Kadınlarda İnfertilite Nedenleri Nelerdir?

Kadınlarda infertilite Nedenleri Nelerdir? Kadında İnfertilite Problemi Nedir? İnfertilite nasıl anlaşılır? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler.

Kadınlarda İnfertilite Nedenleri Nelerdir? Kadında İnfertilite Problemi Nedir?

Kadınlarda infertilite Nedenleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Kadınlarda İnfertilite Nedenleri Nelerdir

En basit ifade ile infertilite kısırlıktır. Çiftlerin en az 1 yıldır, düzenli ikişkiye girmesine rağmen gebelik oluşmaması, infertilite olarak ifade edilmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için infertilite nasıl anlaşılır? ve kadında infertilite problemi nedir? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Kadınlarda infertilite nedenleri nelerdir?

Genç çiftler için, infertilite söz edilebilmesi adına, nispeten biraz daha uzun beklemenebilmektedir. Yalnız 35 yaş vede üzerindeki kadınların muayene geçmişlerinde, kısırlığa işaret eden bulgular var ise, tedavi süresine hızlı şekilde başlanması lazım. Bu rahatsız sadece kadınlar da meydana gelen bir rahatsızlık değildir. Bu rahatsızlık erkeklerde de rastanabilir. Dolayısı ile çocuk sahibi olamayan çiftlerin her ikisinin de aynı anda muayene olması vede böylece gebeliğin oluşmamasının nedeninin tam olarak anlaşılması lazım. İnfertilitenin tedavsi için kremler, ilaçlar, cerrahi operasyonlar vede benzeri teknikler tercih edilmektedir. Eğer kısırlık giderilemiyor ise, aşılama vede tüp bebek gibi diğer yöntemler devreye girer vede kadınların bu yol ile gebe kalması sağlanmaktadır. Yazımızın devamına giderek kadınlarda infertilite nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

İnfertilite Nasıl Nnlaşılır?

Kadınlarda İnfertilite Nedenleri

Bazal vücut ısısına bakılması,
Adetin 19. 21. vede 23. günlerin de progesteron düzeyinin incelenmesi,
Servikal pap smear,
Adet öncesi rahimden parça alınması vede patolojik inceleme yapılması,
USG ile yumurtlama takibi.

İnfertilitenin meydana gelmesine neden olan, farklı durumlar bulunmaktadır. Bunlar; Kadın vede erkekler de farklı biçimlerde ortaya çıkmaktadır. Dolayısı ile infertilite nedenlerinin kadın vede erkekler de ayrı ayrı incelenmesi daha doğru olur. Hamileliğin oluşması da, yumurtalıkların doğru biçimde çalışması gerekmektedir. Bunların doğru olarak çalışmaması kısırlık nedenidir. Bunun toplam nedenler içerisindeki payı ortalama olarak %15’tir. Yumurtlama, ovulasyon olarak ifade edilir iken, yumurtlamanın olmaması da anovulasyon olarak adlandırılmaktadır. Kadınlar da yumurtlamanın olmaması kısırlığa neden olur. Bunun tespiti ise yukarıda belirtiğimiz gibi mümkündür. Belirttiğimiz testler vede tetkikler sonucunda yumurtlamanın gerçekleşmediği fark edilir ise, direkt olarak tedaviye başlanmalıdır. Ovulasyon ilaçlarının kullanımı ile yumurtlamanın normal biçimde olması, %80 oranında sağlanır. İlaçlar tedavi de olumlu sonuç vermez ise, farklı tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.

İnfertilite Tedavisi Var Mı?

Kısırlığın meydana gelmesine neden olan, duruma bağlı olarak farklı tedavilerin yapılması söz konusu olabilmektedir. Bu uygulamalar, bireylere göre farklılık göstermektedir. Her birisinin farklı başarı oranları bulunmaktadır. Uygulanabilmesi için bir takım şartların sağlanması lazım. Bundan dolayı tedaviler hakkında bilgi almak için, bireylerin doktorları ile görüşmeleri gerekmektedir. Bu yöntemlerin olumlu sonuç vermesi, işlemi uygulayan doktorun bu alanda uzman vede tecrübeli olması ile direkt olarak ilgili olmaktadır. Tedavinin uygulandığı hastane ya da kliniğin şartlarının da uygun olması lazım. Yalnız bütün bunlara rağmen bazı vakaların tedavisi mümkün olmayabilmektedir. Tahmin edilenden daha uzun sürebilmektedir. Bazen 20 yıl sonunda çocuk sahibi olmak mümkün iken, bazen de bir kaç ay için de olumlu sonuçlar alınabilmektedir.

İnfertilite Uygulanan Tedaviler

İntrasitoplazmik sperm enjeksiyonu,
GnRH-Antagonistlerinin kullanımı,
ICSI işlemi için kullanılan mikropipetler,
Yardımcı üreme teknikleri,
Intra-Uterın inseminasyonu,
Embriyo transferi,
Yumurta toplama işlemi,
Natürel siklusta ICSI.

İnfertilite hastalığı, kısırlık olarak adlandırılmaktadır. Kadın vede erkeğin düzenli olarak bir cinsel hayatı olmalarına rağmen, 1 yıl süre için de doğal yollardan gebe kalınmama durumu olarak anlaşılmaktadır. Tüm dünya da yaklaşık olarak %15 oranın da rastlanan infertilite, kadına ya da erkeğe bağlı olarak gelişebilmektedir. Kısırlık sorunlarının 1/3’ü erkek, 1/3’ü kadın vede 1/3’ü çiftlerin her ikisinden de kaynaklanmaktadır.

Kadınlarda İnfertilite Nedenleri Nelerdir, Kısırlığın özel belirtisi yoktur. Düzenli korunmasız cinsel ilişkiye rağmen, 1 veya 2 yıllık süre içinde çocuk sahibi olamama durumu infertilite belirtisi olarak kabul edilmektedir. Eğer ki sizin de Kadınlarda infertilite nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kadınlarda infertilite nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kadınlarda infertilite nedenleri, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Hiperaktivite Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed