıklaır nelerdir? Soruların cevaplarını ayrıntılı olarak ulaşabilir ve öğrenebilirsiniz. Peki Çocuk ürolojisi neye bakar?

Ürolojik hastalıklar yetişkinleri etkilediği kadar, çocukları da ve bebekleri de etkilemektedir. Yenidoğan bebekler dünyaya doğumsal bir ürolojik hastalık ile gelebilmektedir. Yaşamın ilk yılların da, bir ürolojik hastalık ile karşılaşabilmektedir. Çocuk sağlığı vede hastalıkları uzmanından sonra, bir hastalık olmadan mutlaka en az bir defa ziyaret edilen bölümdür çocuk üroloji. Halk arasında erkeklerin nerede ise tamamı bebeklik vede çocukluk dönemin de sünnet edilmektedir. Bunun için de, bir çocuk üroloji doktoruna başvurulmaktadır. Bu durum da, sünnet ülkemiz de en sık yapılan cerrahi işlemdir. Yazımızın devamına giderek çocuk ürolojisi hastalıkları, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Çocuk Ürolojisi Hastalıkları Nelerdir?

Çocuk Ürolojisi Hastalıkları

İnmemiş testis,
Doğumsal penis eğriliği,
Hidrosel. (Su fıtığı),
Böbrek reflüsü,
Hipospadias,
UPJ darlığı.

Çocuk Ürolojinin İlgi Alanına Giren Hastalıklar

Erkek çocukların da sünnet ve sünnet komplikasyonları,
İdrar yolu enfeksiyonları,
Kız çocukların da karşılaşılan, yumurtalık kistleri vede genital bölge travmaları,
Kasık fıtığı,
Varikosel. (Testisin damarlarının gelişlemesi),
İşeme bozuklıkları: İnkotinans, uykuda işeme, idrar kaçırma,
Testis ve skrotum anomalileri: İnmemiş testis, hidrosel, testis torsiyonu,
Alt idrarı yolları hastalıkları: Vezikoüreteral reflü, mesane ekstrofisi ve divertikülü, üreterovezikal bileşke darlığı, üretra darlıkları,
Böbrek ve üst idrar yolları ile ilgili hastalıkları: Hidronefroz, doğuştan tek böbreğin olmaması, polikistik böbrek, atnalı böbrek, pelviüreterik bileşke tıkanıklığı, böbrek taş hastalığı.
Penis anomalileri: En sık rastlanan doğuştan sünnetli ya da peygamber sünneti olarak isimlendirilen hipospadiasdır. Diğer penis anomelleri ise; Gömük penis, epispadias, fimozis.

Çocuk Ürolojisi Neye Bakar, çocuk üroloji yeni doğandan, 18 yaşına kadar kız vede erkek çocukların böbrek, üreter borucuklar gibi bir çok hastalıkları incelemektedir. Eğer ki sizin de çocuk ürolojisi neye bakar, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Çocuk ürolojisi neye bakar, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da çocuk ürolojisi hastalıkları, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Odyolojide Yapılan Testler Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed