Bebeklerde Ayrılık Kaygısı Nasıl Geçer? Bebeklerde Ayrılık Korkusu, Bebeklerde ayrılık kaygısı ne zaman geçer? Hakkında merak ettiğiniz her şey yazımızda.
Bebeklerde Ayrılık Kaygısı Nasıl Geçer? Bebeklerde Ayrılık Korkusu
Yeni doğan bebekler çocukluk dönemlerin de, çocuk anneyi, sesini, kokusunu tanımaktadır. Annesi yanında iken, kendini güvende hissetmektedir. En ufak ayrılık, uzaklaşma bile çocuğun huzursuz olması için yeterli olmaktadır. Baba da, anne-çocuk arasındaki ilişkiye sonradan dahil olmaktadır. İlk dönemler de baba adayları, annenin yokluğunu telafi edemezler. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için bebeklerde ayrılık korkusu ve bebeklerde ayrılık kaygısı ne zaman geçer? Soruları ile ilgili cevapları ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz. Peki Bebeklerde ayrılık kaygısı nasıl geçer?
Her çocuk dönem dönem korkular yaşamaktadır. Önemli birinin ayrılmasına gösterilen tepki, genel de 6 aydan sonra rastlanmaktadır. Bebek, yanında olmayan, görmediği kişinin ortadan kaybolduğuna inanmaktadır. Anne, bebek arasındaki ilişkinin yoğunluğuna bağlı olarak, ayrılık anında gösterilen tepki de fazla olmaktadır. 2. yaşın sonlarına doğru tepkinin yoğunluğu azalmaya başlamaktadır. Normal ayrılma kaygısı 18 aylıkken, en yoğun haline ulaşmaktadır. 3 yaş civarın da çocuğun ayrılmayı bilişsel olarak algılama kapasitesi gelişmiş vede bunun geçici olduğu fikri beynine yerleşmiş olmaktadır. Yazımızın devamına giderek bebeklerde ayrılık korkusu ile ilgili daha fazla bilgilere ulaşabilirsiniz.
Bebeklerde Ayrılık Korkusu Nasıl Geçer?
Bebeklerde Ayrılık Kaygısı Ne Kadar Devam Eder?
Anne, çocuk ilişkisinin farklı olduğu, durumlar da ayrılma kaygısı daha erken vede yoğun olarak meydana gelebilir. Yabancılar ile temasın az olduğu, annenin bebeğin bakımını tek başına üstlendiği vede kaygılı olduğu durumlar da bebek de annenin yokluğunu, ayrılığı tolere etmek de daha fazla zorlanmaktadır. Çocuk, kendini yalnız, güvensiz hissettiğin de huzursuzlanmaktadır. Her türlü uyarıcı, rahatsız edici kalabalık ve gürültü vs. korkutucu olarak algılanmaktadır. Ayrılma korkusu, çocuğun bağlandığı kişiden ayrıldığın da yaşından beklenenden fazla şekil de tepki gösterdiğin de normal dışı sayılmaktadır.
Ayrılık esnasın da çocuğun bilgilendirilmesi oldukça önemlidir. Çocuk tepki verse de, anne gideceğini vede döneceğini çocuğa söylemelidir. Önce kısa süreler ile, çocuk annenin gidip dönmesine alışmalıdır. Bu denemeler de çocuğun, kendi evin de alışık olduğu bir yetişkin ile kalıyor olması da oldukça önemlidir. Ayrılığa çocuktan önce anne hazır olmalıdır. Eğer ki anne çocuğu rahatlık ile bırakabilir ise, çocuk da bu ayrılığı daha rahat karşılayabilmektedir. Eğer ki çocuk 2 yaşın sonların da, hala anneden ayrılamam nedeniyle yoğun korkular yaşıyor ise, aşırı kaygılıysa profesyonel yardımın gerekli olduğu akıla getirilmelidir. Bu yüzden uzman ellerden yardım alınması oldukça önemlidir.
Bebeklerde Ayrılık Kaygısı Nasıl Geçer, bir çok bebek, 6 veya 7 ay civarın da ayrılık kaygısı belirtileri göstermeye başlamaktadır. Bu anksiyete yürümeye başladığı yıllara kadar taşınabilir yahut yıllarca da devam edebilmektedir. Ayrılma korkusu, genel de 12 ila 18. aylar da zirveye ulaşmaktadır. 2 ila 3 yaş civarın da ise ortadan kalkabilmektedir. Eğer ki sizin de bebeklerde ayrılık kaygısı nasıl geçer, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Bebeklerde ayrılık kaygısı nasıl geçer, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da bebeklerde ayrılık korkusu yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Özofagus Kanseri Belirtileri Nelerdir?