İnek Sütü Alerjisi Belirtileri Nelerdir?

inek Sütü Alerjisi Belirtileri Nelerdir? İnek Sütü Alerjisi Neden Olur? İnek sütü alerjisi nasıl anlaşılır? Hakkında merak edilen bazı bilgiler yazımızda.

İnek Sütü Alerjisi Belirtileri Nelerdir? İnek Sütü Alerjisi Neden Olur?

inek Sütü Alerjisi Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: inek Sütü Alerjisi Belirtileri Nelerdir

Çocukluk dönemin de, en sık rastlanan gıda alerjisi inek sütü alerjisidir. İnek sütü proteinlerine karşı, vücut anormal reaksiyon göstermektedir. Bebeklere ise 1 yaşına kadar inek sütü tavsiye edilmemektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için inek sütü alerjisi nasıl anlaşılır? ve inek sütü alerjisi neden olur? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki İnek sütü alerjisi belirtileri nelerdir?

Genellikle inek sütü alerjisi bebeklikte başlar. Yalnız daha büyük çocuklarda da başlayabilir. Süt alerjisi ile karşılaşan çocukların bir kısmı 2 ila 3 yaşında bundan kurtulur iken, bir kısmında da ömür boyu devam eder. Aile de alerji hastalıklar sık rastlanıyorsa, çocukta da risk oldukça artmaktadır. Eğer ki süt alerjisi saptanan bebek için, en iyisi anne sütü olmaktadır. Yalnız annenin süt vede süt ürünlerini beslenme programından çıkarması lazım. Annenin, beslenmesi doktor vede diyetisyenin tavsiyeleriyle düzenlenmektedir. Mama ile beslenen bebekler de soya bazlı mamalar denenecek. Yalnız buna da alerjik ise hipoallerjen olarak isimlendirilen özel bazı mamalara geçilmesi lazım. Alerjisi devam eden daha büyük çocuklar da, doktorun tavsiye ettiği süre boyunca süt vede süt ürünleri diyetten çıkarılır. Uygun zamanlar da, alerjinin kaybolup kaybolmadığına bakılmaktadır. Yazımızın devamına giderek inek sütü alerjisi belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

İnek Sütü Alerjisi Nasıl Anlaşılır?

İnek Sütü Alerjisi Belirtileri

Büyüme geriliği görülebilir,
Sık sık üst solunum yolu enfeksiyonu, orta kulak iltihabı, sinüzit ve bronşit geçirme,
Tekrarlayan öksürük, hırıltı, aksırık, burun akıntısı vede tıkanıklığı,
Göz altların da koyu renkli halkalar,
Gözler de kaşıntı,
Ciltte döküntü, kaşıntı vede egzama,
Kabızlık. Bazı durumlar da süt alerjisi ishal değil, kabızlığa yol açmaktadır,
İshal-kanlı, mukuslu gaita görülebilir,
Kusma,
Aşırı gaz sancısı,
Huysuzluk ve aşırı ağlamalar.

İnek sütü alerjisi belirtileri bulunan çocukların, alerjik hastalıklar konusun da doktorlar tarafından teşhis edilip tedavi edilmesi oldukça önemlidir. Çocuk alerjik uzmanları vede alerji hastalıkları uzmanları çocuklardaki besin alerjileri, astım vede diğer alerjik hastalıklar konusun da eğitim almış diploması olan uzman hekimlerdir. Bu nedenle inek sütü alerjisi belirtileri bulunan, çocukların çocuk alerji uzmanlarınca teşhis edilmesi vede tedavisinin planlanması en doğru karar olmaktadır.

İnek Sütü Alerjisi Belirtileri Nelerdir, süt alerjisi olan herkes kan testlerin de pozitif sonuç göstermez vede bu durum özellikle ishal, kusma ya da dışkı da kan gibi belirtiler gösteren bebekler de geçerli olmaktadır. Eğer ki sizin de inek sütü alerjisi belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. İnek sütü alerjisi belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da inek sütü alerjisi belirtileri, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Tasdikname Kimlere Verilir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed