Osteopati Hangi Alanlarda Kullanılır? Osteopati Hangi Hastalıklara Bakar? Osteopati nedir? Hakkında merak edilen bazı bilgileri yazımız da derledik.
Osteopati Hangi Alanlarda Kullanılır? Osteopati Hangi Hastalıklara Bakar?
Organ sistemleri, kas-iskelet sistemleri vede merkezi sinir sistemin de rastlanan sorunlara bağlı olarak gelişen rahatsızlıkları manuel yöntemler ile inceleyen vede değerlendiren tıp branşına osteopati denmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için osteopati nedir? ve osteopati hangi hastalıklara bakar? İle ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Osteopati hangi alanlarda kullanılır?
Osteopati branşın da görev alan vede 5 yıllık eğitimini anatomi ve fizyoloji üzerine tamamlayan uzman tıp doktorları ya da fizyoterapistlere de osteopat denmektedir. Osteopati uzmanları, kas vede iskelet sistemi ile ilgili fiziki muayene öncesinde hastanın genel sağlık durumu, o anda rastlanan belirtiler vede aile öyküsünde bulunan hastalıklara ilişkin bir takım sorular sormaktadır. Osteopati de dikkat edilen en önemli unsurlardan biri, vücudun kendini kendini iyileştirmesi yönelik uygulanan çalışmalar vede tedavi teknikleridir. Bilimsel temele dayalı olan bu özel tedavi teknikleri, bireyler de hastalığa neden olan durumların teşhis vede tedavi edilmesinde oldukça önemlidir. Yazımızın devamına giderek osteopati hangi hastalıklara bakar, ile alakalı ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Osteopati Nedir?
Osteopati Hangi Hastalıklara Bakar?
– Omuz ve dirsek rahatsızlıkları,
– El ve bilek de görülen rahatsızlıklar,
– Ameliyat sonrası rehabilitasyon,
– Alzheimer,
– Nevralji,
– Solunum yetmezliğine bağlı gelişen rahatsızlıklar,
– Hormon bozuklukları,
– Kronik ya da alerjik hastalıklar,
– Sindirim – boşaltım sistemi sorunları,
– Hamilelikte görülen ağrı vede sancıların azaltılması,
– Kireçlenme,
– Fibromiyalji,
– Skolyoz,
– Kifoz,
– Uyku sorunları,
– Duruş bozuklukları,
– Yürüme ya da denge bozuklukları,
– Spor nedeni ile meydana gelen yaralanmalar,
– Baş ağrısı,
– Nörolojik hastalıklar,
– Sırt, boyun vede omurga ağrısı,
– Ayakta görülen rahatsızlıklar.
Osteopati de vücutta rastlanan tüm belirtiler dikkate alınarak, bireye en uygun tedavi yöntemine karar verilmektedir. Diz, kalça, boyun ya da omur ağrısı gibi belirtiler ile bu branşa başvuran hastalara, bütüncül yaklaşımla tedavi planı oluşturulmasına dikkat edilmektedir. Hasta da rastlanan rahatsızlıkların tedavi edilmesi ya da önlenmesi adına sinir sistemi vede kas-iskelet sistemi gibi vücudun temel çalışma düzenini doğrudan etkileyen sistemlere de bakılmaktadır. Hastaların çeşitli manuel terapi yöntemleri uygulanarak herhangi ilaç ya da cerrahi yönteme başvurulmadan tedavi edilmesine olarak sağlayan tıp dalına osteopati denir.
İlk olarak vücudun tamamının düzgün biçimde çalışmasında etkin rol oynayan omurga bölgesinde aşırı hassasiyet, güç kaybı ya da zorlanmaya bağlı görülebilecek ağrı, sancı ya da kişinin hareketlerini kısıtlayıcı fiziksel durumlar olup olmadığını incelemektedir. Daha sonrasında en uygun manuel terapi yöntemi belirlenerek vakit kaybedilmeden tedaviye başlanmaktadır. Osteopati ile fizik tedavi bölümleri sıklık ile karıştırılsa da, iki branş arasındaki en önemli ayrımlardan biri fizik tedavi bölümün de genellik ile sadece ağrıyan bölgenin hedef alınması vede tedavi planının buna göre belirlenmesidir. Osteopati de bütüncül yaklaşımla ağrı ya da rahatsızlığa neden olan faktörler araştırılır vede tedavi planı buna uygun olarak belirlenmektedir.
Osteopati Hangi Alanlarda Kullanılır, osteopati tedavisin de manuel terapi yöntemlerine başvurularak belirtilerin hafifletilmesi ya da hastalığın tedavi edilmesi hedeflenmektedir. Eğer ki sizin de osteopati hangi alanlarda kullanılır, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Osteopati hangi alanlarda kullanılır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da osteopati hangi alanlarda kullanılır, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Zatürre Aşısını Kimler Yaptırmalı?