Tarhana Nasıl Saklanır?

Tarhana Nasıl Saklanır? Tarhana Nasıl Muhafaza Edilmeli? Tarhana ne kadar sürede bozulur? Hakkında merak ettiğiniz, tüm bilgiler yazımız da.

Tarhana Nasıl Saklanır? Tarhana Nasıl Muhafaza Edilmeli?

Tarhana Nasıl Saklanır
Sayfa İçeriği: Tarhana Nasıl Saklanır

Tarhanayı eğer uzun süre saklamak istiyorsanız, mutlaka kaliteli tarhana almaya dikkat edin. Katkı maddesine sahip olan vede kaliteli taze maddelerden vede iyi undan yapılmamış tarhana saklama koşullarına ne kadar uyarsanız uyun çok daha çabuk bozulacaktır. Eğer ki sizin de tarhana ne kadar sürede bozulur? ve tarhana nasıl muhafaza edilmeli? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki tarhana nasıl saklanır?

Tarhana alırken, en iyi kalite de almaya özen gösterin. Bu sayede tarhanayı uzun süre gönül rahatlığı ile muhafaza edebilirsiniz. Saklarken ise cam kavanozlar veya plastik kavanozlar yerine pamuklu temiz vede kalın bez torbaları kullanın. Bu sayede tarhanayı pişirir iken kıvamından, besin değerlerini kaybetmez vede aroması da tam olur. Aşırı miktar da tarhananız var ise, uzunca süre tarhanayı saklamak istiyorsanız o zaman saklama torbasının mutlak %100 saf pamuklu bezden olmasına dikkat edin. Çünkü %100 saf pamuklu bez torba içerisindeki tarhana hava akımı ile, ortamda meydana gelen neme karşı kuru kalacaktır. Bu sayede ise tarhana üzerin de küflenme meydana gelmeyecektir. Yazımızın devamına giderek tarhana saklama koşulları ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz.

Tarhana Nasıl Muhafaza Edilir?

Tarhana Saklama Koşulları

Tarhanayı bez torbalar yerine, cam kavanozlarda da saklayabilirsiniz. Yalnız cam kavanozlar da saklanan tarhananın mutlaka, en az hafta da bir defa kapağını açmalı vede tarhanayı havalandırmanız lazım. Uzun süre havasız kalan tarhana da bakteri oluşumu başlar vede bu durumda da tarhana tazeliğini çok hızlı biçimde kaybeder. Yalnız tarhanayı nasıl saklarsanız saklayın, yani ister cam kavanoz da, ister bez torba da saklayın ama mutlaka tarhanayı sık sık havalandırmayı unutmayın. Saklama ortamının hijyenik olduğundan, sürekli olarak güneş ışığı almayıp ortamında fazla nemli olmamasına dikkat etmelisiniz.

Tarhananın tadında olan aşırı acılık veya yoğun ekşi tat pişirdikten sonra etkisin de bırakıyor ise bozulduğunu anlayabilirsiniz. Eğer doğru saklama koşulları doğrultusun da saklamaya devam ettiğiniz sürece ortalama bir yıl kadar uzun süre saklama şansınız vardır. Yoğurduğunuz tarhana, kocaman leğen de 21 gün boyunca üzerine temiz sofra bezi örtülerek bekletilmektedir. 21 gün boyunca hamur halinde iken, gün aşırı elinizi süt ile ıslatıp yoğurun ve tarhanayı karıştırın. Islanan sofra bezini değiştirip, kurusunu örtün. 21. günden sonra ise kaşık kaşık alınarak güneşe serilir.

Tarhana bozulmasın diye en ideal saklama materyali, %100 saf pamuktan oluşmuş, orta büyüklükteki bez torba olmaktadır. Bez torba, sürekli hava akımını sağlar vede tarhananın ortamdaki neme karşı kuru kalmasını sağlamaktadır. Küflenmeyi de bu bez torbalar önlemektedir. Bez torbalar, tarhana saklamak için, sıkça tercih edilmektedir.

Tarhana Nasıl Saklanır, tarhananın bozulduğunu anlamak için, tarhanayı tatmanıza gerek yoktur. Görüntüsü vede kokusu ele vermeye yeterlidir. Eğer tarhana rutubet kokuyor, yani normal kokusundan uzak koku yayıyor ise bozulmuştur. Görüntüsü ise rengin turuncudan siyaha dönmesinden fark edebilirsiniz. Eğer görüntüsü turuncudan siyaha dönmüş ise tarhana bozulmuştur. Eğer ki sizin de tarhana nasıl saklanır, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Tarhana nasıl saklanır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da tarhana saklama koşulları yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Ayrık Otunun Faydaları Nelerdir?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed