Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir?

Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir? Keten Tohumu Nasıl Tüketilir? Keten tohumu nedir? Hakkında bilmeniz gereken bazı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir? Keten Tohumu Nasıl Tüketilir?

Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir
Sayfa İçeriği: Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir

Keten tohumu bitkisinin bileşimin de protein, sabit yağlar, müshil etkisi yaratan maddeler, linamarin vardır. Keten tohumundan elde edilen, keten yağının içeriğinde de beziryağı vede oleum lini asitleri yer almaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için keten tohumu nasıl tüketilir? ve keten tohumu nedir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Keten tohumunun faydaları nelerdir?

Keten tohumu içerisin de yer alan bileşenler ile en şifalı bitkiler arasında bulunmaktadır. Keten tohumu kanser vede felç gibi ciddi hastalıklar da büyük oranda tedavi edici özelliği vardır. Keten bitkisi ılıman iklimi vede kireçli toprakları sever. Yaz aylarında ise toplanan meyvelerin tohumlarından elde edilen kısım da şifa niyetine kullanılır. Keten tohumu, ılıman iklim olan Akdeniz ikliminde yetişmektedir. Bitkisi uzun boylu vede gösterişli mavi çiçeklere sahiptir. Mavi çiçeklerin tohumların da yaklaşık 2 ila 3 tane susama benzeyen taneler meydana gelir. Bunlar da keten tohumudur. Omega-3 açısından oldukça zengin besin kaynağına sahiptir. Hayvansal kaynaklar dışında B12 vitaminine sahip en önemli bitkisel kaynaktır. Keten tohumu, tohum halinde tüketilebildiği gibi, öğütülmüş olarak keten tohumu yağı biçiminde de tüketilebilmektedir. Kilo vermek isteyenlerin vede vejetaryen beslenenlerin özellikle sıklık ile tükettikleri bu besin diyet lifleri, omega-3 vede omega-6 yağ asitleri alfa linolenik asit bakımından oldukça zengindir. Yazımızın devamına giderek keten tohumunun faydaları ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Keten Tohumunu Nasıl Tüketilir?

Keten Tohumunun Faydaları

Keten tohumun da yer alan çözünebilir vede çözülemez lifler, kolon detoksifkasyonunu vede yağların erimesine yardımcı olur, tatlı krizini azaltmaya da yardımcı olmaktadır.
Keten tohumunun yüksek oranda müsilaj barındırmaktadır. Müsilaj suda çözünen vede bağırsak yolu için oldukça faydalı liftir. Müsilaj ile besinler mideden ince bağırsağa hızlı biçimde geçmez. Bu durum da besin emilimini artırır.
Zengin içeriği nedeni ile, bağırsakları çalıştırarak kilo vermeye yardımcıdır.
Keten tohumu metabolizmanın çalışması için oldukça yararlıdır.
Vitamin, mineral vede alfa-linolenik asit bakımından depo olan keten tohumu, bağışıklık sistemini güçlendirir.
Son zamanlar da oldukça yaygınlaşan, kanser hastalığına karşı koruma sağlar.
Kadın hormonlarını dengelemek için kullanılan besindir.
Aksioksidan içerdiği için, kalbe faydalıdır.
Lifli yapısından dolayı, kabızlık sorununa iyi gelir.

Yüksek lif içeriği ile kabızlık gibi sindirim sorunlarına yardımcı olur. Yüksek lif içeriği ile kabızlık için iyi bilinen çözüm iken, elde edilen yağ da sağlıklı sindirimi teşvik eder vede kabızlıktan kaynaklanan rahatsızlıktan kurtulma sağlamaktadır. Keten tohumu yağı kolon sağlığı için iyidir vede sert dışkıların azaltılmasında yardımcı olmaktadır. Omega-3 yağı asitleri, manganez, folat, bakır, fosfor vede B6 vitamini açısından oldukça zengindir.Sağlıklı cit, sağlıklı saçlar vede tornaklar için günde iki yemek kaşığı keten tohumu ya da bir yemek kaşığı keten tohumu yağı tüketebilirsiniz. Keten tohumunda yer alan sağlıklı yağlar, cildinize vede saçlarınıza ihtiyacı olan yağı sağlamaktadır. İçerdiği B vitamini cilt kuruluğunu önleyerek akne, gül hastalığı vede egzama gibi hastalıklara iyi gelmektedir. Keten tohumu göz kuruluğu sendromunu için de tavsiye edilmektedir. Günde 1 ila 2 yemek kaşığı keten tohumu yağı tüketerek cilt sağlığınızı destekleyebilir ve cildinize de uygulayabilirsiniz. Keten tohumu yağı, gül hastalığı, sivilce vede egzama durumların da iltihaplı cilt alanlarını iyileştirir. Bu yağın tropikal uygulaması güneş yanıklarını etkili biçimde iyileştirir.

Keten Tohumu Nasıl Tüketilir?

Akşam vede sabah olmak üzere 1 çay kaşığı ile keten tohumunu bir kase kadar yoğurdun içine ilave ederek tüketebilirsiniz. Akşam vakti yatmadan önce, mutlaka bir çay kaşığı keten tohumu çiğneyebilir vede üstüne bir bardak su içebilirsiniz. Öksürük sorunu için pekmez ile karıştırıp tüketebilirsiniz. Nezle vede girip gibi sorunlara karşo, 1 çorba kaşığı keten tohumu vede 2 su bardağı kadar su ile kaynatıp süzdükten sonra içebilirsiniz .Çayı kaynatırken bir süre buharını içinize çekebilirsiniz.

Öğütülmüş keten tohumu, toz halinde keten tohumu biçimde veya çekirdekli olarak bulabileceğiniz keten tohumunu tercih edebilirsiniz. Hava almayacak bir mekan da ya da buzdolabında saklayabilirsiniz. Keten tohumu yaklaşık 2 metre boyunca büyüyen yetişen keten bitkisinden elde edilir. Keten tohumu büyük diyet lifi vede bitki bazlı protein kaynağıdır. Her ne kadar minik olsalar da omega-3 yağ asidi vede liganlar bakımından oldukça zengindir. İçeriğin de tiamin vede magnezyum vardır. C vede B6 vitamini, kalsiyum, demir, potasyum vede sodyum bakımından zengindir. Kanser, diyabet vede kardiyovasküler hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır.

Keten Tohumunun Faydaları Nelerdir, kan şekeri seviyesini kontrol altında tutar ve lif içeriği ile tok tutar. Fazla kalori alımını da engeller. Omega-3 yağ asitlerin özellikle kolon kanserinde, kanser hücrelerin çoğalmasını önlediği belirtilmiştir. Böylelikle keten tohumu yağı içindeki AHA içeriği ile kolon kanseri gibi kolon bozukluklarının tedavisi için oldukça faydalıdır. Eğer ki sizin de keten tohumunun faydaları nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Keten tohumunun faydaları nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da keten tohumu faydaları yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Medine Hurmasının Faydaları Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed