Tenosinovit Hangi Eklemlerde Görülür? Tenosinovit Nasıl Tedavi Edilir? Tenosinovit nedir? ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgileri yazımız da derledik.
Tenosinovit Hangi Eklemlerde Görülür? Tenosinovit Nasıl Tedavi Edilir?
Vücudun ayakta kalabilmesi vede hareket edebilmesi adına kas ve iskelet sistemiyle birlik de uyumlu olarak çalışması lazım. Vücuttaki kaslar iskelet üzerini kaplamak da vede hareket için gereken desteği sağlamaktadır. Tenosinovit ise tendon vede zarın birleşiminin iltihaplanması durumuna denir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için tenosinovit nedir? vede tenosinovit nasıl tedavi edilir? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Tenosinovit hangi eklemlerde görülür?
Tenosinovit rahatsızlığına sahip bireyler ilaç tedavisi görebilmekte iken, bazı durumlarda da cerrahi operasyon uygulanarak da tedavi edilebilmektedir. Tendonlar, incelerek kemiklere yapışmak suretiyle kas vede iskelet sistemini birbirine bağlayan kas bölümüne verilen addır. Sinovyal eklem çevresindeki bazı tendonların eklem içerisin de uzanan kısmı eklem zarıyla bütünleşmektedir. Bu tenosinovya olarak isimlendirilen dokunun iltihaplanmasına da tenosinovit ismi verilmektedir. İltihaba neden olan hastalıklar tenosinovit oluşumunun en yaygın nedenleri arasındadır. Yazımızın devamına giderek tenosinovit nedenleri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Tenosinovit Nasıl Tedavi Edilir?
Tenosinovit Nedenleri
– Gut hastalığı,
– Reiter sendromu,
– Sistemik lupus erirtematozus,
– Psoriatik artrit,
– Eklem iltihabı,
– Diyabet hastalığı.
Tenosinovit tedavisi birden fazla olmaktadır. Uzman hekimler zarar görmüş alanın hareketsiz kalması adına, sargı kullanımı tavsiye etmektedir. Sargı kullanımı dışında, enfeksiyondan kaynaklanan tenosinovit için, antibiyotik tedavisi de uygulanır. Ciddi durumlarda da, tendon etrafında yer alan iltihabı yok etmek için, acil ameliyatlar da yapılmaktadır. Kortizon çoğunluk ile enfeksiyon dışında, bir nedenden kaynaklanan tenosinovit vakalar için kullanılır. Antibiyotik kullanımları ise tenosinovit enfeksiyon nedeni ile meydana gelmiş ise antibiyotikler kullanılarak tedavisi yapılır. Yalnız eğer ki enfeksiyon fazlaysa vede yayılıyor ise ameliyat yapılması oldukça önemlidir. Tenosinovit için akut travmalar da ortopedi vede travmatoloji bölümüne gidilmelidir.
Tenosinovit Hangi Eklemlerde Görülür, tenosinovit iltihabına sıcak veya soğuk kompres uygulamak da, iltihabı azaltma da yardımcı olmaktadır. İbuprofen vede aspirin gibi ilaçlar da ağrının vede iltihabın azaltımlasın da oldukça destekleyicidir. Uzman hekimin uygun gördüğü durumlar da ağrıyı kontrol altına almak adına, tendon zarına steroid enjekte edilebilmektedir. Eğer ki sizin de tenosinovit hangi eklemlerde görülür, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Tenosinovit hangi eklemlerde görülür, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da tenosinovit nedenleri, yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Magnezyum Eksikliği Nasıl Anlaşılır?