Rıza Kayaalp Kimdir?

Rıza Kayaalp Kimdir? Rıza Kayaalp Hangi Üniversite Mezunu? Rıza Kayaalp kaç yaşında? Hakkında merak edilen tüm bilgileri yazımızdan bulabilirsiniz.

Rıza Kayaalp Kimdir? Rıza Kayaalp Hangi Üniversite Mezunu?

Rıza Kayaalp Kimdir
Sayfa İçeriği: Rıza Kayaalp Kimdir

10 Ekim 1989 Yılların da Yozgat’ın Kavurgalı köyünde hayata gelen Rıza Kayaalp, ilk okul eğitiminden sonra 2000 Yılında Yozgat Güreş Eğitim Merkezinde Aydın dal, Mustafa başer vede Mustafa doğan gözetiminde grekoromen stilde güreşe başlamıştır. Yazımızın içeriğin, siz değerli dostlarımız için Rıza Kayaalp kaç yaşında? ve Rıza Kayaalp hangi üniversite mezunu? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Rıza Kayaalp Kimdir?

Rıza Kayaalp, ilk Uluslararası madalyasını Yıldızlar, kategorisinde 2005 yılında Arnavutluk Tiran şehrinde 100 kilo da, tüm rakiplerini yenerek Yıldızlar Avrupa Şampiyonu olarak kazanmıştır. Yine 2005 Yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübüne transfer olarak, Olimpiyat şampiyonu olan Mehmet Akif Pirim’in gözetiminde hem sporda, hem de eğitim alanında hızla basamakları tırmanmıştır. 2006 Yılında liseden mezun olan Rıza Kayaalp, Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi vede Spor Yüksek okulunu kazanarak, bu okuldan mezun olmuştur. Yazımızın devamına giderek Rıza Kayaalp ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Rıza Kayaalp Kaç Yaşında?

Rıza Kayaalp Nereli?

Rıza Kayaalp, ilk Uluslararası madalyasını Yozgat GEM’Den almıştır. Lise yıllarında ASKİ Güreş Kulübüne transfer olmuştur. ASKİ’de teknik direktörlük yapan Mehmet Akif Pirim’in eğitmenliğinde yetişti. Rıza Kayaalp, çocukluğundan beri güreşin içinde büyüdü. Olimpiyat Dünya vede Avrupa şampiyon alanlarında sayısız madalya sahibi olmuştur. Dünya güreş birliği tarafından ise dünyanın en iyi güreşçisi seçilmiştir. Brezilyanın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenen 2016 Yaz olimpiyat Oyunlarında grekoromen stil 130 kilo da, gümüş madalya sahibi olmuştur.

Rıza Kayaalp 10 Ekim 1989 doğumlu ve 130 kg. Doğum yeri ise Yozgat’ın Kavurgalı köyüdür. Rıza Kayaalp boyu 1.82 metredir. Kayaalp, en fazla Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Türk sporcu unvanına sahip olmuştur. Bu sayede ise kendisine ait rekoru da geliştirdi. Kariyerinde ayrıca 4 dünya şampiyonluğu, 1 olimpiyat ikinciliği vede 2 olimpiyat üçüncülüğü vardır.

Rıza Kayaalp Kimdir, Türk güreşçi olan Rıza Kayaalp, 130 kilo da ve 1989 doğumludur. Sporcu Ankara ASKİ spor kulübü bünyesinde kariyerine devam etmektedir. 4 defa Dünya ve 11 defa da Avrupa şampiyonu olmuştur. 2016 Yaz olimpiyatlarında gümüş vede 2012 ile 2020 Yaz olimpiyatlarında bronz madalya sahibi olmuştur. Eğer ki sizin de Rıza Kayaalp kimdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Rıza Kayaalp kimdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da Rıza Kayaalp kimdir yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kanlı Ay Tutulması Ne Zaman Olacak?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed