Buğdaydan Bulgur Nasıl Yapılır? Buğdaydan Bulgur Yapımı Tarifi, Buğdaydan bulgur yapımı hazırlanışı hakkında merak ettiklerinizi yazımızda derledik.
Buğdaydan Bulgur Nasıl Yapılır? Buğdaydan Bulgur Yapımı Tarifi
Kısırlık, pilavlık vede köftelik gibi farklı türleri bulunan bulgur, tam bir şifa deposu olarak bilinmektedir. Lif deposu da olan bulgur, kan şekerini dengelemekte ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için buğdaydan bulgur yapımı hazırlanışı vede buğdaydan bulgur yapımı tarifi ile ilgili soruların cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Buğdaydan bulgur nasıl yapılır?
Bulgur, pilavlık, köftelik vede kısırlık esmer olmak üzere fark türleri bulunan besin kaynağıdır. Lif kaynağı olan, bu besin kaynağı bir çok mineral vede vitaminleri barındırmaktadır. Tek başına ana yemek malzemesi olabildiği gibi, bir çok yemeğin mezesinin içine de katılabilmektedir. Bulgur, anadolu mutfağın da büyük yere sahiptir. Bulgur ise buğdaydan yapılan besin kaynağıdır. Yazımızın devamına giderek buğdaydan bulgur yapımı ile ilgili bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Bugdaydan Bulgur Yapımı Hazırlanışı
Buğdaydan Bulgur Yapımı Tarifi
Marketler den alınan, hazır halde satılan bulguru evde yapmak oldukça kolaydır. Bulgur buğdaydan yapılmaktadır. Bunun için ise gerekli olan malzeme buğday ve sudur. Bulgur yapımın da kullanılan buğday önce ayıklanmalı. Bu sayede buğdayın içine karışmış olan saman, ot, toz, arpa veya başka yabancı maddeler ayıklanmaktadır. Daha sonra buğday geniş kabın içine konur vede soğuk su ile doldurulur. Buğday karıştırılır ve yıkanır. Yıkama işlemi bir kaç defa yapılmalıdır. Yıkadığınız buğdayı kirli sudan alarak, başka kaba koyun. Daha sonra pişirme işlemine geçilir. Buğdayı tencereye koyun ve iyice şişip, çatlayana kadar pişirin. Bu işlem sırasın da ara ara su ilave edin. Su azalırsa, buğdayın dibi tutabilir. Pişirdiğiniz buğdayların suyu süzülerek fazla sudan tamamen arındırılır.
Sonra temiz bezin üzerine serilip, kuruması beklenir. Buğdayın kuruyarak bulgura dönüşmesi bulunduğu bölgenin sıcaklığına göre 3 ila 4 gün arası değişiklik göstermektedir. Kuruyan bulgur tekrar ayıklanarak, içinde yer alan yabancı maddeler de ayıklanır. Son olarak da bulguru kabuklarından ayırma işlemi yapılır. Bu işlem için ise, değirmen kullanılır. Değirmenden kabuklarından ayrılan boyutu ayarlanan bulgur pişmesi için paketlenerek hazır hale getirilir.
Buğdaydan Bulgur Nasıl Yapılır, buğdaydan yapılmış bulgurun faydaları sindirim sistemini çalıştırır, zihin sağlığına yararlı, folik asit barındırır, kan şekerini dengeler, tam bir lif deposudur ve kabızlığa iyi gelir. Uzun süre tok tutar, bu sayede diyet listelerinin başlıca yemekleri arasında bulunur. İçerisin de demir, çinko, magnezyum ve krom gibi kemik sağlığını koruyan mineraller bulunmaktadır. Eğer ki sizin de buğdaydan bulgur nasıl yapılır, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Buğdaydan bulgur nasıl yapılır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da buğdaydan bulgur yapımı tarifi yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Haşhaş Ezmesi Ne Kadar Süre Dayanır?