Turşu Nasıl Muhafaza Edilir?

Turşu Nasıl Muhafaza Edilir? Turşu Ne Kadar Sürede Bozulur? Turşu nasıl saklanır? İle ilgili bilinmesi gereken bazı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Turşu Nasıl Muhafaza Edilir? Turşu Ne Kadar Sürede Bozulur?

Turşu Nasıl Muhafaza Edilir
Sayfa İçeriği: Turşu Nasıl Muhafaza Edilir

Turşu hazırlanışında kullanılan sirke, tuz ve limon gibi malzemeler bakteri üremesini çok zorlaştıran ortam oluşturmaktadır. Yalnız tüketmeden önce, bozulmadığından emin olmalısınız. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için turşu nasıl saklanır? ve turşu ne kadar sürede bozulur? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Turşu nasıl muhafaza edilir?

Marketten açık turşu aldı iseniz ya da evde kendiniz hazırladıysanız turşuyu her zaman dolapta muhafaza edin. Çünkü turşu yapımı zaten fermantasyon ile gerçekleşen, yararlı bakterilerin sebzeleri istenilen kıvama getirilen işlemdir. Bu işlem ise oda sıcaklığında son derece hızlı biçimde devam eder vede kısa sürede bozulmaya yol açar. Pastörize edilmiş turşular, marketten alınan kavanozlu ürünler oda sıcaklığın da kalabilir. Hatta dolapta durduğu kadar da güvende olmaktadır. Tek dikkat edilmesi gereken, güneş almayan serin yerde tutulmasıdır. Erzak vede kiler gibi yerler de bunun için en uygun yerlerdir. Yazımızın devamına giderek turşu nasıl saklanmalı, ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Turşu Ne Kadar Sürede Bozulur?

Turşu Nasıl Saklanır?

Kapalı turşu oda sıcaklığın da TETT göre 3 ay, buzdolabın da ise TETT göre 3 aya kadar dayanır. Açık turşu ise oda sıcaklığın da değil, mutlaka dolapta saklanmalıdır. Buzdolabın da ise açıldıktan sonra 3 ay buzdolabın da dayanır. Kapalı kavanozdaki turşular, önerilen tüketim tarihinden sonra bile, bir kaç ay daha tüketilebilmektedir. Bu ürünleri açmanız durumunda ise, buzdolabın da muhafaza ederseniz vede tüm sebzeler suyun içinde kalmak şartı ile 3 ay kadar daha gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Açılan turşu kavanozunu ya da açık alınan turşuyu, kesinlikle oda sıcaklığında bulundurmayın.

Turşunun bozulduğunu anlamak için, öncelikle kapalı kavanozunuz var ise, kapağının içe bükük olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Turşular vakumlanarak kavanozlandığından, kapak içe bükülü kalmaktadır. Eğer dışa bombe yaptı ise, kavanoz hava almış demektir. Bu durum da ekstra dikkatli olunmalıdır. Kavanozu açınca o klik sesini duymazsanız, hava almış olduğunu da anlayabilirsiniz. Genellikle en üstte kalan sebzeler, suyun dışında kaldığından daha hızlı bozulmaya başlamaktadır. Bu sebzelerin yumuşamış olduğunu da fark edebilirsiniz. Eliniz ya da çatal ile bastırdığınız da tazeliğini kaybetmiş sebzeleri atıp, geriye kalanını tüketebilirsiniz. Yalnız bu durum eğer en üstte beyaz katman oluşmaya başladı ise değişmektedir. Beyaz katman oluşan turşuları kesinlikle tüketmeyin.

Turşu Nasıl Muhafaza Edilir, üst kısımdaki küflenen bölüm kesinlikle zehirleyici olmaktadır. Eğer evde kendiniz yaptığınız turşuya, güveniyorsanız az miktar beyazlığı atıp alttaki sebzeleri tüketebilirsiniz. Yalnız uzun süredir bekleyen turşu da bu katmanın oluşması halinde, tüm kavanozu derhal çöpe atmanı sağlığınız için daha doğru karardır. Eğer ki sizin de turşu nasıl muhafaza edilir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Turşu nasıl muhafaza edilir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da turşu nasıl muhafaza edilir, yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Boyun Tutulması Nedir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed