İdrar Kültürü Pozitif Çıkması Nedir?

idrar Kültürü Pozitif Çıkması Nedir? İdrar Kültüründe Çıkan Hastalıklar, İdrar kültürü nedir? Hakkında merak edilen bazı bilgilere ulaşabilirsiniz.

İdrar Kültürü Pozitif Çıkması Nedir? İdrar Kültüründe Çıkan Hastalıklar

idrar Kültürü Pozitif Çıkması Nedir
Sayfa İçeriği: idrar Kültürü Pozitif Çıkması Nedir

Bir idrar yolu enfeksiyonu teşhisi ve enfeksiyona neden olan bakteriyi ya da mayayı tanımlamak için idrar kültürü testi kullanılmaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için idrar kültürü nedir? ve idrar kültüründe çıkan hastalıklar ile ilgili sorularının cevaplarna ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki İdrar kültürü pozitif çıkması nedir?

İdrar kültürü testin de, hangi antibiyotiklerin enfeksiyona neden olan mikrobun büyümesini engelleyeceğini belirlemek adına duyarlılık testi ile birlikte uygulanabilir. İdrar kültürü sonuçları, enfeksiyonu tedavi etme de hangi ilaçların en etkili olacağının belirlenmesine yardımcı olmaktadır. İdrar, su vede atık barındıran ve böbreklertarafından üretilen sıvıdır. Böbreklerden, üreterler olarak isimlendirilen tüpler aracılığı ile mesaneye gider vede daha sonra üretra yolu ile vücuttan atılmaktadır. İdrar kültürü, idrardaki bakterileri vede mayayı tespit edip tanımlayan vede idrar yolu enfeksiyonu nedenini anlamak ve belirlemek adına kullanılan testtir. Yazımızın devamına giderek idrar kültüründe çıkan hastalıklar ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

İdrar Kültüründe Hangi Bakteriler Çıkar?

drar Kültüründe Çıkan Hastalıklar

Genel olarak idrar yolu enfeksiyonlarının tanısı adına tercih edilmektedir. İdrar yolu enfeksiyonlarının çoğu kolayca tedavi edilmektedir. Yalnız tedavi edilmez ise, enfeksiyon üreterler boyunca böbreklere yayılabilmektedir. Böbrek enfeksiyonu daha tehlikelidir. Bu durum kalıcı böbrek hasarına yol açabilmektedir. İdrar kültüründe üreme olmaması hastada herhangi sorun olmadığı anlamı taşımaktadır. İdrar kültüründe üreme olması da, pozitif idrar kültürü olarak isimlendirilir vede hasta da muhtemelen bir idrar yolu enfeksiyonu ya da mesane enfeksiyonu olduğu anlamına gelmektedir.

İdrar kültürünün uygulandığı durumlar, herhangi enfeksiyon olduğundan şüphelenildiği zamandır. Hasta da idrar yolu enfeksiyonu olasılığı gösteren semptomlar olduğunda, idrar kültürü testi istenebilmektedir. Bazı belirtiler ise; Bel ağrısı, bulanık vede kötü kokulu idrar, idrar yaparken yanma hissi, idrar yapmak için ani his. İdrar yolu enfeksiyonu olan bireyler, ayrıca alt karın bölgesinde ağrı veya idrar da kan olması gibi belirtiler ile de karşılabilmektedir. Eğer idrar yolu enfeksiyonu daha şiddetli ya da böbreklere yayılmış ise yüksek ateş, titreme, mide bulantısı ya da kusmaya neden olabilmektedir.

İdrar Kültürü Pozitif Çıkması Nedir, idrar kültürü aslında sadece idrar yolundaki enfeksiyonlardan şüphelenmesi durumun da uygulanan testtir. İdrar kültürü testi ile hastanın idrar yolu enfeksiyonu olup olmadığı tanısı konulur. Eğer ki sizin de idrar kültürü pozitif çıkması nedir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. İdrar kültürü pozitif çıkması nedir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da idrar kültürü pozitif çıkması nedir, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Deprem Anında Neler Yapılmalı?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed