Klima Fonksiyon Tuşları Ne İşe Yarar?

Klima Fonksiyon Tuşları Ne işe Yarar? Klimada Heat Cool Dry Nedir? Klimada fonksiyon tuşlarının görevleri hakkında bazı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Klima Fonksiyon Tuşları Ne İşe Yarar? Klimada Heat Cool Dry Nedir?

Klima Fonksiyon Tuşları Ne işe Yarar
Sayfa İçeriği: Klima Fonksiyon Tuşları Ne işe Yarar

Klima kumandası üzerinde, klima fonksiyon tuşlarının görevlerini bir çok kişi merak etmektedir. Bu tuşlardan en çok kullanılanları ise Heat, Cool vede Dry’dır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için klimada fonksiyon tuşlarının görevleri vede klimada heat cool dry nedir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Klima fonksiyon tuşları ne işe yarar?

Klima kumandasının üzerinde bir çok tuş yer almaktadır. Bunlardan en çok kullanılanları ise COOL, DRY ve HEAT olmaktadır. HEAT tuşu, genellikle kış mevsimin de ısınmak için kullanılan tuştur. Klimalar sadece ortamı soğutma amaçlı üretilmemiştir. Kış mevsimin de ısınabilmek amacı ile, klimadan HEAT modun da kullanabilirsiniz. Bazı klimalar da sadece soğutma özelliği vardır. Klima alırken bu özelliğin olup olmadığını sormanız gerekmektedir. Klima kumanda üzerinde bir çok tuş yer almaktadır. Bunlardan en çok kullanılanların görevlerini sizler için yazımızda derledik. Siz de yazımızın devamına giderek klimada fonksiyon tuşlarının görevleri ile alakalı bazı bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Klimada HEAT COOL DRY Nedir?

Klimada Fonksiyon Tuşlarının Görevleri

Klimada DRY Tuşu; Klimada DRY tuşu, nem alma modudur. Nemli geçen günler de, klimayı nem alma modun da çalıştırarak ortam nemini ideal seviyeye alabilirsiniz. DRY moduna almak için; kumanda üzerinde bulunan MODE düğmesine basarak DRY modunu seçebilirsiniz. Bazı klima modellerinde, su damlası sembolü ile gösterilmiştir. Nem alma modunu ayarladıktan sonra, sıcaklık ayarı da belirlemelisiniz.

Klimada COOL Tuşu; Klimada COOL modu soğutma olarak geçmektedir. Yaz mevsiminde veya sıcak günler de serinleyebilmek adına klimayı COOL moduna alabilirsiniz. Klimada COOL moduna almak için, kumanda üzerinde bulunan MODE düğmesine basarak, COOL moduna alabilirsiniz. Bazı klima modellerin de kar sembolü ile gösterilmektedir. Bu modu seçtikten sonra, soğutma ayarı da yapmalısınız. Soğutma ayarı yaptıktan sonra, ortam kısa süre sonra soğumaya başlayacaktır.

Klima Fonksiyon Tuşları Ne İşe Yarar

Klimada HEAT Tuşu; Klimada HEAT modu ısıtma modu olarak geçmektedir. Kış aylarında ısınabilmek için, klimayı HEAT moduna alabilirsiniz. Klimayı HEAT moduna almak için, kumanda üzerinde yer alam MODE düğmesine basarak, HEAT modunu seçebilirsiniz. Bir çok klima modellerin de HEAT güneş sembolü olarak gösterilmektedir. Güneş sembolü veya HEAT konumuna aldıktan sonra, konfor sıcaklık ayarı da belirlemelisiniz. Klima kısa bir süre sonra, ortamı ısıtmaya başlayacaktır.

Klima Fonksiyon Tuşları Ne İşe Yarar, klima üzerinde yer alan en çok kullanılan bazı tuşların görevlerini yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için hazırladık. Heat, Dry vede Cool fonksiyonlarının görevlerini siz de yazımızın içeriğinden ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Eğer ki sizin de klima fonksiyon tuşları ne işe yarar, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Klima fonksiyon tuşları ne işe yarar, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da klimada fonksiyon tuşlarının görevleri, yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Yazın Çok Terleme Neden Olur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed