Sifodininin Belirtileri Nelerdir?

Sifodininin Belirtileri Nelerdir? Sifodini Nasıl Tedavi Edilir? Sifodin neden oluşur? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Sifodininin Belirtileri Nelerdir? Sifodini Nasıl Tedavi Edilir?

Sifodininin Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Sifodininin Belirtileri Nelerdir

Sifodini tıp dilin de sternum olarak isimlendirilen göğüs kemiğinin alt ucunu oluşturan sifoid çıkıntı adlı yapıda hissedilen ağrıya denmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için sifodin neden oluşur? ve sifodini nasıl tedavi edilir? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Sifodininin belirtileri nelerdir?

Göğüs kemiği anotomik olarak üç ayrı parçadan oluşmaktadır. Sifoid çıkıntı göğüs kemiğinin alt uçunda bulunan en küçük vede ince parçası olmaktadır. Şekli vede pozisyonu bireyden bireye farklılık göstermektedir. Bu yapı ise kıkırdaktan oluşur ve yaşlanma ile kemikleşir. Sifoid çıkıntısı, karın vede göğüs duvarına ait bir çok kas vede benzeri yumuşak doku için tutunma bölgesi olduğundan anatomik olarak önemli yapıdır. Sifodininin rastlanma sıklığına ilişkin net bir veri bulunmuyor. İnsanların bir bölümü sifoid çıkıntı üzerine basılması ağrı oluşturursa da spontan ağrı nadir olmaktadır. Yazımızın devamına giderek sifodininin belirtileri ile ilgili bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Sifodini Nasıl Tedavi Edilir?

Sifodininin Belirtileri

Sifodini kas vede iskelet sistemine ait sorun olmasına rağmen oluşturduğu ağrı göğüse, karına, sırta vede boyuna yayılablir vede şiddetli olabilmektedir. Meydana gelen ağrı mide vede kalp hastalıklarında rastlanan ağrı ile karışabilir. Hastaların önemli kısmı kalp ya da mide rahatsızlığı ön tanısı ile başvurur ya da gönderilirler. Ağrı öne ya da yana eğilmekle vede dayanmakla sağa-sola dönmekle vede öksürükle artabilir. Ağrı bazı durumda panik oluşturacak şiddette olabilir vede bulantı, terleme, çarpıntı, ölüm korkusu gibi bulgular eşlik edebilmektedir.

Sifodini teşhisinde en önemli basamak hastalığın doktorun aklına gelmesi vede buna yönelik muayenenin yapılması ile olur. Sifoid çıkıntı üzerine basıldığında hastanın şiddetli ağrı hissetmesi vede mevcut yakınmalarının ortaya çıkmasıyla tanı koyulmaktadır. Tanı kolayca konulabilmesine rağmen, nadir de olsa özellikle ileri yaştaki hastalarda kalp, mide vede kemik hastalıkları ile ayırıcı tanı yapılması lazım. Ksifoid çıkıntıya çok sayıda kasın vede bağın tutunuyor olması nedeni ile bu bölgeyi etkileyen travmalar sifodinin en önemli nedenlerinden biridir. Göğüs bölgesine künt travma, ağır yük kaldırma gibi bu bölgede hasarlanma oluşturabilecek etkenler sifodiniyi başlatabilir.

Sifodini tedavi edilmeden de bir süre sonra kendiliğinden iyileşebilir. İlaç tedavisi gerekebilir ya da bir süre sessiz kaldıktan sonra tekrarlayabilir. Ağrılı bölgeye sıcak-soğuk uygulamaları vede ağrı kesiciler şikayetlere iyi gelebilmektedir. Sifodini ile başvuran hastalar da genellikle birlikte panik atak vede anksiete benzeri psikiatrik sorunlar bulunduğundan amitriptilin gibi trisiklik antidepresan ajan tedavide fayda sağlar. Bu tedbirlere rağmen iyileşmeyen vakalarda sifoid çıkıntının yer aldığı bölgeye lokal anestezik vede steroid kombinasyonlarının enjeksiyonu fayda sağlar.

Sifodininin Belirtileri Nelerdir, sifodini göğüs kemiğinin alt ucunu oluşuran sifoid çıkıntı adlı yapıda hissedilen ağrı olarak bilinmektedir. Vakaların kendiliğinden geçtiği de bilinmektedir. Eğer ki sizin de sifodininin belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Sifodininin belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla da paylaşarak, arkadaşlarınızı da sifodininin belirtileri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Distoni Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed