Zebra Türleri Nelerdir?

Zebra Türleri Nelerdir? Zebra Nerede Yaşar? Zebraya Neden Binilmez? İle ilgili bilmeniz gereken, bazı bilgilere yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Zebra Türleri Nelerdir? Zebra Nerede Yaşar? Zebraya Neden Binilmez?

Zebra Türleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Zebra Türleri Nelerdir

Zebra sürüler halinde yaşarlar ve ayırt edici hayvandır. Zebralar, Afrika ülkesine özgüdür. Sürüler halinde yaşarlar ve kendine özgü tek toynaklı memeli hayvanlardır. Vahşi doğa üzerinde bir kaç zebra türü bulunmaktadır. Her zebranın çizgileri tamamen benzersiz olmaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için zebraya neden binilmez? ve zebra nerede yaşar? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Zebra türleri nelerdir?

Zebra, tercih ettikleri ağaçsız otlaklar vede savan ormanlık alanların da yaşadıkları güney vede doğu Afrikanın geniş bölgelerin de yaygın olarak yaşarlar. Bununla birlikte habitatları küçülüyor vede yerli oldukları iki ülkede soyları tükendi. Çöller de, sulak alanlarda ya da yağmur ormanlarında zebralar yaşamazlar. Bu da onları iklim değişikliğine karşı savunmasız hale getirmektedir. Zebra, atlar ile yakından ilişkilidir. Yalnız aynı tür değiller. İkisi de equidae familyasındandır. Birbirleri ile çiftleşebilir. Zebra yavruları, ebeveynlere bağlı olarak farklı adlara sahiptir. Erkek zebra vede dişi at zorse üretir ve zebra ile erkek at hebra üretir. Zebralar, zedonk üretmek için eşekler ile de çiftleşir. Zebralar, atlar vede eşekler farklı sayıda kromozama sahiptir. Tüm çaprazlamaların yavruları kısır olmaktadır. Yazımızın devamına giderek zebra türleri ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Zebraya Neden Binilmez?

Zebra Türleri

Dağ zebrası, [E. zebra]
Grevy’nin zebreası, [Equus grevyi]
Plains zebra, [E. quagga]

Sade zebra, açık ara en yaygın olanıdır. Dağ zebrasının iki alt türü bulunmaktadır. Ovalar da 6 ve yedinci soyu tükenmiş alt türü bulunmaktadır. Yalnız 2018’de yapılan DNA çalışması, zebra ovalarındaki alt tür yapısına karşı çıkmaktadır. Grevy zebrası, üç türün en nadidesi olmaktadır. IUCN kırmızı listesin de tehlike altında olarak sınıflandırılmaktadır. Sonra savunmasız olarak sınıflandırılan dağ zebrası gelmektedir. Bir alt tür düzeyinde, Hartmann’ın dağ zebrası hassas olarak listelenir vede cape dağ zebrası en az endişe veren olarak listelenmektedir. Ovalardaki zebra türlerinin genel sınıflandırması ise tehdit altındadır. Zebraya binmek mümkün olabilir ama kesinlikle tavsiye edilmez. Zebraya binmek pratik olmaz. Çünkü atlardan daha küçüktürler vede yetişkin insanın ağırlığını uzun süre boyunca yaralanmadan taşıyamaz.

Zebraların atlardan çok farklı mizaçları bulunmaktadır. Çok daha agresifler vede çok daha tehlikelidir. Zebraların birbirlerini ölümüne tekmeledikleri bilinir. Çok yaklaşan herhangi insanı şiddetle ısırır vede zebraların aslanları öldürdüğüne dair bir çok hesap da bulunmaktadır. Zebralar geçmiş de başarılı biçimde araba çekmek için eğitilmiştir.

Zebra Türleri Nelerdir, Zebralar sadece Kenya vede Etiyopya’da yaşıyor. Kürkü için avlandığı için diğer yaşam alanlarında nesli çoktan tükenmiştir. Grevy zebrası diğer zebra türlerine göre daha uzun, daha büyük kulaklı vede daha ince sık çizgilidir. Eğer ki sizin de zebra türleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Zebra türleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da zebra türleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Peluş Nasıl Temizlenir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed