Tinea Nigra Nasıl Geçer?

Tinea Nigra Nasıl Geçer? Tinea Nigra Bulaşıcı Mıdır? Tinea Nigra Nasıl Tedavi Edilir? Hakkında merak ettiklerinizi yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Tinea Nigra Nasıl Geçer? Tinea Nigra Bulaşıcı Mıdır?

Tinea Nigra Nasıl Geçer
Sayfa İçeriği: Tinea Nigra Nasıl Geçer

Hastalığa hortaea werneckii isimli bir mantar neden olmaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için tinea nigra nedir? ve tinea nigra nasıl tedavi edilir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir ve öğrenebilirsiniz. Peki Tinea nigra nasıl geçer?

Tinea kelimesi, normal de dermatofitler tarafından oluşturulan deri enfeksiyonlarına verilen addır. Yalnız çok yaygın biçimde kullanılmasından dolayı, mantar enfeksiyonlarında da kullanılmaya devam etmiştir. Nigra da, siyah anlamına gelmektedir. Yani tinea nigra, siyah mantar enfeksiyonu olarak geçmektedir. Genellikle bu hastalık Güney Amerika, Uzak Doğu ve Pasifik Adaları gibi sıcak vede nemli iklimler de görülmektedir. Yalnız Akdeniz vede Avrupa iklimine tabi bölgelerde de raporlanmıştır. Tipik olarak enfeksiyon, travma bölgesine mantarın bulaşması ile edinilmektedir. Sistemik formlar ayrıca sporların solunması, kontamine yiyecek ya da suyun yutulması veya kontamine vasküler kateterlerden sonra da meydana gelebilmektedir. Deri formları, 20’li yaşlar da daha yaygın olmak ile birlikte, her iki cinsiyeti her yaşta etkileyebilmektedir. Kadınlar, erkeklerden 3 ila 5 kat daha fazla etkilenmektedir. Bir çok hasta da aynı zaman da hiperhidroz da rastlanır. Yazımızın devamına giderek tinea nigra tedavisi ile alakalı daha fazla bilgilere ulaşabilirsiniz.

Tinea Nigra Bulaşıcı Mıdır?

Tinea Nigra Nasıl Tedavi Edilir?

Tinea nigra, avucun içinde vede genellik ile ayak altında ciddi bir rahatsızlığa neden olmayan koyu renkli lekelere neden olmaktadır. Enfeksiyon, genel de kahverengi ya da siyah lekeler ile kendini göstermektedir. Bazen boyun vede gövde gibi vücudun diğer bölgeleri de etkilenebilmektedir. Ciltte kozmetik olarak kötü bir görüntü dışında tinea nigra genellik ile zararsız durumdur. Cildin en dıştaki katmanlar ile sınırlıdır. Kaşıntı ya da deri iltihabı gibi sıkıntılar yaşatmadığı için çoğu durum da zararsız olmaktadır.

Bu hastalık diğer, hiperpigmente lezyon nedenlerinden ayırt edilmelidir. Bunlardan en önemlisi kötü huylu melanomun akral lentiginöz formu olmaktadır. Bu tespit, en hızlı şekil de lezyondan yapılacak kazımaların doğrudan mikroskop altında potasyum hidroksit ile incelemesi yolu ile elde edilmektedir. Tinea nigra durumunda kahverengi ya da zeytin yeşili renkte septat dallanma hifleri vede biraz klamidokunidyum barındıran uzun tomurcuklanan hücreler görülmektedir. Teşhisi onaylamak adına, kültür de yapılmalıdır. Sklerotik korpüsküller ya da granüller gibi diğer yapıların varlığında, diğer mantar enfeksiyonları üzerinde durulmalı ve tedavi edilmelidir.

Tinea Nigra Kendiliğinden İyileşir Mi?

Tinea nigra cildin en üst katmanlarını etkilemektedir. Bu neden ile cilde direkt sürülen kremler vede ilaçlar ağızdan alınan ilaçlara göre daha iyi etki göstermektedir. Deri lezyonunun bulunduğu yere whitfield merhemi gibi salisilik asit preparatları vede iyot tentürü gibi keratolitik ajanlar sürülerek etkin tedavi uygulanabilir. Başarı ile kullanılan diğer topikal ajanlar arasında terbinafin, %10 tiyabendazol vede imidazol ajanları mikonazol, ekonazol, klotrimazol vede oksikonazol bulunmaktadır. Kullanılan kremlerden bazıları hücre yenilenmesini hızlandırır vede cildin dökülmesine neden olmaktadır.

Bunlar genellik ile 14 gün kullanılmaktadır. Ağız yolu ile alınan griseofulvinin etkisiz olduğu belirtilmiştir. Yalnız ketokonazol vede itrakonazol ile başarılı oral tedavi bildirilmiştir. Tekrar maruz kalmanın bir sonucu olarak nüksler meydana gelebilse de, etkili tedaviden sonrasında durumun nüksetmesi normal de beklenmez.

Tinea Nigra Nasıl Geçer, tinea nigra bulaşıcılığı ile alakalı bazı kaynaklar bulaşıcı olduğunu belirtir iken, bazı kaynaklar da bulaşıcı olmadığı yönünde bilgi vermektedir. Bu rahatsızlık genel de toprak ile uğraşan vede nemli ortamlar da yaşayan insanlar da rastlanır. Eğer ki sizin de tinea nigra nasıl geçer, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Tinea nigra nasıl geçer, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da tinea nigra nasıl geçer, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Keratosis Pilaris Neden Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed