Kronik Hastalığı Olanlar Oruç Tutabilir Mi? Kimler Oruç Tutmamalı? Oruç tutan kronik hastalığı olanlar nelere dikkat etmeli? Hakkında bilmeniz gerekenler.
Kronik Hastalığı Olanlar Oruç Tutabilir Mi? Kimler Oruç Tutmamalı?
Ramazan ayı, 12 ay içinde hem manevi değer olarak, hem de insan sağlığına olan olumlu etkileri nedeni ile oldukça önemlidir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için oruç tutan kronik hastalığı olanlar nelere dikkat etmeli? ve kimler oruç tutmamalı? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilir ve öğrenebilirsiniz. Peki Kronik hastalığı olanlar oruç tutabilir mi?
Ramazan ayında vücut dinlenme sürecine girmektedir. Bazı insanlar açısından ise risk taşımaktadır. Uzun süreli açlık vede susuzluk vücutta bazı komplikasyonlara yol açabilmektedir. Kronik hastalığı olan insanlar, hem düzenli ilaç kullandıklarından, hem de gün içinde besinlere ihtiyaç duymaktadır. Uzman hekimler, kronik hastalıklar konusunda belirli şartların olduğunu, bunun dışında kalanların oruç tutarak vücutlarını zorlamamaları gerektiğini belirtmektedir. Yazımızın devamına giderek oruç tutan kronik hastalığı olanlar nelere dikkat etmeli, ile ilgili bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Kimler Oruç Tutmamalı?
Kronik Hastalığı Olanlar Oruç Tutarken Dikkat Etmesi Gerekenler
Kalp hastalarının bir bölümünün ilaçları ağır olduğu için uzman hekimler, oruç tutmamalarını belirtmektedir. Yalnız doktorlar kalp ritim bozukluğu vede panik atak gibi çok ciddi olmayan kalp rahatsızlığı yaşayanların, ilaç saatlerini sahur vede iftara göre ayarlayıp, yeme içmelerine dikkat etmeleri dahlin de, oruç tutmalarında risk olmadığını belirtmektedir. Uzun süreli susuz kalma durumundan dolayı, böbrek hastaları için de uzman hekimler oruç tutmamalarını tavsiye etmektedir. Yalnız risk taşımayan böbrek hastaları da, iftar vede sahurda bol su içmelidir. Sıvı oranı yüksek besinler tüketmelerinde fayda vardır.
Ramazan ayında diyabet hastaları, uzun süre aç kalma nedeni ile kan şekerinin düşmesi vede ilaç alma düzensizliğinden kaynaklı, şekerin yükselmesi gibi riskler karşısında doktorlarına başvurmalarında yarar vardır. Uzman hekimler, insülin ilacı kullanan hastaların bayılma durumlarından dolayı, oruç tutmamalarını belirtmektedir. Tansiyon hastaları da, kan basıncını dengeleyen besinlere ağırlık vermelidir. İlaç kullanımı sahur vede iftar saatlerine göre ayarlanmalı, ilaç saatleri tüm kronik hastaların dikkat etmesi gereken önemli durumlardan biridir. Ramazan ayı uzun vede sıcak günlere denk gelmektedir. Mide hastalarının dikkat etmesi gereken en önemli nokta da yemek yeme süresi vede biçimidir. Orucun ilk zamanların da mideyi rahatlatmak için hafif besinler tüketilmelidir. Mide ülseri bulunan kişiler, sahur da tuzlu yiyecekler tüketmemelidir. Devamlı mide asidinden rahatsız olan bireyler de oruç tutmadan önce, mutlaka uzman hekime başvurmalıdır.
Kronik Hastalığı Olanlar Oruç Tutabilir Mi, ülser hastası, tansiyon vede kalp hastası olan bireylerin oruç tutmaları sağlıklarını ciddi oranda etkileyebilmektedir. Oruç tuttuklarında ciddi oranda güçsüz vede halsiz düşen kişilerin de oruç tutmaları uygun görülmemektedir. Eğer ki sizin de kronik hastalığı olanlar oruç tutabilir mi, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kronik hastalığı olanlar oruç tutabilir mi, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kronik hastalı olanlar oruç tutabilir mi, yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Orucun İlk Haftası Yorgunluk Neden Olur?