Sıcak Havada Nasıl Uyunur?

Sıcak Havada Nasıl Uyunur? Sıcakta Neden Uyunmaz? Sıcaktan uyuyamayanlara bazı yöntemler ile ilgili bazı bilgiler yazımız da derledik.

Sıcak Havada Nasıl Uyunur? Sıcakta Neden Uyunmaz?

Sıcak Havada Nasıl Uyunur
Sayfa İçeriği: Sıcak Havada Nasıl Uyunur

Aşırı sıcakta uyunama ve uykunun kaçması hatta bir türlü rahat uyuyamayanlar için bazı yöntemleri yazımızın içeriğin de derldik. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için sıcaktan uyuyamayanlara bazı yöntemler ve sıcakta neden uyunmaz? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Sıcak havada nasıl uyunur?

Yattığınız odanın geceleri olabildiğince serin olması adına gereken tüm her şeyi denemiş olsanız da uyuyamıyorsanız yazımızın devamın da sizler için bazı yöntemleri hazırladık. Gündüzleri odaya güneş girmemesi için, perdeleri veya panjurları mümkün oldukça kapalı tutun. Evin güney alan tarafındaki pencereleri de kapatın ki sıcak hava odaya girmesin. Yatmadan önce ise, odanızı mutlaka havalandırın. Sağlıklı vede kaliteli uyku için normal de ortalama 37 civarı olan vücut sıcaklığının, uyku esnasında 1 ila 2 derece civarın da düşmesi lazım. Yalnız yaz ayların da hem sıcaklığın, hem de nem oranının yüksek olması nedeni ile vücut sıcaklığı da ideal seviyeye gelmektedir. Kışın da sobalı evler de ya da doğal gazı fazla yüksek yakmaktan dolayı bunaltıcı sıcak oluşmaktadır. Bu durumun sonucun da uykusuzluk meydana gelmektedir. Yazımızın devamına giderek sıcaktan uyuyamayanlara bazı yöntemler, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Sıcakta Neden Uyunmaz?

Sıcaktan Uyuyamayanlara Bazı Yöntemler

Isı yayan tüm her şeyi kapatın,
Eklem yerlerinizi serinletin,
Havanın sirküle olmasını sağlayın,
Vücudunuzu hem içten, hem dıştan soğutun,
Düşünce gücü,
Jel buz torbası kullanın,
Ayaklarınızı serin tutun,
Sentetik kumaşlardan uzak durun,
Yerde yatın,
Soğuk havlu yöntemi.

Uyuyacağınız odayı mümkün olduğunca serin tutun. Bunun için oda da ısı yayan her ne var ise kapatınız. Aydınlatma, televizyon veya bilgisayar. Tüm hepsini kapatın böylelikle odayı minum sıcaklıkta tutarsınız. Uyku odasına geçmeden önce vücut ısınızı düşürmeniz, rahat uyku uyuyabilmeniz açısından oldukça önemli olmaktadır. Bu nedenle, dirseklerinizi, dizlerinizi vede kol içlerinizi yatağa gitmeden önce bir iki dakika kadar soğuk suyun altında tutmayı deneyin. Yatacağınız odayı hava sirkülasyonu olması, bunun için eğer açabiliyorsanız karşılıklı iki pencereyi açık bırakmanız yeterlidir. Tavana asılan pervanelerden kullanıyorsanız, geceyi bununla rahat uykuda geçirebilirsiniz. Yalnız bunu kış aylarında açmanız sizi hasta edebilir.

Yatacağınız odaya geçmeden en az iki saat önce sıcak şeyler tüketmeyin. Yatağa gitmeden önce soğuğa yakın su ile banyo yapın vede bir bardak buz gibi su tüketin. Bir bardak da yanınız da bulunsun. Böylelikle bedeninizi hem dışardan, hem de içerden soğutmuş olursunuz. Geceyi bu sayede daha rahat geçireceksiniz. Sıcak yaz mevsimin de rahat uyku uyumanız için ilk olarak soğuk havlu yöntemidir. Bunun için vücudunuzu örtecek kadar geniş iki havluya veya çarşafa ihtiyacınız var. Havlu veya çarşaflardan birini soğuk su ile ıslatın. Daha sonra hafif nemli kalacak biçimde iyice sıkın. Diğer kuru havluyu yatağınızın üzerine, nemli olan havluyuysa, üzerinize serin. Eğer ki çok fazla terliyorsanız, bu yöntemi yatar iken giyeceğiniz gecelik veya tişörte de yapabilirsiniz.

Isınan hava genellikle yükselir. Bambu bir mat alırsanız, sıcaklar da geceyi iyi geçirirsiniz. Bambu vücut ısınızın artmasını engelleyecek vede yerde yatağınızdan daha alçakta olduğu için biraz daha serin olur. Böylelikle daha rahat uyku uyuyabilirsiniz. Yatak çarşaflarınızın materyali de, rahat uyuyabilmeniz açısından oldukça önem taşımaktadır. Bu nedenle özellikle sıcak yaz gecelerin de hafif vede pamuklu kumaştan yapılmış çarşaf vede yastıkları kullanmaya özen göstermelisiniz. Yatarken giydiğiniz kumaşlar içinde geçerlidir.

Sıcakta Rahat Uyumak İçin Neler Yapılmalı?

Ayakları serin tutmak, vücut ısısının düşmesine yardımcı olur. Bu nedenle bir çift pamuklu çorabı soğuk su ile yıkayın vede iyice sıkın. Yatağınızın ayak ucuna büyükçe bir havlu serin, nemli çoraplarınızı giyin vede rahatça uykuya dalmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Terleme yapmayan vede buzdan daha uzun sürede eriyen jel buz torbaları sıcak yaz gecelerin de rahat uyuyabilmeniz adına iyi çözümdür. Buz torbalarınızı dondurduktan sonra, beze sararak veya çoraplarınızın içine koyarak yatağınıza serin. Bunaldığınız da ellerinizin ya da ayaklarınızın altına yerleştireceğiniz soğuk buz torbalarınız geceyi çok daha rahat geçirmenizi sağlar.

Kesinlikle şunu yapmayın kendi kendinize havanın ne kadar sıcak olduğunu vede bu nedenle uyuyamadığınızı söylemekten vazgeçin. Bedeninizi sürekli bu yönde motive etmenin size herhangi faydası olmaz. Tam aksine gözlerinize kapatın vede kendinizi karlar ortasında, buz gibi bir yerde hayal ediniz. Soğuk havayı içinizde hissetmeye çalışın vede havanın çok soğuk olduğunuzu vede donmak üzere olduğunuzu kendi kendinize tekrar ediniz.

Sıcak Havada Nasıl Uyunur, sıcaklar da rahat uyumak için mutlaka pamuklu pijamalar vede ince, saf pmuklu çarşaflar tercih edin. Yüksek kaliteli pamuklu ürünler, nefes alabilme özelliği ile sizi serin tutar vede uyumak içinde ideal yatak malzemesi olmaktadır. Eğer ki sizin de sıcak havada nasıl uyunur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Sıcak havada nasıl uyunur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da sıcaktan uyuyamayanlara bazı yöntemler, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Elektrikli Isıtıcı Kaç Kw Elektrik Harcar?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed