Ayak Mantarı Nedenleri Nelerdir?

Ayak Mantarı Nedenleri Nelerdir? Ayak Mantarı Nasıl Tedavi Edilir? Ayak mantarı nasıl geçer? Hakkında bilmeniz gereken, bazı bilgiler yazımızda.

Ayak Mantarı Nedenleri Nelerdir? Ayak Mantarı Nasıl Tedavi Edilir?

Ayak Mantarı Nedenleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Ayak Mantarı Nedenleri Nelerdir

Ayakta kaşıntı vede parlak kırmızı döküntülere neden olan mantar enfeksiyonuna ayak mantarı denir. Ayak mantarı oldukça rahatsız edicidir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için ayak mantarı nasıl geçer? vede ayak mantarı belirtileri ile ilgili soruların cevaplarını ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz. Peki Ayak mantarı nedenleri nelerdir?

Ayak mantarı ciltte, ayak bölgesinde, soyulma, yanma hissi, kızarıklık, su toplama veya kaşıntılara neden olmaktadır. Ayak mantarının bir kaç çeşidi bulunmaktadır. En yaygın ayak mantarı çeşitleri kabarcıklı, makesen vede parmak arası mantarlarıdır. Kabarcıklı ayak mantarı türü, en az yaygın rastlananıdır. Ayak altında derinin su toplaması vede kabarcıkların bir anda patlaması ile meydana gelir. Tedavi edilmez ise yayılma göstermektedir. Makesen ayak mantarı tedavi edilmez ise büyür vede kalınlaşır. Tüm ayak tabanına yayılma ihtimali bulunmaktadır. Ayaklar da kuruluk veya kaşınma yapabilmektedir. Parmak arası mantarları en sık rastlananıdır. En küçük ayak parmaklarının arasında meydana gelir. Yazımızın devamına giderek ayak mantarları belirtileri ile alakalı bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Ayak Mantarı Neden Olur?

Ayak Mantarı Belirtileri

Ayakta kaşıntı,
Yanma hissi,
Ayakta içi su toplayan yaraların oluşumu,
Ayak tabanların da kepeklenme,
Kötü kokular,
Kırmızı döküntüler.

Ayak Mantarı Nedenleri

Bağışıklığın az olması,
Kuaför gibi yerler de ortak kullanılan manikür pedikür araçları,
Ortak alanlar da koruyucu ayakkabı giymemek,
Nemli veya sıcak ortamlar,
Ayakları duştan sonra ıslak bırakmak,
Dar vede kapalı ayakkabı giymek,
Diyabet hastalığı.

Kına ayak mantarı geçirme konusunda oldukça etkili çözümdür. Ayaklarınıza kına yakarak, bu durumdan hemen kurtulabilirsiniz. Karbonat vede su karışımı da, ayak mantarı için en etkili yöntemlerdendir. Ayaklarınızı karbonatlı suyun içinde bir süre bekletin. Bunu bir kaç defa yaptığınız da faydasını çok net göreceksiniz. Çay ağacı yağı da, ayak mantarına birebirdir. Ayaklarınıza çay ağacı yağını masaj yaparak sürün ve mantarın yok olduğunu göreceksiniz. Limon yağı da, ayak mantarına iyi gelmektedir. Ferahlatıcı kokusu olmasından dolayı, ayaktaki kötü kokuyu yok eder vede bölgeyi rahatlatır. Her banyodan sonra ayağınıza limon yağıyla masaj yapabilirsiniz.

Ayak Mantarı Nedenleri Nelerdir, ayak mantarı belirtileri arasında, eğer ki en az birini yaşıyorsanız ayak mantarı oluşumu gerçekleşmiştir. Ayak mantarı için evde bazı yöntemler uygulayarak geçirmeniz de mümkün. Yazımızın içeriğinden bu yöntemleri ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz. Eğer ki sizin de ayak mantarı nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Ayak mantarı nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da ayak mantarı nedenleri, yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Böbrek Agenezisi Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed