Hormon Bozukluğu Nedenleri Nelerdir?

Hormon Bozukluğu Nedenleri Nelerdir? Hormon Bozukluğu Varsa Ne Olur? Hormon bozukluğu belirtileri hakkında merak ettiklerinizi yazımızdan bulabilirsiniz.

Hormon Bozukluğu Nedenleri Nelerdir? Hormon Bozukluğu Varsa Ne Olur?

Hormon Bozukluğu Nedenleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Hormon Bozukluğu Nedenleri Nelerdir

Hormonların, insan vücudunun işleyişinin düzenlemesi, organların vede dokuların görevlerini sorunsuz biçimde yapması vede iç dengenin sağlanmasın da büyük rolü bulunmaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için hormon bozukluğu belirtileri nelerdir? ve hormon bozukluğu varsa ne olur? İle ilgili sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Hormon bozukluğu nedenleri nelerdir?

Endokrin sistemi tarafından üretilen, bu kimyasalların her birisinin farklı farklı görevleri bulunmaktadır. Bu görevlerin sorunsuz olarak yerine getirilebilmesi adına, salgılanan hormonların ne eksik, ne de fazla olması gerekir. Salgılanan hormonların vücuttaki görevlerindeki bazıları ise; üreme döngüler, vücut ısısının ayarlanması, uyku döngüleri, cinsel fonksiyonların yerien getirilmesi, büyüme ve gelişme, stres, heyecan vede benzer duyguların oluşumudur. Hormonların farklı nedenlerden dolayı, kendi seviyelerinin haricinde salgılanması, farklı problemlere neden olur. Bu durum hormonal bozukluklar olarak tanımlanmaktadır. Hormonal bozukluklar kadınlar da vede erkekler de farklı biçimler de kendisini göstermektedir. Bu durum tamamen kadın vede erkek vücudunun işleyişindeki farklılıklardan kaynaklanmaktadır. Kadınlardaki risk, erkeklere göre çok daha fazla olmaktadır. Bunun nedeni de, kadınlardaki farklı endokrin organları vede döngüleri olmasıdır. Yazımızın devamına giderek hormon bozukluğu nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Hormon Bozukluğu Belirtileri Nelerdir?

Hormon Bozukluğu Nedenleri

Aşırı kilo,
Kötü beslenme,
Diyabet çeşitleri,
Aşırı stres,
Endokrin sistemini etkileyen hastalıklar,
Endokrin sisteminin hasar alması.

Hormonları salgılayan bezler görevlerini normal biçimde yapar iken, meydana gelen bir takım farklı durumlar nedeni ile görevlerini aksatmaya başlar. Buradaki nedenler normal olmayan yaşam durumlarıdır. Daha farklı ifade ile insanlaırn yaşantılarındaki ani değişimler, normal olmayan durumlar, farklı hastalıklar, kullanılan bir takım ilaçlar hormon seviyelerini etkilemektedir. Yukarıda vermiş olduğumuz nedenlerin haricinde, farklı durumların da hormon seviyesini etkilediği de unutmamalıyız.

Hormonların salgılanma seviyesindeki en ufak değişim, kendisini hissettirecek özellikte olmaktadır. Hormonların son derece önemli olan rolleri buna neden olmaktadır. Kadınların hormon seviyelerindeki değişime bağlı olarak meydana gelen hormonal bozukluklar kendisini farklı biçimlerde göstermektedir.

Hormon Bozukluğu Belirtileri

Klitoral genişleme,
Kilo alımı,
Kısırlık,
Osteoporoz,
Sıcak basması,
Gece terlemesi,
İshal,
Kabızlık,
Göğüsler de hassasiyet,
Vajinal kuruluk.

Hormon bozukluğu yaşayan bireyler, çeşitli sağlık sorunları ile karşılaşabilir. Vücudun aşırı tüylenmesi, ergenlik döneminin gerçekleşmemesi, uyku düzeninin oturmaması, adet döngüsünün oluşmaması vede kısırlık hormon bozukluğundna kaynaklanabilen problemlerin yalnızca bazılarıdır.

Hormon Bozukluğu Nedenleri Nelerdir, hormon bozukluğu belirtileri arasında genellik ile adet düzensizliği, adet dışı kanama, tüylenme de artış, sivilcelenme, ödem evde buna bağlı kilo değişimi yaşanabilmektedir. Eğer ki sizin de hormon bozukluğu nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Hormon bozukluğu nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da hormon bozukluğu nedenleri, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Boyun Terlemesi Neden Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed