Kireçli Su içilir Mi? Kireçli Su Kaynayınca İçilir Mi? Kireçli Su Zararlı Mı? Hakkında merak edilen, bazı bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Kireçli Su İçilir Mi? Kireçli Su Kaynayınca İçilir Mi? Kireçli Su Zararlı Mı?
Evinize gelen su, kaynaktan doğal biçimde çıkıp evinizdeki musluğa gelinceye kadar farklı işlemlerden geçmektedir. Suyun çeşmeye gelen süreç içerisinde derelerden geçmesi, yüzeyden geçiyor olması, yüzeyden bulaşabilecek virüslere, mikroplara, parazit vede kalıntılara maruz kalmasına neden olmaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için kireçli su zararlı mı? ve kireçli su kaynayınca içilir mi? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Kireçli su içilir mi?
Musluk suyuna bulaşan ağır metaller, suyun doğallığını vede temizliğini bozmaktadır. Bu biçimde barajlara taşınan sular, bildiğiniz klorlama işleminden geçip, filtreleme alanına alınır vede dezenfekte edilmektedir. Bu işlem sonrasında temizlenmiş olan su borular aracılığıyla evinizdeki musluklara gönderilir. Bu dezenfekte işlemleri esnasında kullanılan klorun da insan sağlığına olumsuz etkileri bulunmaktadır. Suyun taşınmasını sağlayan borular, binaların içinden depolara veya evlere kadar ulaşmaktadır. Binanın eski vede borularında paslanmış olma ihtimalini göz önüne alındığında, klorlanıp temiz olduğunu düşündüğünüz su aslında başlangıç noktasına geri dönmüş olmaktadır. Tüm işlemler suyun temizlenmesi için olsa da, klorun etkisiyle de, suyun tadında bir değişim olmaktadır. Bazı insanlar bu sürecin farkında olduğu için, suyu doğrudan içmek yerine kaynatıp içmeyi tercih etmektedir. Yazımızın devamına giderek kireçli su zararlı mı, ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Kireçli Su Kaynayınca İçilir Mi?
Kireçli Su Zararlı Mı?
Evinizdeki musluktan almış olduğunuz suyun, içeriğinde yer alan zarar maddelerin yok edilmesi adına, suyun 20 dakika boyunca kaynaması lazım. Yalnız içilecek olan her su da, bunu yapmak pratik bir durum olmayacağından, bir kaç deneme sonrasında artık mümkün olmaktan çıkmaktadır. Suyun kaynatılmış olması demek, içerisinde yer alan magnezyum, kalsiyum vede karbonat kireç haline dönüşerek çökmektedir. Bu işlem esnasında sudaki mineral de ortadan kalkmış olacaktır. Araştırmalara göre, kaynatma işlemi esnasında sudaki ağır metaller vede klor ortadan kalkmaz. Doğal olarak, bu durum da sağlıklı çözüm olmayacağı anlamına gelmektedir. Kireçli su yumuşatma işlemi kireç soda prosesinde sert su önce kireç ile daha sonra da soda ile muamele edilmektedir. Bu süreç de sertlik, kalsiyum karbonat ya da magnezyum hidroksit halinde çöktürülerek uzaklaştırılır.
Kireçli Su İçilir Mi
Suyu kaynatma esnasında, suyun içerisindeki partikül yoğunluğu değişmez. Yalnız suyun tadında da farklılaşma yani acıma denilen durum oluşmaktadır. Bu durum da su kokar vede kireç meydana gelir. İyi vede kaliteli su içmek istiyorsanız musluk suyu vede kaynamış sudan uzak durulması lazım. Bunun içinde evinizdeki içme su olarak kullandığınız musluğunuza arıtma cihazları satın alabilirsiniz. Bu sayede daha sağlıklı su tüketmiş olursunuz.
Kireçli Su İçilir Mi, araştırmalara göre su sertliği genellikle suda çözünmüş magnezyum vede kalsiyum miktarıdır. İçeriğinde mineral barındıran su, kireçli su olmaktadır. Kireç vede kireç tortusu insan sağlığı için zararlıdır. Kireç ise içme suyunu sertleştirir. Eğer ki sizin de kireçli su içilir mi, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Peki kireçli su içilir mi, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kireçli su zararlı mı, yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Pekmez Nasıl Muhafaza Edilir?