Felçli Hastada Omuz Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Felçli Hastada Omuz Ağrısı Nedenleri Nelerdir? Omuz Ağrısı Geçer Mi? Felçli hastada omuz ağrısı neden olur? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler.

Felçli Hastada Omuz Ağrısı Nedenleri Nelerdir? Omuz Ağrısı Geçer Mi?

Felçli Hastada Omuz Ağrısı Nedenleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Felçli Hastada Omuz Ağrısı Nedenleri Nelerdir

Sağlıklı bir omuz her insan için gereklidir. Sağlıklı omuz dengeyi sağlamak, yataktan sandalyeye geçmek, eli etkili biçimde kullanmak gibi aktiviteler için lazımdır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için felçli hastada omuz ağrısı neden olur? ve felçli hastada omuz ağrısı nasıl geçer? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Felçli hastada omuz ağrısı nedenleri nelerdir?

İnmeye bağlı olarak felçli hastalar da omuz ağrısı ilk 1 yıl içinde %75’e varan sıklıkta rastlanır. Genel de inmeden sonraki 2 ila 3 ayda meydana gelir, yalnız 2 hafta kadar erken dönemde de başlayabilmektedir. Hastanın konforunu azalttığı gibi iyileşmesini geciktirici etki yapabilmektedir. Omuz karmaşık eklemdir. Pek çok sorun omuz ağrısına yol açabilmektedir. Omuz ekleminin sağlamlığını kemik yapılardan ziyade kaslar sağlamaktadır. Omuz kaslarının güçsüz düşüp erimesi, omuz ekleminin sağlamlığını azaltmaktadır. İnce sonucu kasların felce uğraması, duyu kaybı vede ihmal gibi problemler tendon eklem kapsülü, sinir gibi yapıların hasarlanmasına zemin hazırlamaktadır. Yazımızın devamına giderek felçli hastada omuz ağrısı nedenlerini ayrıntılı olarak bulabilir vede öğrenebilirsiniz.

Felçli Hastada Omuz Ağrısı Nasıl Geçer?

Felçli Hastada Omuz Ağrısı Nedenleri

Travma,
Talamik sendrom,
Kompleks bölgesel ağrı sendromu,
Donuk omuz,
Kasların istemsizce aşırı kasılması,
Omuzdaki kas tendonlarının sıkışması, yırtılması, gerilmesi,
Eklem tutukluğu,
Omuz düşmesi,
Kasların istemsizce aşırı kasılması,
Kemik vede tendonlar arasındaki, hareketi kolaylaştıran bursa denilen sıvı dolu keseciklerin iltihabı.

Felçli hastada omuz ağrısının nedeninin anlaşılması, öncelikle hastanın tıbbi öyküsü vede fizik muayenesi tanı için oldukça önemlidir. Ön tanıyı doğrulamak ya da dışlamak için MR, ultrason, röntgen, tomografi, sintigrafi, EMG, tanı amaçlı iğne uygulamaları doktor tarafından gerekli görülür ise uygulanabilir.

Felçli hastada omuz ağrısı tedavisi, erken dönem de kas gevşekliğie bağlı omuz düşmesini önlemek için hasta yatar iken omzu desteklenir. Oturur vede ayaktayken omuz askısı tercih edilebilir. Eklem tutukluğunu önlemek, fazla kasılan kasları esnetmek vede zayıf olanları güçlendirmek için egzersizler uygulanır. Kürek kemiğini uygun pozisyon da tutmak adına, çeşitli bantlama yöntemleri tercih edilebilir. Bantlama ile omuz düşmesi vede ağrıda azalma sağlanabilir. Subskapularis kasında spastisite belirginse, bu kasa yönelik botox enjeksiyonu hem ağrıyı azaltabilir, hem de eklem hareketlerini kolaylaştırabilir. Bursit gibi inflamatuar durumlar da steroid iğneleri ilgili bölgeye lokal olarak uygulanabilir. Kompleks bölgesel ağrı sendromu kaynaklı ağrı için çok sayıda ilaç tedavisi girişimsel tedaviler vede fizik tedavi yöntemi kullanılmaktadır. Bu tip ağrıların tedavisi bazen güç olabilmektedir.

Felçli Hastada Omuz Ağrısı Nedenleri Nelerdir, genel ağrı tedavisi için fizik tedavi uygulamaları evde ağrı kesici ilaç tedavileri tercih edilebilir. Eğer ki sizin de felçli hastada omuz ağrısı nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Felçli hastada omuz ağrısı nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da felçli hastada omuz ağrısı nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Bekunis Kimler Kullanamaz?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed