Direksiyon Sınav Süreci Nasıl?

Direksiyon Sınav Süreci Nasıl? Direksiyon Sınavı Kaç Dakika Sürer? Direksiyon sınavında kaçıncı viteste gidilir? İle ilgili bilinmesi gereken bazı bilgiler.

Direksiyon Sınav Süreci Nasıl? Direksiyon Sınavı Kaç Dakika Sürer?

Direksiyon Sınav Süreci Nasıl
Sayfa İçeriği: Direksiyon Sınav Süreci Nasıl

Direksiyon sınavı, her ay düzenli olarak yapılmaktadır. Direksiyon sınavı genellik ile aday sınava girdikten sonraki 21 gün içerisinde uygulanıyor olmasıdır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için direksiyon sınavında kaçıncı viteste gidilir? ve direksiyon sınavı kaç dakika sürer? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Direksiyon sınav süreci nasıl?

Direksiyon sınavına girebilmeniz için, öncelik ile adayların elektronik sınavdan başarılı olması gerekmektedir. Direksiyon sınavı, her ay düzenli şekilde uygulanmaktadır. Adaylar için belirlenen bu tarih, genel de adayın elektronik sınava girdikten sonraki, 21. gün içerisinde yapılmaktadır. Direksiyon sınavı toplam da, 5+30 dakika olarak iki ayrı bölümden vede toplamda da 35 dakika sürmektedir. Aracın iç donanım vede motor kısımlarından soru sorulacak, sorulardan 5 tanesine cevap veremezseniz sınavdan başarısız olursunuz. Direksiyon sınavında sorulan sorular, sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanını komisyon başkanına vererek imza tutanağı imzalanmaktadır. Direksiyon sınavları, artık tablet ile yapılmaktadır. Yazımızın devamına giderek direksiyon sınav süreci ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Direksiyon Sınavında Kaçıncı Viteste Gidilir?

Direksiyon Sınav Süreci

Direksiyon sınavına girebilmeniz için, öncelik ile sürücü adayının kursa başvuru yapıp, elektronik sınavı eğitimi almaktadır. Daha sonra teorik sınava girilmektedir. Burada teorik sınavdan başarılı olan sürücü adayı için, direksiyon sınavına girmeye hak kazanmaktadır. Bir sürücü adayı teorik sınavdan başarılı olmadıkça, direksiyon sınavına da girmeyi hak kazanamaz. Sürücü kursu, sınav tarihini vede saatini adaya bildirir. Sınava girebilmeniz için, çift onaylı giriş belgesinin sürücü kursundan elden alınması gerekmektedir. Direksiyon sınavı eğitimi alınır iken, sınav tarihlerinin belirlenme sürecinde tamamen ilçe ya da il milli eğitim müdürlüklerinin ilgili birimlerinin takdiri etkin olmaktadır. Teorik sınav da başarılı olduğunuz anda, direksiyon eğitimi süreci başlamaktadır.

Sürcücü adayları, kayıt oldukları sürücü kursunun gerçekleştirmiş olduğu direksiyon eğitiminin sonrasında, direksiyon sınavlarına 4 defa girebilme hakkına sahip olurlar. Sürücü adayı, eğer ki 4 kez direksiyon sınavından başarısız olur ise, dosyası yanar vede en başa dönerek tekrar sürücü kuırsuna kayıt olması lazım.

L parktan çıkarken verilecek sinyal ile ilgili merak edilen soru için öncelik ile, L parka yanaşır iken, sağ sinyal verilir, yanaşır iken aracın hızını iyice düşürülmelidir. L parka girer iken, dubalar ile kaldırımı ortalayarak düz bir biçimde, dubalar ile kaldırımın arasına girmelisiniz. Direksiyon sınavın da eğer ki manuel vites kullanılacak ise, 1. vites kalkış vitesidir. Zorunlu haller dışında, kalkıştan hemen sonra aracı ikinci vitese almalıyız. Unutmayın yaklaşık 3 ila 4 araç boyu, bir mesafe de 2. vitese geçmeniz gerekmektedir.

Direksiyon Sınav Süreci Nasıl, eğer ki direksiyon sınavında, kırmızı hataları 1 defa yaparsanız, sarı hataları ise 2 defa yaparsanz vede mavi hataları da 5 defa yaparsanız direksiyon sınavından başarısız olursunuz. Eğer ki sizin de direksiyon sınav süreci nasıl, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Direksiyon sınav süreci nasıl, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da direksiyon sınav süreci, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Bilek Burkulması Kaç Günde İyileşir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed