Ebus Sonucu Kaç Günde Çıkar? Ebus İşlemi Nasıl Yapılır? Ebus nedir? Hakkında merak ettiklerinizi, yazımızdan ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.
Ebus Sonucu Kaç Günde Çıkar? Ebus İşemi Nasıl Yapılır?
Uzun yıllardır kullanılan ultrasonografi yöntemi, günümüz de sıklıkla tercih edilerek kullanılmaktadır. Bu yöntem sayesin de hava yollarının dışındaki hastalıklar da görülmekte vede kolaylıkla örneklenebilir hale gelmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için ebus hangi hastalıkların tanısında kullanılır? ve ebus işlemi nasıl yapılır? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Ebus sonucu kaç günde çıkar?
Ultrasonografi, ses dalgalarının insan vücudunda ki farklı organ vede dokulara çarpıp yanmasıyla görüntü elde etme yöntemine denir. Bu teknik ile ultrasonik ses dalgaları, insan dokusuna gönderilmek de, dokuya çarpan vede dokunun özelliklerine göre belirli oran da geri yansıyan ses dalgaların tekrar algılanarak dokunun görüntüsüne dönüştürülmektedir. Doğa da ise bu sistemin en iyi örneği ise, yaralar olup aslında kör olan bu hayvanlar, insan kulağının duymadığı frekansta sesler çıkarıp, bu seslerin yansımalarını dinleyerek görmedikleri halde çevrelerindeki, her şeyi çok net olarak algılarlar. Ebus sistemin de ise, bronkoskopun ucuna konulan ultrasonografi birimi ile, bir yandan hava yolunun içi görülür iken, ultrason tekniği ile de, bronşun duvarının arkasında ki doku vede kan damarları çok net olarak görüntülene bilmektedir. Biyopsi uygulanmak istenen lenf bezi ya da tümör kitlesi ultrasonografi ile görüldükten sonra bronkoskopun içerisinden, özel iğne gönderilmek de vede ultrasonografik görüntü altında, bu lenf bezi veya kitleden örnek alınabilmektedir. Yazımızın devamına giderek ebus sistemi ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz.
Ebus Nedir?
Ebus Hangi Hastalıkların Tanısında Kullanılır?
Ebus sistemi tekniğinin birinci avantajı görerek biyopsi alınmasını sağlaması vede hedefa ulaşmanın kesin olarak mümkün olması olmaktadır. İkinci avantaj da, kan damarlarının ultrasonografi ile görüntülenmesi vede bu sayde damar yaralanması riskinin ortadan kalkması olmaktadır. Ebus tekniği hava yolalrına komşu, lenf bezlerin de büyüme yapan kanser, sarkoidoz, lenfoma, tüberküloz vede enfeksiyon hastalıkları gibi bir çok hastalığın tanısın da tercih edilmektedir. Kanser hastaların da, hastalık tanısı yanında hastalığın evresinin belirlenmesinde de, bu tekniğin başarısı oldukça yüksektir. Bu teknik kullanılması ile bir çok hasta gereksiz ameliyatlardan korunabilmek de vede hastanede dahi yatırılmadan kesisiz, ağrısız bir işlem ile hastalıklarının tanısı vede evrelenmesi sağlana bilmektedir.
Ebus Yöntemi Nasıl Uygulanır?
Özellik ile tüberküloz, sarkoidoz gibi göğüs boşluğu içerisinde ki lenf bezlerinden, biyopsi alınmasına olanak sağlayarak, çok yüksek oranda diğer cerrahi tekniklerin uygulanmasından hastayı kurtarabilir. Kanser hastalarında da, doğru evreleme vede doğru tedavi politikasının belirlenmesin de temel faktör olarak görülmektedir. Bu teknik ile hastaların çok önemli bir bölümün de, evreleme yapılabilmek de vede mediastinoskopik yönteme, yalnız hastaların %5 ile %10’un da gerek kalmaktadır. Ebus sunucu için, yaklaşık olarak yarım saat sürmektedir. Genellik ile hasta aynı gün taburcu edilmektedir. İşlem sonucu ise aynı gün içinde çıkmaktadır.
Ebus tekniği, klasik bronkoskopi de olduğu gibi, nefes borusu vede bronşlara ağız yolu veya burun içinden girilerek yapılmaktadır. Ebus teknolojisi ile hava yolu duvarı, duvar dışında ki patoloji vede göğüs boşluğunda ki lenf bezlerinin ultrasonik incelenmesi sağlanmaktadır.
Ebus Sonucu Kaç Günde Çıkar, ebus yöntemin de, bronkoskopik girişim genel ya da lokal anestezi altın da, ağız yolundan uygulanmaktadır. Normal bronkoskopi işlemine göre, işlem süresi de 15 ila 20 dakika arasında uzamaktadır. Eğer ki sizin de ebus sonucu kaç günde çıkar, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Ebus sonucu kaç günde çıkar, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da ebus nedir yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kaburga Ağrısı Belirtileri Nelerdir?