Burun Akıntısı Belirtileri Nelerdir?

Burun Akıntısı Belirtileri Nelerdir? Burun Akıntısı Nasıl Geçer? Burun akıntısı neden olur? İle ilgili bilmeniz gereken bazı bilgiler yazımızda.

Burun Akıntısı Belirtileri Nelerdir? Burun Akıntısı Nasıl Geçer?

Burun Akıntısı Belirtileri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Burun Akıntısı Belirtileri Nelerdir

Burun dokularını tahriş eden veya buradaki iltihabı süreci uyaran herhangi bir şeyden burun akıntısı gerçekleşebilir. Mesela grip, soğuk algınlığı, alerjiler vede çeşitli tahriş edici maddeler buna neden olabilir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için burun akıntısı nasıl geçer? ve burun akıntısı neden olur? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Burun akıntısı belirtileri nelerdir?

Daha az yaygın görülen nedenler arasında yabancı cisim, polipler, tümör ya da migren benzeri baş ağrıları burun akıntısına neden olabilir. Bireyin hasta olduğu durumlar da, dahil olmak üzere sürekli burun akıntısının olması oldukça rahatsız edici vede utanç verici durumdur. Burun içindeki doku vede kan damarları çevresel ajana tepki gösterdiği için vede bireyi korumak için sıvı ya da mukoza ürettiğin de burun akıntısı rastlanmaktadır. Bazı bireyler de, görünür de bir neden olmaksızın sürekli olarak burun akıntısı bulunmaktadır. Bu durum alerjik olmayan ya da vazomotor rinit olarak isimlendirilir. Bu durumun belirtileri alerjilere benzese de, bağışıklık sistemi tarafından tetiklemez. Hipotiroidi, stres, gebelik, tansiyon ilaçları, uzun süreli burun damlası kullanımı, aşırı fiziksel aktivite, cinsel ilişki vede sigara dumanı vazomotor rinit nedenleri olarak görülebilir. Bazı ilaçlar, kokular, hava durumu değişiklikleri ya da baharatlı yiyecekler gibi tetikleyici ajanlar nedeni ile kronik burun çekme, burun tıkanıklığı vede burun akıntısı şikayetleri bulunur. Hapşırma ya da göz tahrişi gibi diğer soğuk algınlığı ya da alerji belirtilerinin yokluğuyla ayırt edilmektedir. Yazımızın devamına giderek burun akıntısı nedenleri ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Burun Akıntısı Nasıl Geçer?

Burun Akıntısı Nedenleri

Sigara dumanı,
Beyin omurilik sıvı kaçağı,
Respiratuar sinsityal virüsü,
Gebelik,
Mesleki astım,
Alerjik olmayan rinit,
Burun polipleri,
Yüksek tansiyon,
Erektil disfonksiyon,
Depresyon,
Epileptik nöbetler,
Bazı durumları tedavi etmek için kullanılan bazı ilaçlar,
Burna yabancı cisim kaçması,
Hormonal değişiklikler,
Kuru hava,
Sapmış burun septumu,
Dekonjestan grubu burun spreylerinin aşırı kullanımı,
Soğuk algınlığı vede grip,
Kronik sinüzit,
Alerjiler,
Akut sinüzit.

Burun akıntısı için bazı yöntemler, burun akıntısını geçirebilir. Sıcak uygulama yüz vede buruna günde bir kaç defa ılık, nemli bez tatbik etmek akıntının geçmesine yardımcı olabilmektedir. Sinüs ağrısı, tıkanıklık vede ilişkili burun akıntısı hafif akupresür ile tedavi edilebilmektedir. Burunun etrafındaki alanda akupresür kullanmak, burun akıntısı, tıkanıklığı vede baş ağrısını hafifletmektedir. Bu amaç ile hafif basınç kullanarak burnun her bir köşesine 10 defa baskı yapılmalı. Aynı şey gözlerin hemen üstündeki alanda da yapılmalıdır. Sinüslerin rahatlaması için bu uygulama günde 2 ila 3 defa tekrarlanmalıdır. Doktor tarafından, altta ytan nedene bağlı reçete edilen antihistaminik dekonjestan vede steroid maddeler barındıran çeşitli ilaç vede spreyler burun akıntısının geçmesine yardımcı olabilir. Alerjik veya vazomotor rinite bağlı akıntıyı geçirmek için tetikleyici ajanlar tespit edilmeli vede bunlardan mutlaka uzak durulmalıdır.

Burun Akıntısı Belirtileri Nelerdir, soğuk algınlığı vede alerjiye bağlı burun akıntısını geçirmek için sıcak duş alınabilir. Evin havasını nemlendirmek için de, buhar makinesi tercih edilebilir. Burun vede çevresine sıcak tatbiki uygulanabilir. Eğer ki sizin de burun akıntısı belirtileri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Burun akıntısı belirtileri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da burun akıntısı nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Ballıbaba Otunun Faydaları Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed