Ateşi Düşmeyen Çocuğa Ne İyi Gelir?

Ateşi Düşmeyen Çocuğa Ne iyi Gelir? Çocukların Ateşi Nasıl Düşer? Çocuklarda ateş düşürme için alınması gereken önlemler ile ilgili bazı bilgiler.

Ateşi Düşmeyen Çocuğa Ne İyi Gelir? Çocukların Ateşi Nasıl Düşer?

Ateşi Düşmeyen Çocuğa Ne iyi Gelir
Sayfa İçeriği: Ateşi Düşmeyen Çocuğa Ne iyi Gelir

Çevre sıcaklığın da, değişimlerden dolayı vücut ısısı beyin de yer alan ısı ayarlayıcı merkez tarafından ayarlanmaktadır. Enfeksiyon ya da farklı nedenlere bağlı olarak meydana gelen pirojenler beyinde yer alan hipotalamusa etki ederek ateşe neden olur. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için çocuklarda ateş düşürme için alınması gereken önlemler vede çocukların ateşi nasıl düşer? Soruları ile ilgili cevapları ayrıntılı olarak bulabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Ateşi düşmeyen çocuğa ne iyi gelir?

Pirojenler ateşin meydana gelmesine neden olur iken, bir yandan da ateşe yol açan nedene karşı vücut bağışıklık sisteminin uyarılmasını sağlamaktadır. Yüksek ateş, vücudun bağışıklık yanıtının, bir parçasıdır. Bu bir hastalık değil, belirtidir. Ateşli olan bir çocuğun tedavisi sırasın da önemli olan altta yatan nedene yönelik, özgül tedavinin doğru zamanda başlaması ve olmasıdır. Ateşi düşürmek için doktora danışmadan antibiyotik kullanmak da, ailelerin en sık düştüğü hatalardan biridir. O yüzden doktor önermedikçe çocuklarda ateş çıkmasında antibiyotik kullanmayın. Yazımızın devamına giderek çocuklarda ateş düşürmek için alınması gerekenler ile ilgili bazı bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Çocukların Ateşi Nasıl Düşer?

Çocuklarda Ateş Düşürme İçin Alınması Gereken Önlemler

Çocuklar da vücut sıcaklığının olması, her zaman çocuğun ateşi olduğu anlamına gelmez. Erişkinlere göre vücut ısısı daha yüksek olan çocuklar da aktivite, yaş, çevre ısısı vede giysilerine bağlı olarak değişkenlik olabilmektedir. Bu yüzden çocuğun ateşinin doğru ölçülmesi tavsiye edilmektedir. Çocuklar da ateş makattan, koltuk altından vede kulaktan ölçülebilir. Ağızdan ölçüm genellik ile önerilmemektedir. Koltuk altından 37,4 vede üzeri, makattan 38 ve üzeri, kulaktan da 37,6 vede üzeri olan değerler yüksek ateş olarak bilinmektedir.

Çocuklarda ateşin yükselmesi ile birlikte, vücudun enerji tüketimi de yükselmektedir. Solunum sistemi daha hızlı çalışmakta, kol vede bacaklardaki damarları büzülerek bu bölgelere giden kan akımı azalır iken, beyin, kalp gibi hayati organlara daha fazla kan gitmektedir. Vücut ise alacalı ve mermerimsi görüntü almaktadır. Kol vede bacaklar da soğukluk olmasına rağmen gövdede sıcaklığın yüksek olduğuna rastlanır.

Ateşi Düşmeyen Çocuğa Ne İyi Gelir

Ateşi olan bir çocuğu değerlendirir iken, ateşin yüksekliğinden çok, çocuğun genel durumu oldukça önemlidir. Ateşin ne kadar yüksek olduğu her zaman hastalığın ciddiyeti ile orantılı olmamaktadır. Çocuklarda ateşin, en sık nedenlerinden olan basit viral enfeksiyonlar 39/40 dereceye varan yüksek ateşe neden olabilir iken, ciddi bazı hastalıklar da çok yüksek ateş rastlanmaya bilir. 0/3 ay arası bebekler de normalin üzerindeki, her ateş için beklemeden uzman hekime gidilmelidir. Daha büyük çocuklar için, çocuğun genel durumu cilt rengi solunumunun düzenli, bilincinin aktif olup, olmadığı beslenebilmesi gibi durumlar gözlenmelidir.

Eğer ateş 39 derecenin üzerine geldi ise vede 72 saatten daha uzun sürüyor ise doktora gidilmelidir. Daha önce havale geçirmiş ise vakit kaybetmeden sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Sürekli uyuklama hali ve bilinç bulanıklığı, ön bıngıldağın da atma vede kabarıklık durumu var ise uzman hekime gidilmelidir. Ateş ile birlikte cildin de kırmızı, mor döküntüler oluşuyor ise, ağız mukozasında kuruluk, gözyaşının olmaması, göz küresinde vede bıngıldakta çöküklük gibi sıvı kaybı bulguları bulunuyorsa vakit kaybetmeden doktora gidilmelidir. Zor vede sık nefes alma, ense sertliği, devamlı kusma ve sık ishal gibi durumlar bulunuyor ise çocuğunuzu derhal sağlık kuruluşuna götürmeniz de yarar var.

Çocuklarda Yüksek Ateşte Neler Yapılmalı?

Ateşi Düşmeyen Çocuğa Ne İyi Gelir

Soğuk değil, ılık su ile banyo yaptırılmalı. Yalnız buzlu su uygulaması kesinlikle doğru bir yöntem değildir.
Ağır karaciğer hasarına, yol açabileceğinden dolayı çocuklar da ateşli hastalık sırasında, ateş düşürücü olarak aspirin tercih edilmemelidir.
Doktorun tavsiye ettiği, ateş düşürücü şuruplar çocuğun yaşına vede kilosuna uygun olarak verilebilmektedir.
Ateş, vücutta sıvı kaybına yol açabilmektedir. Bu neden ile bol ılık sıvı ve gıda verilmelidir.
Islak ılık bezler ile kompres uygulanmalıdır. Alkol ya da sirkeyle pansuman yapmak, soğuk duş aldırmak yanlış yöntemlerdir.
Çocuğun üzerinde hafif vede gevşek giyseler olmalıdır. Kalın örtüler ile üzeri örtülmemelidir.
Çocuğun bulunduğu ortam serinletilmeli ve oda ısısı ise 21/22 derecede tutulmalıdır. Oda ısısını ayarlayabilmek için havalandırma cihazları vede klima tercih edilmelidir. Yalnız çocuğun direk olarak, hava akımının karşısında bırakılmamasına dikkat edilmelidir.

Ateşi Düşmeyen Çocuğa Ne İyi Gelir, çocuklarda ateş yükselmesi genellikle viral enfeksiyon hastalıklarında kendini göstermektedir. Yalnız her ateş hastalık değil, bir belirtidir. Eğer ki sizin de ateşi düşmeyen çocuğa ne iyi gelir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Ateşi düşmeyen çocuğa ne iyi gelir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da ateşi düşmeyen çocuğa ne iyi gelir yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Rüyada Cami Görmek Ne Demek?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed