Kolonya Nasıl Muhafaza Edilir? Kolonya Bozulur Mu? Kolonya nasıl saklanmalı? İle ilgili bilinmesi gereken, bazı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Kolonya Nasıl Muhafaza Edilir? Kolonya Bozulur Mu?
Kolonya bazı şartlar da bozulabilme gibi durumlar gözlemlenebilir. Bir şişe kolonyanın raf ömrü 5 ila 7 yıl arasıdır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için kolonya nasıl saklanmalı? ve kolonya bozulur mu? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Kolonya nasıl muhafaza edilir?
Kolonya şişesinin üzerinde eğer son kullanma tarihi bulunuyor ise, belirtilen TETT yani önerilen tüketim tarihinden itibaren bozulmaya başlayacaktır. Bu tarihten sonra, en az 1 yıl daha çok az bir bozulma olacağından etkisini kaybetmez. Eğer kolonya bozuldu ise, bunu bir kaç şekilde anlayabiliriz. Mesela kokusu, bozuk kolonyayı ele verir. O keskin koku kaybolmuş, geniz yakma hissi yerine daha çok aromasının kokusu gelmektedir. Elinize döktüğünüz de, bozulmuş kolonya normal de olduğu gibi ferahlık vermez. Kolonyaların içinde etil alkol vardır. Alkolün buharlaşma ısısı düşüktür. Bu neden ile kapağını açık bıraktıysanız kolonya çok hızlı biçimde buharlaşır vede bozulmaktadır. Kolonyayı güneşte ya da yüksek sıcaklıkta bıraktığınız da kolonya kolaylıkla bozulabilmektedir. Yazımızın devamına giderek kolonya nasıl saklanmalı, ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Kolonyanın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?
Kolonya Nasıl Saklanmalı?
Kolonyayı buzdolabına koyabilirsiniz. İçeriğin de bulunan etil alkol donma noktası zaten yüksek olan kolonyayı, buzdolabın da muhafaza edebilirsiniz. Bu biçimde daha uzun süre taze kalmasını da sağlamış olursunuz. Buzdolabın da kolonyayı saklamak, en uygun yerdir. Yalnız kolonyayı buzdolabın da saklamanız şart değil. Kolonya şişesinin kapağını sıkıca kapattığınız sürece, güneş almayan, karanlık vede serin bir dolap da saklamanız da uygundur.
Kolonya bozulduğu zaman içinde yer alan etil alkol uçar vede geriye kalan maddeler de bozulmaya başlamaktadır. Her ne kadar bozulan kolonya size zarar vermeyecek olsa da, mikropları öldürmez vede ferahlatma etkisini de kaybedeceğinden kullanmanın bir manası yoktur. Kolonya koklayarak da, deri yolu ile de vücut içine girmektedir. 15 mililitre, yani yarım çay bardağı zehirlenme için yeterli miktardır. Genellik ile bu tip vakalar da, içme şeklinde gelmektedir. Eğer kolonya da etil alkol yerine metil alkol var ise %100 zehirler.
Kolonya Nasıl Muhafaza Edilir, kolonya saklama koşulları ile ilgili, kesinlikle güneş ışığına maruz bırakılmamalı vede serin yerde muhafaza edilmeli. Eğer ki yüksek sıcaklığın olduğu yerlerde kolonyayı koyacak yeriniz yok ise, buzdolabın da gönül rahatlığı ile saklayabilir vede tazeliğini koruyabilirsiniz. Eğer ki sizin de kolonya nasıl muhafaza edilir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kolonya nasıl muhafaza edilir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kolonya bozulur mu yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Piriformis Sendromu Neden Olur?