Sakroiliak Eklem Ağrısı Nereye Vurur?

Sakroiliak Eklem Ağrısı Nereye Vurur? Sakroiliak Eklem Ağrısı Nedir? Sakroiliak eklem ağrısına ne iyi gelir? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler.

Sakroiliak Eklem Ağrısı Nereye Vurur? Sakroiliak Eklem Ağrısına Nedir?

Sakroiliak Eklem Ağrısı Nereye Vurur
Sayfa İçeriği: Sakroiliak Eklem Ağrısı Nereye Vurur

Sakroiliak eklem, omurga vede leğen kemiğinin arasında bulunmaktadır. Bu iki kemiği birbirine bağlar. Ana görevi ise ayakta durur iken ya da yürürken üst bedenin ağırlığını taşımak vede bu yükü bacaklara aktarmaktır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için sakroiliak eklem ağrısına ne iyi gelir? ve sakroiliak eklem ağrısı nedir? İle ilgili sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Sakroiliak eklem ağrısı nereye vurur?

Sakroiliak eklem disfonksiyonu, omurganın en alt bölgesin de bulunan leğen kemiğini sakrum kemiğineb ağlayan eklemler de meydana gelen bozukluğu ifade etmektedir. Bel de ya da kalça da ağrı şikayetine neden olur. Bulguları itibari ile bel fıtığı ile karıştırılır. Tüm bel ağrılarının yaklaşık olarak %30’u kadarında sakroiliak eklemlerden kaynaklanabileceği bilinir. Bu durum için sakroiliit, sakroiliak eklem iltihabı, sakroiliak ekrem sendromu, sakroiliak eklem disfonksiyonu vede sakroiliak eklem gerginliği terimleri de kullanılır. Farklı nedenler sakroiliak eklem disfonksiyınuna neden olabilmektedir. Yazımızın devamına giderek sakroiliak eklem ağrısı nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Sakroiliak Eklem Ağrısı Nedir?

Sakroiliak Eklem Ağrısı Nedenleri

İnstabilite,
Siyatik tarzı ağrı,
Tutukluluk,
Kalça ya da kasık ağrısı,
Bel ağrısı,
Enfeksiyon,
Travma,
Düzensiz bacak uzunluğu,
Hamilelik,
Artrit.

Sakroiliak eklem disfonksiyonu kaynaklı ağrı, donuk ya da keskin ağrı olabilir. Sakroiliak eklemden başlar, kalçalara, uyluğa, kasıklara vede bele doğru yayılabilmektedir. Bazen ayakta durmak ağrıyı tetikleyebilir. Çoğu zaman ağrı tek taraflıdır. Sabahları daha çok rahatsız eder vede gün içinde düzelebilmektedir. Sakroiliak eklem disfonksiyonu gösteren, tek standart test yoktur. Bel fıtığı, bel kireçlenmesi gibi durumlara benzer belirtiler verebilir. Bu neden ile tanıyı koymakta zordur. Tanı için hastanın şikayetlerin sorgulanması vede fizik muayene en önemli aşama olmaktadır. Fizik muayene de kullanılan sakroiliak eklemi değerlendirmek adına, bazı özel testler vardır. Bu testler de ağrı tespit edilmesi durumu sakroiliak eklem disfonksiyonu lehine olarak yorumlanmaktadır. Ekleme lokal anestezik enjeksiyonu yapılmasıyla ağrının rahatlaması tanısal amaçla kullanılabilir. Tanıya yardımcı olmak, omurga vede kalça ile ilgili diğer sorunları kontrol etmek için BT, röntgen ya da MRI gibi görüntüleme çalışmaları istenebilir.

Sakroiliak Eklem Ağrısının Tedavisi Var Mı?

Sakroiliak eklem disfonksiyonuun tedavisi ise, nedenine göre değişiklik gösterebilir. Bunların başlıcaları ise 1 ila 2 günlük dinlenme süresi tavsiye edilir. Bir kaç günden daha uzun süre istirahat etmek, sertliği kötüleştirebileceği için önerilmez. Bel vede pelvise uygulanan buz, ağrı vede rahatsızlığı hafifletir. Eklem etrafına uygulanan ısı da, kas gerginliğini ya da spazmları azaltarak ağrıyı hafifletmeye destek verir.

Ağrının şiddetine göre, ağrı kesici türleri tercih edilebilir. Egzersizler ile kas gücü arttırılabilir vede bu da sizi daha esnek hale getirebilir. Ağrıdan kaçınmaya çalışırken, topallayarak yürümek ya da bir tarafa yaslanmak gibi edinmiş alışkanlıkların düzeltilmesi lazım. Eklem çok gevşek olduğunda, bel çevresine bir pelvik destek sarılabilir vede bölge stabilize edilmeye çalışılmaktadır. Sakroiliak eklemin içine, lokal anestezik vede steroid ilaç karışımının enjekte edilmesi de iyi gelmektedir.

Sakroiliak Eklem Ağrısı Nereye Vurur, sakroiliak eklemden başlar, uyluğa, kalçalara, kasıklara vede bele doğru yayılmaktadır. Bazı durumlar da ayakta durmak ağrıyı tetikler. Çoğu zamanlar ağrı tek taraflı olmaktadır. Eğer ki sizin de sakroiliak eklem ağrısı nereye vurur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Sakroiliak eklem ağrısı nereye vurur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da sakroiliak eklem ağrısı nedenleri, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Akdeniz Ateş Hastalığı Nedenleri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed