Emzirme Döneminde Hangi İlaçlar Kullanılır?

Emzirme Döneminde Hangi ilaçlar Kullanılır? Emzirirken İlaç Kullanılır Mı? Emzirirken Paxera Kullanılır Mı? Hakkında merak edilen bazı, bilgiler yazımızda.

Emzirme Döneminde Hangi İlaçlar Kullanılır? Emzirirken İlaç Kullanılır Mı?

Emzirme Döneminde Hangi ilaçlar Kullanılır
Sayfa İçeriği: Emzirme Döneminde Hangi ilaçlar Kullanılır

Emziren annenin bazı ilaçlardan, emzirme dönemin de uzak durması gerekmektedir. Süte geçen bazı ilaçlar, bebeğe zarar verebilir. Bu yüzden emziren annenin bu konuda daha dikkatli davranması lazım. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için emzirirken ilaç kullanılır mı? ve emzirirken paxera kullanılır mı? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Emzirme döneminde hangi ilaçlar kullanılır?

Mirtazapin, Essitalopram, sertralin, reboksetin ve fluvoksamin bu tür ilaçlar arasında en güvenilir olan vede anne sütüne en az geçen ilaçlar arasındadır. Yalnız uzak durulması gereken ilk ilaç da citalopramdır. Süte diğer ilaçlardan daha fazla geçen ilaçlar da fluoksetin vede venlafaksindir. Bu nedenle, eğer mümkünse bu ilaçların kullanılması emzirme dönemin de kesinlikle tercih edilmemelidir. Bu ilaçlar anneye iyi geliyor ise, bebek çok dikkatli biçimde takip edilerek ilaç kullanımı sürdürülmelidir. Depresyon ilacı kullanım zorunluluğu olduğundan, anne sütünü kesmek veya depresyon ilacını kullanmayı kesmek doğru değildir. Anne hem ilacı kullanmaya devam edip, hem de süt vermeye devam etmelidir. Yazımızın devamına giderek emzirirken ilaç kullanılır mı, ile ilgili daha fazla bilgilere ulaşabilirsiniz.

Emzirirken Paxera Kullanılır Mı?

Emzirirken İlaç Kullanılır Mı?

Paxera anne sütüne geçmektedir. Emzirilen bebekte yan etkilere neden olabilmektedir. Anne üzerindeki faydası, bebeğe vereceği zarardan daha az ise kullanmamak lazım. Asetaminofen, Antibiyotikler, Antieppileptikler, Antihistaminlerin çoğu emzirme dönemin de kullanılabilir.

Depresyon ilacı kullanımın da bebek eğer ki küçük ise, yani ilk aylarında ise depresyon ilacı oldukça düşük dozlar da kullanılmalıdır. Eğer bebekte aşırı ağlama, kusma, ishal , döküntü ile huzursuzluk durumları gözlemlenir ise hemen uzman hekim bilgilendirilmeli vede ilaç dozu yeniden ayarlanmalıdır. Genel de malfarmasyon görülme durumu yaklaşık olarak %2 ila %3 oranında olmaktadır. Yalnız paroksetin ile anormalliğin 1,8 kat kadar arttığına dair çalışmalar vardır. Paroksetinin kalp vede damar sistemi anormalliklerini yaklaşık olarak bir buçuk kat kadar arttırdığına yönelik bazı çalışmalar olsa da, bunun tam tersini yani bu durumun normal düzeyden fazla olmadığını gösteren çalışmalar da vardır. Eğer ki anne paroksetin aldığı zaman, şikayetlerinden kurtuluyor ise, dozu olabildiğince az tutmakta fayda vardır. Oranı artırma yüzdesi sadece %1,8 oranında olmalıdır.

Emzirme Döneminde Hangi İlaçlar Kullanılır

Serotonin geri alım inhibitörleri doğım sonrasında bebek de, persistan pulmoner hipertansiyon ile çekilme belirtilerinin oluşumuna neden olabilmektedir. Persistan pulmoner hipertansiyon durumu normale oranla %20 ila %30 oranında daha fazla görülebilir. Yalnız bu durum ilacı kullanmakta olan annelerin vede bebeklerin sadece %1 oranında rastlanmaktadır. Rastlanan bu durum diyabet, zor doğum, preeklampsi vede hipertansiyon durumlarında da ortaya çıkabilecek durumdur. Bu korkulması gereken bir risk değildir.

Emzirirken Depresyon İlacı Kullanılır Mı?

Ağır depresyonla bağlantılı stres durumlarında bebekte anormali çıkma durumu çok daha fazla olmaktadır. Çekilme belirtileri doğumun hemen sonrasında, meydana gelir vede genellikle ilk hafta içerisinde kaybolur. Bu durum ise titreme, huzursuzluk ve ağlama durumları olarak kendini gösterir. Bu durum korkulması gereken durum değildir. Bu durumu azaltabilmek için, eğer mümkün ise son 3 ay içerisinde ilaç alımının azaltılması tavsiye edilmektedir.

Emzirme Döneminde Hangi İlaçlar Kullanılır, emziren annenin bazı ilaçları kullanması, bazı ilaçları da kullanmaması bebeğin sağlığı için oldukça önemlidir. Yazımızın içeriğin de emziren annenin kullanması gereken ilaçlar vede kullanmaması gereken ilaçlara yer verdik. Eğer ki sizin de emzirme döneminde hangi ilaçlar kullanılır, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Emzirme döneminde hangi ilaçlar kullanılır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da emzirme döneminde hangi ilaçlar kullanılır, yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Eklem Plağı Nedir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed