Kolorektal Kanser Ölümcül Mü?

Kolorektal Kanser Ölümcül Mü? Kolorektal Kanserler Nedir? Kolorektal kanser taraması hakkında bazı bilmeniz gereken bilgileri yazımız da derledik.

Kolorektal Kanser Ölümcül Mü? Kolorektal Kanserler Nedir?

Kolorektal Kanser Ölümcül Mü
Sayfa İçeriği: Kolorektal Kanser Ölümcül Mü

Kalın bağırsakta kolon vede kalın bağırsağın son bölgesin de rektum rastlanan kanserler genel olarak kolorektal kanserler olarak belirtiliyor. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için kolorektal kanser taraması ve kolorektal kanserler nedir? İle ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Kolorektal kanser ölümcül mü?

Kolorektal kanserin gelişimin de, beslenmeden genetiğe bir çok sayıda risk faktörü yer almaktadır. Bu kanser türü kadın vede erkekler de ölüme yol açan kanserler arasında 3. sırada bulunmaktadır. Sindirim sistemi organlarından olan kalın bağırsağın yaklaşık olarak 150 ila 180 cm’lik üst bölgesinde kolon, 15 ila 17 cm’lik alt bölgesinde de rektum ismi verilen bölge vede bununda altında ana kanal yer almaktadır. Kolon vede rektum da rastlanan kansere de kolorektal kanser ismi verilmektedir. Kolorektal kanser son derece ölümcül hastalık türüdür. Uygun tedavi edilmeyen hastalar da ya da ileri evre hastalar da ölümcül seyredebilmektedir. Kolorektal kansere bağlı tıkanmalar da, karın içine delinme vede ani ölümlere de yol açabilmektedir. Yazımızın devamına giderek kolorektal kanser tarama ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Kolorektan Kanser Nasıl Tedavi Edilir?

Kolorektan Kanser Taraması

Bağırsak kanserinin gelişmesi ortalama 10 yıl kadar süre ile olmaktadır. 5 yıl ile 15 yıl arasında geçen süreyi ifade etmektedir. Bağırsak kanseri tam olarak 10 yıl da gelişebilmektedir. Oluşumu da, bu gelişme süresini kapsamaktadır. Kolorektal kanser, gelişmeden engellemek vede erken evrede yakalayabilmek adına tarama testleri uygulanmaktadır. Kolorektal kanser tarama teknikleri, invazif kanser morbiditesi vede mortalitesini azalttığı düşünülen vede bu açıdan etkinliği kanıtlanmış az sayıdaki tekniklerdir.

Kolorektal kanser de öncelikli tedavi yöntemi cerrahidir. Cerrahi öncesi vede sonrası uygulanan kemoterapi vede radyoterapi, kanserin yerleştiği ve geliştiği ya da yayıldığı yere göre değişmektedir. Bu durum multidisipliner yaklaşım ile tedavi edilmektedir. Cerrahi tedavi de özellik ile kanserin yayılım kanalları olan, kan vede lenf yolları göz önüne alındığından uygulanacak cerrahi girişim de lenflerin tamamen alınması hedeflenmektedir. Günümüz de ise açık cerrahi ile aynı sonuçların elde edildiği, yalnız açık cerrahiye göre laparoskopik yani kapalı cerrahi yöntem, yine benzer prensiplere sahip sonuçların elde edildiği robotik cerrahi, bir çok alan da olduğu gibi kolorektal cerrahi alanında da önemli tedavi teknikleri olarak yapılmaktadır.

Kolorektal Kanser Ölümcül Mü, kolorektal kanser eğer ki erken dönem de müdahale edilmiş ise, tamamen tedavi edilebilmektedir. Kolorektal kanserler genellikle iyi huylu polip hücreler olarak görülmektedir. 3. evre kolorektal kanserinin %60’ını oluşturan düşük riskli hastaların sonuçlarına bakıldığında, 3. yıl da hastalıksız sağ kalım oranları, 3 ay tedavi alanlar da %83 iken, 6 ay alanlar da %84 olarak belirtilmiştir. Eğer ki sizin de kolorektal kanser ölümcül mü, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kolorektal kanser ölümcül mü, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kolorektal kanser taraması, hakkındaki bilgiler yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Çocuklarda Baş Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed