Boğaz Kızarıklığı Neden Olur?

Boğaz Kızarıklığı Neden Olur? Boğaz Kızarıklığı Nasıl Geçer? Bebeklerde boğaz kızarıklığı nedenleri ile ilgili gerekenleri yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Boğaz Kızarıklığı Neden Olur? Boğaz Kızarıklığı Nasıl Geçer?

Boğaz Kızarıklığı Neden Olur
Sayfa İçeriği: Boğaz Kızarıklığı Neden Olur

Damak arkasın da meydana gelen boğaz kızarıklığı, bademcikler de ya da gırtlakta küçük noktalar halinde olan enfeksiyon belirtisidir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için boğaz kızarıklığı nedenleri vede boğaz kızarıklığı nasıl geçer? Sorularının cevaplarına ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Boğaz kızarıklığı neden olur?

Boğaz kızarıklığı belirtileri arasında genellik ile yanma, ağrı vede öksürüğün de eşlik ettiği, virüs vede bakteri enfeksiyonlarından dolayı oluşmaktadır. Boğaz da kızarıklık belirtisi, iltihaplı enfeksiyonların sonucu olarak meydana gelir. Bebekler de ise boğaz kızarıklığı, genellik ile boğazdaki mukoza tabakası iltihaplandığında oluşmaktadır. Küçük bebekler de bu belirtiyi gözlemlemek oldukça zordur. Yalnız 3 yaşından büyük çocuklar da boğaz kızarıklığı belirtisi, diğer şikayetler ile birleştiğinde kolaylıkla anlaşılabilir. Çocukluk çağın da bağışıklığın gelişim aşamasın da olması vede mikroplar ile yoğun temastan dolayı, boğazı etkileyen enfeksiyon riski de yüksek olmaktadır. Çoğunluk ile virüs vede bakteri kökenli olan enfeksiyonlar, boğaz kızarıklığının yanı sıra dil de sarımsı tabaka, şişmiş bademcikler vede boğaz ağrısı belirtileri de göstermektedir. Boğaz enfeksiyonuna sahip çocuklar, yutkunma zorluğu vede boğaz da kaşınma hissi yaşayabilmektedir. Bebekler de boğaz kızarıklığı enfeksiyonu sigara dumanı, çiçek polenleri, toz akarları vede evcil hayvan tüylerinin tetiklediği alerjilerden de kaynaklana bilmektedir. Bu duruma ise alerjik rinit adı verilmektedir. Yazımızın devamına giderek boğaz kızarıklığı nedenleri ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz.

Boğaz Kızarıklığı Nasıl Geçer?

Boğaz Kızarıklığı Nedenleri

Farenjit,
Strep boğaz enfeksiyonu,
Larenjit,
El, ayak ve ağız hastalığı,
Ağız kanseri,
Herpangina.

Ağız kanserinin erken belirtileri arasın da, ağız da ya da boğaz da kırmızı lekeler, yaralar vede geçmeyen ağrılar bulunmaktadır. Beslenme alışkanlıkları, tütün ve sigara kullanımı, yaş, ağız kanserine yakalanma riskini arttırmaktadır. Boğaz kızarıklığının yanı sıra iyileşmeyen ülserler, yutkunma zorluğu, kilo kaybı, boyunda yumru oluşumu, gevşeyen dişler vede ağızda uyuşma görülüyor ise mutlaka uzman hekime görünmeniz de yarar var. El, ayak ve ağız hastalığı eller de, ağız da vede ayaklarda kızarıklığa neden olabilen viral enfeksiyondur. Herpanginaya benzer biçimde, bu enfeksiyon da boğazda kırmızı leke vede kabarcıklara neden olabilmektedir. Yıkanmamış eller, dışkı, burun mukusu vede tükürük ile temasta kolayca yayılabilmektedir. 5 yaşından küçük çocuklar, en yüksek risk grubunda yer alır. Bu enfeksiyon ile ilişkili diğer semptomlar arasında burun akıntısı, ateş, boğaz ağrısı, kas ağrıları vede iştahsızlık bulunmaktadır.

Herpangina damak da vede boğazın arkasın da kabarcık benzeri ülserlere neden olabilen viral enfeksiyon türüdür. Çoğunluk ile çocukları etkileyen bu hastalık baş ağrısı, ani ateş, boğaz ağrısı, şişmiş lenf düğümleri vede boyun ağrısı belirtilerine de neden olabilmektedir. Larenjit, gırtlak iltihabı olarak da bilinmektedir. Boğaz da kızarıklık, ağrı vede şişlik ile sonuçlanan hastalık türüdür. Kimyasal, alerjik ya da bulaşıcı ajanların neden olduğu akut ya da kronik tahrişe yol açabilmektedir. Bu tahriş genellik ile larinksin, yani gırtlağın herhangi bir yerinde kızarıklık vede ödem biçiminde ortaya çıkmaktadır. Larenjitin en yaygın belirtileri arasında ses kısıklığı, nefes alma güçlüğü vede boğaz ağrısı yer almaktadır.

Boğaz Kızarıklığını Geçirmek İçin Doğal Yöntemler

Farenjit, yutağın iltihaplanması ile meydana gelir. Bu hastalığa genellik ile bir virüs ya da bakteri neden olur. Çoğunluk ile boğaz ağrısı vede yutkunma güçlüğü ile karakterize edilen hastalık, boğaz da kızarıklık belirtisi de göstermektedir. Geçmeyen boğaz kızarıklığı kronik farenjitin işaretçisi olabilmektedir. Alerji, mide reflüsü vede çeşitli tahriş ediciler sonucu farenjit oluşabilir. Strep boğaz enfeksiyonu, her yaştan insanı etkileyebilen bakteriyel enfeksiyon türüdür. Boğazı vede bademcikleri etkileyen enfeksiyona grup A streptokok bakterileri neden olmaktadır. Boğaz da ya da damakta küçük kırmızı noktalar strep boğaz enfeksiyonunun yaygın belirtileridir. Ağrılı yutkunma, ateş, kırmızı vede şişmiş bademcikler ile boyundaki lenf bezlerinin şişmesi enfeksiyonun diğer semptomları arasında yer almaktadır.

Tuz ile su karışımı ile yapılan ağız gargarası iltihaplı dokuları rahatlatarak enfeksiyon kaynaklı boğaz kızarıklığına iyi gelmektedir. Bu yöntem sayesin de kısa sürede boğz kızarıklığını geçirebilirsiniz. Ballı karıştırılmış ılık bir çay boğaz kızarıklığına neden olan enfeksiyonlar ile mücadele ederek belirtilerin geçmesini sağlamaktadır. Bitki özlü pastiller de, boğazı nemlendirerek doku tahrişinden kaynaklanan kızarıkları gidermeye yardımcı olmaktadır.

Boğaz Kızarıklığı Neden Olur, boğaz kızarıklığını evde bazı yöntemler ile geçirmeniz mümkün. Yazımızın içeriğin de hazırladığımız tüm bilgileri öğrenerek, boğaz kızarıklığını kısa sürede hafifletebilirsiniz. Eğer ki sizin de boğaz kızarıklığı neden olur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Boğaz kızarıklığı neden olur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla da paylaşarak, arkadaşlarınızı da boğaz kızarıklığı nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Torakotomi Nasıl Yapılır?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed