Beyin Sisi Belirtileri Nelerdir?

Beyin Sisi Belirtileri Nelerdir? Beyin Sisi Nasıl Tedavi Edilir? Beyin sisi nedenleri ile ilgili bilmeniz gereken bazı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Beyin Sisi Belirtileri Nelerdir? Beyin Sisi Nasıl Tedavi Edilir?

Beyin Sisi Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Beyin Sisi Belirtileri Nelerdir

İnsanların bilişsel işlevlerin de zorlanma yaşadığını gösteren vede bir çok kronik hastalığa eşlik eden beyin sisi uzun süreli covid-19 etkilerinde meydana gelmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için beyin sisi nedenleri ve beyin sisi nasıl tedavi edilir? İle ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Beyin sisi belirtileri nelerdir?

Beyin sisi Covid-19 virüsün neden olduğu enfeksiyon nedeni ile meydana gelen bağışıklık sağlayıcı antikorların yanlışlık ile sinir sistemine saldırmasından veya hasar gören sinir hücrelerinin birbirine yanlış sinyaller göndermesi nedeni ile meydana geldiği düşünülmektedir. Kafa karışıklığı, anlık hafıza kaybı, konsantrasyon bozukluğu, konuşmada yaşanan zorluk gibi bazı belirtiler ile kendini belli etmektedir. Covid-19 virüsünü geçiren her 10 hastadan birinde görülmektedir. Bir kaç ay içinde hastanın, doktor yardımı ile hastalığı atlatması sağlanmaktadır. Yazımızın devamına giderek beyin sisi belirtileri ile alakalı daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Beyin Sisi Nasıl Tedavi Edilir?

Beyin Sisi Belirtileri

2 İşi aynı anda yapamamak,
Başladığı hiçbir işi bitirememek,
Mental performans gerektiren her işte zorluk çekmek,
Önemli konular da karar verme de zorluk,
Okuduğunu anlamadan sayfalarca dalıp gitmek,
Düşüncelerini toparlayamamak,
Konuşur iken kelime bulmada güçlük,
Konsantrasyon kaybo,
Dikkat dağınıklığı,
Unutkanlık.

Beyin Sisi Tedavi Edilir Mi?

Fiziksel aktiviteleri artırarak, açık hava da yapılacak kısa süreli 20 dakikalık yürüyüşlerin dahi, beyin sisine iyi geldiği bilinmektedir. Hafta sonları açık hava da, deniz kenarın da, doğada vakit geçirmek de iyi gelmektedir. Kronik stres var ise, psikolojik stresinizi azaltmayı vede daha iyi bir uyku düzenine geçmek adına destek almalısınız. Uykuya dalmak da zorluk var ise, melatonin desteğiyle birlikte, uyumanızı kolaylaştırıcı kedi otu, melisa, mercanköşk, anason, sarı kantaron gibi bitkiler faydalı gelmektedir. Beyin sisi tedavisin de dikkat edilmesi gereken, ilk konu da beslenmeden geçmektedir. 3 ay boyunca şekersiz, glutensiz vede süt ürünlerinin olmadığı beslenme programı yapılmalıdır. Bu beslenme programın da ağırlıklı olarak taze sebze vede meyvelere, zeytinyağı, tereyağı, hindistan cevizi gibi sağlıklı yağlara, doğru protein kaynaklarına, çiğ kuruyemişlere vede fermente ürünlere sofranız da yer vermelisiniz.

Beyin Sisi Belirtileri Nelerdir, beyin sisi tedavisin de doğru beslenme ile kısa sürede eski sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Doğa da yürüyüş yapmakta beyin sisine iyi gelmektedir. Eğer ki sizin de beyin sisi belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Beyin sisi belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da beyin sisi belirtileri, yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Ayak Mantarı Nedenleri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed