Burun Yanması Nedenleri Nelerdir?

Burun Yanması Nedenleri Nelerdir? Burunda Yanma Hissi Nasıl Geçer? Burun yanması ile ilgili bilmeniz gereken, bazı bilgilere yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Burun Yanması Nedenleri Nelerdir? Burunda Yanma Hissi Nasıl Geçer?

Burun Yanması Nedenleri Nelerdir
Sayfa İçeriği: Burun Yanması Nedenleri Nelerdir

Burun içinde yanma hissi, genellik ile burunda duyu sinirleri tahriş olduğunda ya da hasar aldığın da meydana gelmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için burun yanması neden olur? ve burunda yanma hissi nasıl geçer? Soruları ile ilgili cevaplara ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz. Peki Burun yanması nedenleri nelerdir?

Mevsimsel değişikler durumunda, alerjik rinit veya saman nezlesi olanlar için burun yanması, sık rastlanan durumlar arasındadır. Burun içinde yanma hissine, çoğu zaman gözlerde sulanma vede yanma, burun tıkanıklığı, eklem ağrısı vede baş ağrısı gibi diğer semptomlar da eşlik etmektedir. Alerjiler, burundaki yanmanın en sık rastlandığı nedenler arasında yer almaktadır. Mevsimsel değişim ya da hava kirliliği de, burundaki yanmayı meydana getirebilir. Kimyasal maddelerden salınan bazı gazlar vede duman havayı kirletmektedir. Nefes alıp, verirken burunda tahriş yapıp yanmaya yol açabilmektedir. Hassas mukus zarının vede duyu sinirlerinin bu gazlara tepki vermesi de, burunda yanma hissine neden olmaktadır. Yazımızın devamına giderek burun yanması ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Burunda Yanma Hissi Nasıl Geçer?

Burun Yanması Nedenleri

Güneş ışığına maruz kalma, burunda yanmaya vede dış kısımda güneş yanığına neden olmakta,
Nezle gibi hastalıkta, burunu sık sık silmek de, burun mukozasında tahribata neden olup, yanma yapabilir,
Burun karıştırmak, burun astarını kurutup, yanma hissine neden olabilir,
Çok miktar da, sıcak buhar solumak da, yanma hissine neden olmaktadır,
Kimyasal vede asit dumanı solumak burun mukus astarına zarar vermektedir. Bu durum ise burunda yanma hissi yapabilmektedir,
Çocuklar da burunda yanma hissi, bağırsak solucan istilasının sonucu oluşabilmektedir,
Multiple skleroz, inme vede felç gibi hastalıklar da, burun yanma hissine neden olabilmektedir,
Bazı besinlere karşı alerji de, burun mukus zarında yanma vede inflamasyona yol açabilmekte,
Bazı ilaçlar yan etki olarak nazal mukus, membranının kurumasına neden olmaktadır. Nazal kavite içindeki kuruluk, burunda yanma hissi belirti verebilmektedir.

Burunda Yanma Hissi Nasıl Önlenir?

Burnunuzu çekmeyin veya karıştırmayın. Burun karıştırmak mukozayı kurutmaktadır.
Yanan kısmı soğutmak için, bal sürebilir veya eşit oranda karıştırılmış su vede elma sirkesi karışımı ile burnunuza burna su uygulayabilirsiniz. Sirke, mukus zarının iltihabının azaltmada yardımcı olmaktadır. Bal ise yatıştırıcı etki yaratmaktadır.
Güneş yanığı vede kimyasallardan kaynaklanıyor ise, öncelik ile burnunuzu soğuk su ile yıkayın vede kurulayın.
Diş macunu aynı zaman da yanma için, iyi bir çare olarak geçmektedir. Küçük miktar da, diş macunu burun için de yanan, yere uygulanır. Kuruması beklenir. Doktora sormadan bu işlemi uygulamayın.
Odada buhar makinesi kullanmak da, odayı nemli tutup, burnun nemli kalmasını sağlayıp, yanmayı engellemektedir.
Burundaki yanmalar alerji kaynaklı ise, dokturunuzun vereceği antihistamin burun damlalarını düzenli olarak kullanın.
Aloe vera yapraklarını, ortan kesip içinden jelini çıkarın. Burnunuzdaki yanan alana sürün. Aloe vere, doğal yağlayıcıdır. Mukus zarını rahatlatır vede yanma hissinden meydana gelen tahrişi de azaltmaktadır.

Burun Yanması Nedenleri Nelerdir, burun yanma hissi derdinden nerede ise günümüz de, tüm insanlar yakınmaktadır. Havaların soğuması vede mevsimsel değişikler sonucu meydana gelen burun yanmaları yazımızdan bilgi edineceğiniz bazı yöntemlerle hafifletmeniz mümkün. Geçmeyen burun yanmaları için, kulak burun boğaz uzmanına görünmeniz gerekmektedir. Eğer ki sizin de burun yanması nedenleri nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Burun yanması nedenleri nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da burun yanması nedenleri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Anonim Şirket Nasıl Kurulur?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed