Boş Gebelik Belirtileri Nelerdir?

Boş Gebelik Belirtileri Nelerdir? Boş Gebelik Kimlerde Görülür? Boş gebelik nedir? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri yazımız da derledik.

Boş Gebelik Belirtileri Nelerdir? Boş Gebelik Kimlerde Görülür?

Boş Gebelik Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Boş Gebelik Belirtileri Nelerdir

Boş gebelik anembriyonik gebelik olarak da isimlendirilmektedir. Döllenmiş yumurtanın uterusa yerleşmesine rağmen kese içinde embriyo oluşmaması durumuna boş gebelik denmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için boş gebelik kimlerde görülür? ve boş gebelik nedir? İle ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Boş gebelik belirtileri nelerdir?

Boş gebelik de embriyo olmasa da gebelik hormonu yani, insan koryonik gonadotropini üretmeye devam etmektedir. Beta hCG hamileliği destekleyen vede hamilelik testlerin de kan vede idrar da aranan hormondur. Bu neden ile gebelik kesesi içinde embriyo olmasa bile hamilelik testleri pozitif sonuçlanmaktadır. Kadınlar da ayrıca gebelik ile ilişkili şikayetler olan mide bulantısı, baş dönmesi vede göğüslerde gerginlik rastlanabilir. Embriyonun normal de içinde geliştiği gebelik kesesi, anembriyonik gebelikler de embriyo olmasa da büyümeye devam etmektedir. Genellik ile hamileliğin erken dönemlerin de tanısı konulmaktadır. Birinci trimester yani hamileliğin ilk 3 ayın da tanısı konulan boş gebelik ilk trimester düşüklerinin yaygın nedenleri arasında yer almaktadır. Boş gebelik, düşüklerin başlıca nedenleri arasında yer almaktadır. Hamilelik de rastlanan benzer semptomlarla karakterizedir. Yalnız bazen hiçbir belirtiye neden olmaz. Yazımızın devamına giderek boş gebelik belirtileri ile alakalı bilmeniz gereken bazı bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Boş Gebelik Kimlerde Görülür?

Boş Gebelik Belirtileri

Düzensiz regl periyotları,
Yorgunluk vede halsizlik,
Pozitif gebelik testi,
Vücudun çeşitli bölgelerin de oluşan şişlikler ve ödem,
Kasık ağrısı,
Mide bulantısı vede kusma,
Göğüs ağrısı vede hassasiyeti.

Bu belirtilerin dışında ise B-hCG hormonu normal seyrine dönene kadar, gebelik testleri pozitif çıkmaya devam etmektedir. Gebeliğin bitmesiyle birlikte annede şu belirtiler rastlanabilir;

Göğüs hassasiyetinin kaybolması,
Karın ağrısı,
Vajinal lekelenme vede kanama.

Boş gebeliğin henüz tam nedeni bilinmemektedir. Yumurta döllendiği zaman, gebelik kesesini vede plasentayı meydana getiren hücreler çoğalmaya başlamaktadır. Yalnız bazen embriyoya dönüşmesi gereken hücreler çoğalamaz. Bu da boş gebeliğe neden olmaktadır. Bu duruma kadınların gebelik öncesin de yaptıkları veya yapmadıkları herhangi eylem neden olmaz. Boş gebelik genetik faktörler veya düşük kalite de sperm vede yumurta nedeni ile olabilmektedir. Özellikle tekrarlayan boş gebelikleri vede düşükleri olan kadınların eşleriyle birlikte genetik danışmanlık almaları da gerekebilmektedir. Boş gebelik geçmişi olan kadınların çoğu daha sonra sağlıklı gebelik süreci geçirmektedir. Çoğu kadın tek bir düşükten sonra, sağlıklı bebek sahibi olabilmektedir. Tekrarlayan düşük oranı yaklaşık yüzde 1 olmaktadır. Anembriyonik gebeliğin tedavisi yani, gebeliğin sonlandırılması amacı ile kullanılan ilaçlar veya kürtaj gibi cerrahi müdahalelerin daha sonra hamile kalma olasılığını etkilemesi beklenmez. Boş gebeliğin tipik, olarak ilk veya sonraki gebelikler de meydana geldiği ile ilgili kanıtlanmış veri bulunmaktadır.

Boş Gebelik Nasıl Tedavi Edilir?

Boş gebelik tedavisin de, tedavi normal olmayan gebeliğin sonlandırılması olarak uygulanır. Gebeliğin sonlandırılmasında medikal yöntemler veya cerrahi işlemler uygulanmaktadır. Uzman hekimle, anembriyonik gebelikten şüphelendiğinde, ultrasonografi takibi için bir kaç hafta bekleyebilmektedir. Bu bekleme süresinde gebelik kesesi vede gebelik ürünleri kendiliğinden rahim dışına atılarak düşük ile sonuçlanabilmektedir. Bu esnada karın bölgesin de kramp vede ağrı, kanama oluşabilmektedir. Yalnız düşüğün başlaması için bazı durumlar da günler veya haftalar geçmesi lazım.

Düşüğün doğal biçimde başlamaması durumun da rahmin temizlenmesi amacı ile ilaçla düşük yaptırmak ya da cerrahi müdahale yani kürtaj işlemi yapılabilir. Rahmin boşaltılması adına tercih edilen yöntemlerden biri de cerrahidir. Dilatasyon vede kürtaj ismi verilen cerrahi prosedür ile serviks yani rahim ağzı genişletilerek vede açılarak rahim içindeki gebelik ürünleri çıkarılabilmektedir. Bu işlem sedasyon vede genel anestezi altında uygulanır. Operasyon esnasında nadiren komplikasyon görülmektedir. Olası komplikasyonlar arasında fazla kanama vede rahimde yırtılma oluşması yer almaktadır.

Boş Gebelik Kaç Ay Sürer?

Takip randevusu genellik ile düşüğün ardından 4 ila 6 hafta sonrası için planlanmaktadır. Muayene esnasında rahmin boş olduğunun kesinleşmesi için tekrar ultrason kullanılabilir. Herhangi bir komplikasyon gelişip gelişmediği de kontrol edilmektedir. Düşük veya Dilatasyon ve kürtaj sonrası iyileşme süresi 1 ila 2 haftadan bir aya kadar çıkabilmektedir. Kramplar, genellik ile bir hafta kadar sürer iken, kanama bir kaç hafta boyunca olabilmektedir. Yalnız kanama tamamen durmadan önce, zaman içinde hafiflemektedir. Çoğu kadın boş gebeliğin ardından 4 ila 6 hafta içinde adet görmektedir.

Boş Gebelik Belirtileri Nelerdir, boş gebeliğin tüm kadınlar da rastlanma ihtimali vardır. Yalnız ileri yaşta kadınlar da, genç yaştakilere oranla görülme ihtimali daha yüksektir. Anne veya babasında genetik sorunlar olan ya da anormalli çocuk doğurma öyküsü bulunan kadınlarda da boş gebelik daha yaygın biçimde rastlanmaktadır. Eğer ki sizin de boş gebelik belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Boş gebelik belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da boş gebelik belirtileri, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Zencefilli Andız Pekmezi Ne İşe Yarar?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed