Ganglion Kisti Neden Olur?

Ganglion Kisti Neden Olur? Ganglion Kisti Tehlikeli Midir? Ganglion Kisti İçin Ne Yapılmalı? Hakkında merak ettiğiniz, bazı bilgileri yazımızda derledik.

Ganglion Kisti Neden Olur? Ganglion Kisti Tehlikeli Midir?

Ganglion Kisti Neden Olur
Sayfa İçeriği: Ganglion Kisti Neden Olur

Bir eklemin üzerinde rastlanan, eklem ile bağlantılı olan, içi şeffaf vede jel kıvamında sıvı ile dolu şişliklere ganglion kisti denir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için ganglion kisti için ne yapılmalı? ve ganglion kisti tehlikeli midir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Ganglion kisti neden olur?

Ganglion kisti, en sık olarak el bileğin de olduğundan muayene ile el bileği çevresinde değişen ebatlarda hafif sert şişlik saptanabilmektedir. Farklı eklemlerde de, eklem çevresinde muayene ile şişlikler rastlanabilir. Ganglion kisti tanısı için fizik muayene esastır. Şişliğin ayırıcı tanısı için usg yapılabilir. Eklem ile vede diğer yapılar ile olan ilişkisini saptamak için mr çekilebilir. El vede el bileği çevresinde en sık rastlanan kist olarak karşımıza çıkan ganglion kisti, kötü huylu değildir. Diğer doku vede organlara uzanım yani sıçrama göstermezler. Ganglion kisti için istirahat ateli, kinezyotape ile bantlama kişiyi, kist üzerine masaj kistte gerilemeye neden olabilmektedir. Cerrahi gerektirmeyen durumlar da ise bölgeye ozon enjeksiyonu, kortizon enjeksiyonu kistin küçülmesini vede cerrahi gerekliği de azaltmaktadır. Yazımızın devamına giderek ganglion kisti nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Ganglion Kisti Nasıl Tedavi Edilir?

Ganglion Kisti Belirtileri

Damar ya da sinire yakın ise bunların sıkıştırmasına bağlı uyuşukluk vede karıncalanma,
Kist çevresin de ağrı,
Eklem üzerinde ya da çevresin de şişlik ganglion kisti şikayetleri arasında en sık rastlanan belirtilerdir.

Ganglion kisti tedavisin de, kistlerin büyük bölümü el bilek ateli ya da elastik bandaj kullanılmasıyla kendiliğinden gerilemektedir. Eğer kendiliğinden gerilemeyen ya da uzun süredir bulunan kistlere ilk önce uygulanacak tedavi kist içine bir iğne ile girip, kist içeriğini aspire etmektir. Kist aspire edildikten sonra, kist içine stroid enjeksiyonuda yapılabilmektedir. Aspirasyon sonrası elastik bandah ya da el bilek ateli kullanılması uygun olur. Aspirasyon yöntemi bir kaç defa uygulanabilmektedir. Aspirasyondan sonra tekrarlayan kistler, cerrahi olarak çıkarılabilmektedir. Bu kistler kötü huylu tümörler değildir. O yüzden zararlı ve tehlikeli değildir. Tedavilerden sonra %40 oranında tekrarlama ihtimali bulunmaktadır. Kiste müdahale edildikten sonra, o eklemi zorlayıcı işlerden uzak durulması lazım.

Ganglion Kisti Neden Olur, ganglion kistleri eklem çevresindeki tendon vede tendon kılıflarından köken alan benign yumuşak doku tümörleridir. Bu kistlerin kemik içi yerleşimi nadirdir. Eğer ki sizin de yıldız ganglion kisti neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Ganglion kisti neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da ganglion kisti neden olur, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Yıldız Haritası Ne İşe Yarar?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed