Zatürre Aşısını Kimler Yaptırmalı?

Zatürre Aşısını Kimler Yaptırmalı? Zatürre Aşısı Kimlere Yapılır? Grip aşısı zatürreyi önler mi? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler yazımızda.

Zatürre Aşısını Kimler Yaptırmalı? Zatürre Aşısı Kimlere Yapılır?

Zatürre Aşısını Kimler Yaptırmalı
Sayfa İçeriği: Zatürre Aşısını Kimler Yaptırmalı

Kış mevsiminin gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte grip genellik ile ateş, boğaz ağrısı, öksürük, kırgınlık vede vücudu kaplayan genel ağrı olarak kendini göstermektedir. Grip, soğuk algınlığından farklı şekilde çok ağır seyredip hayati açıdan ciddi risk oluşturur. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için grip aşısı zatürreyi önler mi? ve zatürre aşısı kimlere yapılır? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Zatürre aşısını kimler yaptırmalı?

Grip hastalığı insanlar arasında nezle ya da soğuk algınlığı olarak bilinen hastalıklardan farklıdır. Grip oldukça ağır seyredebilir. Eğer zatürreye dönüşür ise can kaybına bile neden olabilir. Grip hastalığına, her yıl değişme özelliğine sahip influenza virüsü neden olmaktadır. Hastalıktan korunma da sağlıklı beslenmeden, hijyene dek alacak bir çok basit önlem önemlidir. Virüse karşı korunmak vede hastalığın yayılmasını engellemek adına, en etkili yöntem grip aşısı yapılmasıdır. Grip aşısı özellikle son yıllarda ölümcül grip salgınlarının da görülmesi nedeni ile, büyük önem arz etmektedir. Zatürre aşısı bağışıklık yetmezliği bulunan vede baskılayıcı tedavi kullanan hastalar, Beyin ve omurilik sıvı kaçağı olanlar. Pnömoni enfeksiyonu ile sık karşılaşan hastane çalışanları, huzur evi çalışanları vede sağlık personelleri yaşa bakılmaksızın zatürre aşısı yaptırmalıdır. Yazımızın devamına giderek zatürre aşısını kimler yaptırmalı, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Grip Aşısı Zatürreyi Önler Mi?

Zatürre Aşısı Kimlere Yapılır?

Dünya da sık rastlanan vede en fazla ölüme neden olan hastalıklardan olan zatürrede, grip virüsü bizzat zatürreye neden olabildiği gibi, ölümcül tablo oluşmasında geçmesi de etkili olmaktadır. Grip aşısının koruyuculuğu %100 değildir. %89’a varan oranlar da koruyucu olduğu belirtilmiştir. Grip aşısı olmuş bir birey, aşıya rağmen gribe yakalandığında genellik ile hiç aşı olmamış bireye göre hastalığı daha hafif atlatır. Zatürre aşısı da, grip aşısı gibi çok önemlidir. Bazı bireylerin mutlaka bu aşıyı yaptırması lazım. Grip aşısı, her bireye yapılmaz. Yumurta alerjisi olanlar, aşıya karşı alerjisi olanlar, dört ayın altındaki hamileler vede altı ayın altındaki bebeklere yaptırılmaması gerekmektedir. 65 yaşın üzerindeki bireylerin, kronik hastalığı olanların, bakım evinde kalanların vede sağlık çalışanlarının mutlaka grip aşısı olması lazım. Bu grupların dışında kalan vede aşıya ulaşabilenlerin de, grip aşısı olmaları tavsiye edilir. Grip aşısı gribal enfeksiyonu önler iken, dolaylı olarak zatürre sıklığını da azaltmaktadır. Çünkü gribal enfeksiyon geçiren bireyler de bazen grip üzerine bakteriyel kökenli zatürre de eklenebilmektedir.

Zatürre hastalı ABD ülkesin de ölüme yol açan hastalıklar arasında altıncı sırada bulunmaktadır. 65 yaşın üzerindekiler, KOAH hastaları, akut vede kronik kalp yetersizliği olanlar, diyabet hastaları, kronik böbrek yetersizliği olanlar, dalağı çıkarılmış olanlar, bağışıklık sistemi baskılanmış olanlar vede tekrarlayan pnömokok enfeksiyonu geçirenler mutlaka zatürre aşısı yaptırmaları gerekmektedir.

Zatürre Aşısını Kimler Yaptırmalı, Eğer ki sizin de zatürre aşısını kimler yaptırmalı, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Zatürre aşısını kimler yaptırmalı, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da zatürre aşısını kimler yaptırmalı, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; El Bilek Şişmesi Neden Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed