Yaprakları Sararan Bitkilere Ne Yapılır?

Yaprakları Sararan Bitkilere Ne Yapılır? Ev Bitkileri Neden Sararır? Bitkilerde yaprak sararmasına ne iyi gelir? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler.

Yaprakları Sararan Bitkilere Ne Yapılır? Ev Bitkileri Neden Sararır?

Yaprakları Sararan Bitkilere Ne Yapılır
Sayfa İçeriği: Yaprakları Sararan Bitkilere Ne Yapılır

Bitkilerde yaprakların sararması, bir sıkıntının varlığının ilk belirtilerindendir. Bunlar genellikle aşırı sulama, susuz kalma ve haşere sorununa kadar bir çok nedenden dolayı olabilir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için bitkilerde yaprak sararmasına ne iyi gelir? ve ev bitkileri neden sararır? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Yaprakları sararan bitkilere ne yapılır?

Eğer bitkilerde sararma mevsimsel nedenlerden dolayı yaşanıyor ise, bir müddet sulamayı azaltın. Mesela; Siklamen çiçeğinin kış sonunda vede bahar başında yaprakları sarabilir. Sararma görüldüğü zaman sulama azaltılıp, tekrar filizlendiği zaman normal sulamaya devam edebilirsiniz. Bitkilerin nem oranı, sulanma sıklığı vede güneşe karşı olan duyarlılığı saksı bitkilerinin yapraklarının sararmasına neden olmaktadır. Yaprakların parazitlenmesi de, bitki sararmasına yol açmaktadır. Bunun için gerekli dozlar ile doğru biçimde ilaçlamalar yapılmalıdır. Saksıdaki toprağın ise, sık sık değiştirilmemesi gerekir. Yazımızın devamına giderek bitkilerde yaprak sararmasına ne iyi gelir, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Ev Bitkileri Neden Sararır?

Bitkilerde Yaprak Sararmasına Ne İyi Gelir?

Bitkilerin yapraklarının sarıya dönüştüğünü görürseniz, stres belirtileri olup olmadığına bakın. En yaygın bitki stres faktörü çok fazla ya da çok az sudur. Bitkilerin ne kadar nem aldığını kontrol etmek adına, bitkilerin toprağına bir santim kadar parmağınızı sokun. Bitkileriniz toprağı santimin altında hala kuru ise, az suluyorsunuz, bir santime gelmeden halen nemli ise çok fazla suluyorsunuz anlamına gelmektedir. Sararan bitki yaprakları için en yaygın nedenlerden birisi de haşere enfeksiyonudur.

Çıplak göz ile görmek zor olmasına rağmen, küçük böcekler ya da örümcek akarları bitkilerinizi hasta edebilir. Eğer zararlılar mevcut ise, muhtemelen yakın tetkik yapınca başka istila bulgusu fark edebilirsiniz. Yaprakların da küçük delikler var ise, bu örümcek akarlarının üzerlerine daldığını görebilirsiniz. Bitkileriniz de kabarık beyaz balmumu varsa, karıncalardan dolayı olabilir. Enfeksiyonu gidermek adına bitkinizin etkilenen dallarını budama yapabilirsiniz. Ya da böcek öldürücü spreyler kullanabilirsiniz.

Bitkilerin yaprakları sarı renge dönmesinin muhtemel nedeni, yeterli güneş ışığı almamasıdır. Eviniz de çok fazla doğal ışık yok ise, bitkilerinizi ışık alan yere koyun. Bitkileriniz gölgeli bir köşede duruyor ise, güneşli noktaya sabit biçimde yerleştirmeyi düşünün veya bir kaç saat boyunca güneş alan pencerenin yanına koyun. Bazı hassas bitkiler yer değiştirme konusunda hassas oldukları için, bitkilerinizi dikkatli biçimde izlemelisiniz. Bir çok tür de bitki, tropiktir vede tahminen soğuk hava vede klimadan hoşlanmaz. Soğuk hava alan bitkinin yaprakları kesinlikle sarıya dönecektir. Bitkilerinizi soğuk pencere ya da klima karşısına koymayın. Klima sadece bitkileri soğutmaz aynı zaman su geçirmez hale getirebilir.

Yaprakları Sararan Bitkiler Nasıl Anlaşılır?

Bitkiler ihityacı olan tüm besin maddelerini topraktan almaktadır. Yalnız yapraklar sarıya dönüyor ise, fotosenteze müdahale eden besin eksikliğindendir. Eğer bitkilerinizdeki eski yaprakları sarıya dönüyorsa vede yeni yapraklar çok açık yeşil ise, bir azot eksikliğinin işaretidir. Bitki besinlerini bu besin maddesiyle arayın vede gübre yanıklarından kaçınmak adına, önerilen besleme hızını izleyin.

Yaprakları Sararan Bitkilere Ne Yapılır, bitkilerde yaprak sararmasında, azot noksanlığında, yapraklar da kloroz görülmektedir. Kloroz yaprağın yeşil rengini kaybederek sararması anlamına gelir. Azot noksanlığında, yapraklar da rastlanan kloroz, bütün yaprağın homojen biçimde sararması şeklinde meydana gelir. Eğer ki sizin de yaprakları sararan bitkilere he yapılır, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Yaprakları sararan bitkilere he yapılır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da yaprakları sararan bitkilere he yapılır, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Zor Durumda Hayatınızı Kurtaracak Bilgiler

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed