Çocuklarda Baş Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Çocuklarda Baş Ağrısı Nedenleri Nelerdir? Çocuklarda Baş Ağrısı Nedir? Çocuklarda baş ağrısına ne iyi gelir? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler.

Çocuklarda Baş Ağrısı Nedenleri Nelerdir? Çocuklarda Baş Ağrısı Nedir?

Çocuklarda Baş Ağrısı Nedenleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Çocuklarda Baş Ağrısı Nedenleri Nelerdir

Çocukluk çağında bir çok, baş ağrısı şikayetinin tanısı konulamaz. Çocuklar genellik ile ailesinin vermiş olduğu ağrı kesici etkisi olan ilaçlar işe yaramayınca yada bu tarz baş ağrısı şikayetleri günlük hayatını etkileyince uzman hekime başvururlar. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için çocuklarda baş ağrısına ne iyi gelir? vede çocuklarda baş ağrısı nedir? Peki Çocuklarda baş ağrısı nedenleri nelerdir?

Migren rahatsızlığı, günümüz de erken yaşlar da başlar. Yalnız tanısı erişkin yaşlarda konulmaktadır. Okul dönemindeki çocuklarda baş ağrısının rastlanma oranının %9 ila %82 arasında değiştiği belirtilmektedir. Genellikle çocukluk dönemin de gelişen baş ağrılarının, en sık nedeni olarak viral veya bakteriyel enfeksiyon hastalıkları görülmektedir. Bu durum enfeksiyonel hastalıkların iyileşmesiyle geçen baş ağrısıdır. Yazımızın devamına giderek çocuklarda baş ağrısı ile alakalı bilmeniz gereken bazı bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Çocuklarda Baş Ağrısı Nedir?

Çocuklarda Baş Ağrısı Nedenleri

Beyin de damar tıkanıklıkları,
Çürük diş,
Burun tıkanıklığı,
Kulak iltihabı,
Göz de kırma kusurları,
Beyin de tümör,
Boğaz enfeksiyonu vede diğer enfeksiyonlar,
Beyin de su toplanması,
Beyin de kanama gibi organik neden olabileceği gibi, migren vede gerilim tipi nedeni tam olarak bilinmeyen hastalıklar ile ilişkili görülebilir.

Çocukluk dönemin de migren, erişkin hastaların migrenine göre daha kısadır vede ataklı olmaktadır. Çocukluk dönemin de, baş ağrısının yerleşimi genellik ile alında vede iki yanlı olmaktadır. Zonklayıcı veya basınç hissi biçimindeki baş ağrısı kusma, bulantı, ışık vede sesten rahatsız olma gibi belirtiler ağrıya eşlik etmektedir. Çocuğun günlük yaşamını etkileyecek şiddette olan baş ağrısı, bazı durumlar da kendini ifade edemeyen çocuğun odasına çekilip uyumasına veya hırçınlaşmasına yol açabilmektedir. Çocuklarda migren ataklarının süresi iki saat ya da daha kısa süreli olabilmektedir.

Okul çağındaki çocuk, migrene erkek çocukların da daha sık görülür. Yalnız ergenlik dönemi ile birlikte hormonal değişikliklerin devreye girmesiyle, kız çocuklarda migren görülme sıklığı erkek çocuklarını geçmektedir. Çocukluk dönemin de gerilim tip baş ağrısı, sık görülen bir baş ağrı tipidir. Bu baş ağrısında çocuk iki yanlı basınç, ağırlık hissi biçiminde bir ağrıdan yakınmaktadır. Migren kadar şiddetli olmayan ağrı, sıklık ile çocuğun gün içindeki aktivitesini etkilemez.

Çocuklarda Baş Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir?

Eğer baş ağrısının nedeni bulunabilir ise, buna yönelik tedavi planlaması yapılmaktadır. Bir nedenin bulanamadığı durumlar da, migren tanısı konulduğun da hemen ilaca başlamak yerine, baş ağrısıne yol açan nedenlerin saptanması vede mümkünse ortadan kaldırılması uygun olmaktadır. Bunların başlıcaları; Uykusuzluk, açlık, gece geç saatlere kadar televizyon ve bilgisayar karşısında olmak, geç uyumak vede sabah erkenden kalkıp okula gitmek, aşırı miktar da çikolata vede kakao ile kafein barındıran gıdaların tüketimi, aşırı yorulmak, aşırı hareket etmek veya spor yapmak, okul stresi ağrıyı başlatan neden olmak ile birlikte bazı hastalar da, hastaya özel nedenler kuruyemiş, beyaz peynir, çin yemekleri, koruyucu madde barındıran hazır gıdalar vb. de olabilmektedir.

Çocuklarda Baş Ağrısı Nedenleri Nelerdir, migren ağrısını tetikleyen neden bulunamadığı durumlar da, doktorun önereceği koruyucu ilaçlar kullanılmalıdır. Eğer ki sizin de çocuklarda baş ağrısı nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Çocuklarda baş ağrısı nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da çocuklarda baş ağrısı nedenleri, yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kombine Rinoplasti Tekniği Nedir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed