Susamın Zararı Var Mı?

Susamın Zararı Var Mı? Susamın Faydaları Nelerdir? Susamı kimler tüketemez? İle ilgili bilinmesi gereke bazı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Susamın Zararı Var Mı? Susamın Faydaları Nelerdir?

Susamın Zararı Var Mı
Sayfa İçeriği: Susamın Zararı Var Mı

A, E vede C vitamini bakımından oldukça zengin olan susam, içerisinde başta bakır olmak üzere bir çok mineraller bulundurmaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için derlediğimiz susamı kimler tüketemez? ve susamın faydaları nelerdir? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Susamın zararı var mı?

Susamın içeriği oldukça zengindir. Bu sayede şeker hastalığından, kansızlığa bir çok hastalığın tedavisin de alternatif olarak tercih edilmektedir. Susam yoğum miktar da yağ bulunduran besin kaynağıdır. İçeriğin de yağ ne kadar doymamış olsa da, aşırı tüketimi başta kilo alışı olmak üzere, bir çok sağlık sorununa yol açabilmektedir. Kronik hastalıkları olan vede farklı hastalıkları bulunan kişiler ise devamlı ilaç kullanan bireylerin de mutlaka uzman hekime danışarak tüketmesi tavsiye edilir. Susman, hassas bünyeler de bazı alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Susam ile birlikte, susam yağının da aşırı kullanımı sakıncalıdır. Yazımızın devamına giderek susamın zararları ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Susamın Zararları Nelerdir?

Susamın Faydaları

Yaşlanma etkilerini vede belirtilerini yavaşlatır.
Böbrek vede safra da meydana gelen taşların düşmesine yardımcı olur.
Göğsü yumuşatarak nefes darlığına karşı iyi gelir.
Cinsen gücü arttırır.
Vücuda enerji verici etkisi bulunur.
İçeriğin de bulunan antioksidanlar ile tırnak bakımı, yüksek tansiyon, çocukların gelişimine cestek vede kemik erimesi için tercih edilebilir.
Susam yağının romatizmal hastalıklara bağlı olarak, meydana gelen ağrılar üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır. Ağrıyan bölgeye susam yağı ile masaj uygulandığında, ağrı hafifleyerek rahatlama sağlanmaktadır.
Saç vede cilt sağlığı için de önemi oldukça büyüktür. Susam tıplı susam yağı gibi cilt vede saç sağlığı için düzenli kullanıldığında göz ile görülür fark yaratmaktadır.
Göz sağlığı için tıbbi amaçlı kullanılabilmektedir. Özellikle siyah susam göz vede karaciğer sorunlarına karşı çözüm olarak düzenli tüketilebilir.
Ağız içi hijyeni sağlamak için tüketilebilir. Ağız içinde meydana gelen zararlı bakterileri vede mikropları öldürücü etkisi bulunur.

Kemik sağlığı için, hayati önem taşıyan maddeler barındıran susamın içeriğin de bulunan kalsiyumun kemik sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunur.
Radyasyon nedeni ile meydana gelen hasarları onarıcı etkisi vardır. Radyasyona maruz kalan kişiler sorunları azaltmak için düzenli olarak susam tüketebilir.
İçeriğin de bolca barındırdığı lifler ile sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler yaratmaktadır. Sindirim sisteminin daha aktif vede rahat çalışmasını sağlamaktadır. Ayrıca gaz vede kabızlık gibi sorunlara karşı iyi gelmektedir.
Kansere karşı vücudu koruyucu etki yaratır. Kanserin önlenmesi vede tümör riskini azaltmak için tercih edilir.
Kalp vede damar sağlığını koruyucu etkisi bulunur. Kötü kolesterolü düşürerek, damar sağlığına katkıda bulunur. Kalp krizi riskini de en aza indirir.
Kansızlığa karşı tercih edilebilir. Özellikle siyah susam tohumları içeriğinde bol miktarda demir bulunmaktadır. Demir kansızlığa yol açan faktörleri ortadan kaldırarak kansızlık olasılığını azaltmaktadır. Demir eksikliği nedeni ile oluşabilecek halsizlik, yorgunluk gibi sorunlara karşı da susam tüketilebilir.
Susamın şeker hastalığını önleyici etkisi bulunmaktadır. Glikoz düzeyini kontrol altına alarak, kan basıncını dengelemektedir.

Susamı Kimler Tüketemez?

Susamın Zararları

Susam içeriğin de kompleks protein bulunduran besin maddesi olduğu için hassas bünyeli bireyler de alerjilerin oluşmasına yol açabilmektedir. Susama karşı alerjisi olan bireyler de ciltte kızarıklık, kaşıntı, döküntü, baş dönmesi, tansiyon problemleri görülebilmektedir. Susamın çok fazla tüketimi, kilo alımına yol açabilmektedir. Aşırı fazla susam tüketmek ciltte akne vede sivilce oluşumuna yol açabilmektedir.

Susamın Zararı Var Mı, susam mide rahatsızlıkları olan bireylere tavsiye edilmez. Özellikle de reflü sorunu olan bireyler susam tüketmemeye dikkat etmelidir. Eğer ki sizin de susamın zararı var mı, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Susamın zararı var mı, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da susamın zararları yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; İnme Riski Olan Faktörler Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed