Akut Kolesistit Belirtileri Nelerdir? Akut Kolesistit Nasıl Olur? Akut kolesistit nedir? Hakkında merak ettiğiniz, bazı bilgiler yazımızda derledik.
Akut Kolesistit Belirtileri Nelerdir? Akut Kolesistit Nasıl Olur?
Akut kolesistitte safra kesesinin iltihaplanmasından dolayı karaciğerden salgılanan safra konsantre edilemez. Doğru vede zamanın da tedavi edilmediği durumda ise hasta da peritonit gibi ciddi tablo meydana gelebilir. Bu durum genel de ölüm ile sonuçlanır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için akut kolesistit nedir? ve akut kolesistit nasıl olur? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Akut kolesistit belirtileri nelerdir?
Safra sağ vede sol hepatik kanallarla safra kesesine gelmektedir. Safra kesesine ulaşan safra, buradan konsantre edilerek koledok kanalı ile intestinal sisteme gönderilmektedir. İntestinal sisteme gönderilen safranın %95’lik kısmı bağırsaklardan geri emilmektedir. Kalan %5’lik kısmı da gaita ile vücuttan uzaklaştırılmaktadır. Akut taşlı kolesistit, akut taşsız kolesistite göre çok daha fazla rastlanmaktadır. Akut kolesistit hemşerilik tanıları ise; Enfeksiyon riski, hipertermi, bulantı, akut ağrı vede travma riskidir. Yazımızın devamına giderek akut kolesistit belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Akut Kolesistit Nasıl Tedavi Edilir?
Akut Kolesistit Belirtileri
– Kusma,
– Lökositoz,
– Bulantı,
– Hipertermi,
– Taşikardi,
– Bilirubinden kaynaklı sarılık,
– Murphy.
Akut kolesistit iki şekilde tedavi edilmektedir. Cerrahi tedavi ile kolesistektomi yani safra kesesinin alınması uygulanır. Kolesistektomi sirozlu hastalar da vede kalp yetmezliği olan hastalar da uygulanmaktadır. Laparoskobik, Açık kolesistit ameliyatı olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. Tıbbi tedavi ise antibiyotik tedavisine başlama ile planlanır. Akut kolesistit yani safra kesesi iltihabı, kısa sürede hızla gelişerek, ilaç tedavisine yanıt vermiyor ise hastayı acil ameliyat gerektirmektedir. İlaç serum tedavileri ile şikayetleri yatışsa dahi tekrar tekrar ortaya çıkan ataklar nedeni ile süregen iltihap yani kronik kolesistit gelişen hastalara da ameliyat gerekmektedir.
Akut kolesistit hastalığı, safra kesesinin rolü karaciğerin ürettiği safra sıvısını depolamaktır. Safra sıvısıysa bağırsaklara dökülen sıvıdır. Halk arasında safra kesesinin akut iltihabı olarak bilinen akut kolesistis de, safra kesesinin taşlar nedeni ile tıkanarak, iltihaplanmasına denir.
Akut Kolesistit Belirtileri Nelerdir, akut kolesistit, safra kesesinin kimyasal ya da bakteriyal iltihabıdır. İşkemi, basınç artışı kese duvarında iskemiye neden olmaktadır. Eğer ki sizin de akut kolesistit belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Akut kolesistit belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da akut kolesistit belirtileri, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Düşme Riski Faktörleri Nelerdir?