Doğum Çatlakları Ne Zaman Geçer? Doğum Çatlakları Kalıcı Mı? Doğum çatlakları nasıl geçer? Hakkında merak edilen, bazı bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.
Doğum Çatlakları Ne Zaman Geçer? Doğum Çatlakları Kalıcı Mı?
Doğum bittikten sonra göbek çevresi, göğüs vede kalçalar da şimşek çakma görüntüsün de çatlarlar oluşabilmektedir. Anne adayları için oldukça can sıkıcı olan bu durum, basit vede oldukça kolay tedavi yöntemleri ile giderilebilir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için doğum çatlakları nasıl geçer? ve doğum çatlakları kalıcı mı? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Doğum çatlakları ne zaman geçer?
Doğum çatlaklarının giderilmesi için, en uygun zaman hamilelikten sonra ki bir yıldır. İlk evresin de kırmızı olan çatlaklar, daha sonraları ten rengine göre uyumluluk göstermektedir. Küçük çatlaklar zaman ile geçmektedir. Yalnız büyükleri kendi kendine geçmemektedir. Hamilelikte kilo alınasıyla birlikte şişmeye başlayan karın gerildiğinden çatlaklar meydana gelir. Hamileliğin 5 ila 6. aylarından itibaren karın daha belirgin hale geldiği için, çatlaklar bu aylarda en fazla oranda oluşmaktadır. Derinin orta katmanı olan, dermiste oluşan hasarlar sonucu meydana gelir. Dermişte yer alan kollajen vede elastin lifler de meydana gelen hasarlar da, bu tabakaların yerini fibröz banlar alır. Fibröz bantlar vücutta çatlak, olarak kendini belli eder. Yazımızın devamına giderek doğum çatlakları geçer mi, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Doğum Çatlakları Kalıcı Mı?
Doğum Çatlakları Nasıl Geçer?
Kadınlar çok eski dönemlerden beri problemleri olan, gebelik sonrası karın bölgesin de meydana gelen çatlaklar, günümüz de geliştirilen yeni teknikler ile uygun zaman da müdahale edildiğinde başarılı biçimde tedavi edilir. Karın da meydana gelen çatlaklarn henüz kızarıklık halinde olduğu dönem de uygulanacak olan lazen tedavileri, bunların giderilmesinde oldukça başarılı sonuçlar verir. Bu biçimde karın kısmına yapılan tedaviler de ciltte tamamen iyileşme sağlamasa da, belirgin derecede iyileşme gözlenmektedir. Karındaki çatlakların daha ileri aşamasında beyaz renk alması durumunda, dermaroller tedavisi vede fraksiyonel lazer tedavisi daha olumlu sonuçlar vermektedir.
Uygulanan tedavilerin dışında kadınların evde kendilerinin uygulayacağı bazı tedaviler de, gebelik sonrası karın da çatlakların gelişmesini önleyebilir. Özellikle karın kısmına yeni meydana gelen çatlaklar da doğal karışımların kullanılması fayda sağlayabilmektedir. Bunlar genellik ile yan etkisi olmayan bitkisel ürünlerdir. Yalnız bunların gebelik dönemin de kullanılması durumunda doktora danışılmasında yarar vardır. Bu dönem de karın da meydana gelebilecek çatlaklar için hakiki saf zeytin yağı, kakao yağı, kayısı yağı, çörekotu yağı, kantaron yağı, melisa yağı vede buğday yağı kullanılabilmektedir.
Doğum Çatlakları Kendiliğinden İyileşir Mi?
Bu bitkisel yağlar, tek başına veya aynı oranda birbiri ile karıştırılarak, cildin nemlendirilmesi vede esnekliğinin kazandırılması durumun da gebelik sonrası çatlak meydana gelmesine engel olmak mümkündür. Ilık suyla duş almak vede küçük dairesel hareketlerle karın bölgesine masaj yaparak da çatlaklar azaltılabilir. Eğer mümkünse ılık vede bazen de soğuk suyla duş almak deri de şok etkisi yapmakta vede deriyi güçlendirmektedir.
Doğum Çatlakları Ne Zaman Geçer, çatlakların meydana gelmesi önlemek, oluşan çatlakları yok etmekten çok daha zahmetsiz vede daha kolaydır. Uzman hekimler badem vede bebe yağını çatlak tedavisi için uygun görmektedir. Yeni meydana gelen çatlaklara kökten çözüm bulan bu doğal karışımlar, bebeğe vede anneye herhangi yan etkisi olmadığından gebelik sonrasında kullanılmasında sakınca yoktur. Eğer ki sizin de doğum çatlakları ne zaman geçer, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Doğum çatlakları ne zaman geçer, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da doğum çatlakları ne zaman geçer, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Üretra Darlığı Nasıl Anlaşılır?