Kas Ağrısı Neden Olur?

Kas Ağrısı Neden Olur? Kas Ağrısı Nasıl Geçer? Kas Ağrısı Nedenleri, Hakkında merak edilen, bazı bilgilere yazımızdan ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz.

Kas Ağrısı Neden Olur? Kas Ağrısı Nasıl Geçer? Kas Ağrısı Nedenleri

Kas Ağrısı Neden Olur
Sayfa İçeriği: Kas Ağrısı Neden Olur

Vücuttaki kasların herhangi birinde veya birden fazla kas da meydana gelebilecek yaygın rahatsızlığa kas ağrısı denir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için kas ağrısı nedenleri vede kas ağrısı nasıl tedavi edilir? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Kas ağrısı neden olur?

Kas ağrısı, genellik ile egzersiz ya da zorlu fiziksel çalışmalardan dolayı gerginlik, aşırı kullanım ya da kas hasarı ile ilgili görülmektedir. Aktivite sırasında ya da hemen sonrasında meydana gelebilir. Yalnız bazı viral veya bakteriyel enfeksiyonlar ya da bağ dokularını etkileyen bozukluklar da kas ağrısına neden olur. Bu neden ile geçmeyen kas ağrıların da doğru tedavi için doktora başvurmak oldukça önemlidir. Yazımızın devamına giderek kas ağrısı nedenleri ile ilgili daha fazla bilgileri ayrıntılı olarak bulabilirsiniz.

Kas ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Kas Ağrısı Türleri

Sistemik kas ağrısı.
Lokalize kas ağrısı.

Sistemik kas ağrısı, çoğunluk ile fiziksel aktiviteden bağımsız olmaktadır. Vücudun her yerinde görülebilir. Genellik ile bir enfeksiyon, ilaç yan etkisi ya da altta yatan hastalık ile ilişkilidir. Lokalize kas ağrısı ise genellik ile kas aktivitesi ile ilişkilidir. Bir kas ya da kas grubu etrafında meydana gelir. Kas ağrısı genellik ile kramplar, yaralanmalar, yorucu egzersiz veya ani ters hareketten dolayı yaşanır. Yalnız pyomiyozit gibi kas enfeksiyonu hastalığı da, lokalize kas ağrısına neden olur.

Kas Ağrısının Başlıca Nedenleri

Kas ezilmesi,
Kas gerilmesi,
Bazı ilaçlar,
Kas krampları vede spazmaları.

Kolesterolü düşürmek için, kullanılan statin gibi bazı ilaçlar bir süre sonra kas ağrısı yapabilir. Kas ağrısı, kas liflerini vede çevresindeki bağ dokusunu ezen doğrudan darbe sonucu meydana gelir. Ağrıya ek olarak kasın etrafındaki deri şişebilir vede rengi değişebilmektedir. Kas krampları vede spazları genellik ile bir kasın kontrol dışı kasılmasından dolayı meydana gelir. Kas gevşedikten sonra da, ağrı bir süre devam etmektedir. Çoğunluk ile kas yorgunluğu, su kaybı veya tuz ya da elektrolit eksikliğiyle ilişkilidir. Yorucu egzersiz ya da ani hareketin bir sonucu olarak vücudun ya da daha fazla bölgesindeki kasların aşırı kullanımı, yaralanma ya da iltihaplanma sonucu meydana gelir.

Hangi Hastalıklar Kas Ağrısına Neden Olur?

Addison hastalığı,
Tiroid hastalığı,
İnflamatuvar miyopatiler,
Sistemik lupus eritematoz,
Fibromiyalji,
Polimiyalji romatika,
Romatoid artrit,
Kronik yorgunluk sendromu,
Piyomiyozit,
Kompartman sendromu,
Miyofasiyal ağrı sendromu,
Enfeksiyonlar.

Kas Ağrısı Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Kas ağrısın da sadece ağrıyı hafifletmek için değil, bazen altta yatan problemin tedavisi için de ilaç kullanmak lazım. Tedavi de kullanılan bazı ilaçlar; Steroid olmayan anti-enflamatuarlar, kas gevşeticiler, kortikosteroidler ve antidepresanlar, d vitamin, antibiyotik, anti-viral, anti-fungal ya da anti-parazit vede sıvılar ve diyaliz. Ağrı kesici kremler de, kas ağrısın da hızlı etki etme özelliğine sahiptir. Romatoid artrit kaynaklı ya da zorlama veya yaralanma nedeni ile meydana gelmiş kas ağrıların da tavsiye edilir.

Kas Ağrısı Neden Olur, kas ağrıları genellik ile çok fazla gerginlik, stres, yaralanma ya da fiziksel aktiviteden kaynaklandığı için nedenini belirlemek oldukça kolaydır. Kas ağrısı şikayetlerin de, en yayın sağlık kuruluşuna başvurmanız, gerekli muayene sonrası tedaviyi doktorunuz karar verecektir. Eğer ki sizin de kas ağrısı neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kas ağrısı neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kas ağrısı nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Omuz Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed