ıP Adresi Nasıl Bulunur? IP Nedir? IP Aresi Değiştirme, Hakkında merak ettiğiniz, tüm her şeye ayrıntılı olarak yazımızdan öğrenebilirsiniz.
IP Adresi Nasıl Bulunur? IP Nedir? IP Aresi Değiştirme
Her bilgisayarın kendine özgü, aygıt belirleyici numarası bulunmaktadır. IP adresi ise, bir bilgisayar ağında iletişim için, internet kullanan aygıtın, diğer aygıtlardan ayırt edilmesini sağlayan belirleyici numarasına denir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için IP adresi değiştirme ve IP nedir? Sorularının cevaplarını ayrıntılı olarak hazırladık. Peki IP adresi nasıl bulunur?
IP adresi en basit hali ile cihazların kimlik numarası olarak geçmektedir. Bir IP adresi, noktalar ile ayrılan dört sayıdan meydana gelir. Mesela; ip adresiniz 19.82.555.555 şeklinde görülmektedir. IP adresi, internet üzerindeki, bilgisayarın diğer cihazlar tarafından kolayca bulunmasını sağlamaktadır. İnternette gezindiğiniz web siteleri de, bir sunucuya bağlıdır. Bu kullanılan IP adresleri de, sunucuda var olan siteyi yönlendirmeyi sağlamaktadır. Bir sitenin IP adresini biliyorsanız, tarayıcıya bu IP adresini yazarak da web sitesine ulaşabilirsiniz. IP adresini akılda tutmak zor olduğundan, her IP adresine karşılık bir alan adı gelmektedir. Yazımızın devamına giderek IP adresi nasıl bulunur? ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
IP Adresi Değiştirme Nasıl Yapılır?
IP Adresi Nasıl Bulunur?
IP adresi ile bir web sitesine ulaşmak oldukça kolaydır. Yalnız bilgisayarlara IP adresi aracılığı ile erişmek son derece zor durumdur. Bunun nedeni de, web siteleri kullanıcılar tarafından kolay erişilebilir olmasıdır. Bilgisayar vede diğer internete bağlanan cihazlar da güvenlik önemleri nedeni ile IP üzerinden erişim son derece zor olmaktadır. Bilgisayara erişmek için IP adresini bilseniz bile ya da üst düzey bilgi birikimine sahip olsanız da, başarılı olamayabilirsiniz. İnternet servis sağlayıcıların da yer alan bilgisayarlardan oluşan bir ağ, hangi alan adının hangi IP adresine karşılık geldiği bilgisini tutar, siz web tarayıcınıza alan adını yazdığınız da, size doğru adreslere yönlendirir. İnternet üzerinde, trafiğin işlenmesi de, bu IP adreslerine bağlıdır.
Her alan adının, tanımlı olduğu bir IP adresi olduğundan, internette bir karışıklık yaşanmadan doğru adrese yönlendirmeler olur. İnternete bağlanıldığında, bilgisayara bir IP adresi atanmaktadır. Bu IP adresleri genellik ile dinamik IP adresleridir. O an boş bulunan bir IP adresi, servis sağlayıcı tarafından atanmaktadır. Bu nedenle de, her bağlantı da IP adresinizin son numarası değişmektedir.
Bazı IP adresleri her zaman sabittir. IP adresleri kesinlikle değişmez. Sabit kalan IP adreslerine ise Statik IP denir. IP adresi, o cihazın hangi ağı kullandığını ya da hangi servis sağlayıcısı aracılığı ile bağlandığını vede internete hangi lokasyondan bağlandığını belirlemektedir. İnternet servis sağlayıcısı, internete bağlanan her cihaza özgün IP adresi tanımlamaktadır. IP adresi, bir cihazın başka cihazla da internet aracılığı ile iletişime geçmesini sağlamaktadır. IP adresi bilinen iki cihaz, internete bağlı oldukları sürece, farklı ağlar üzerinden internete bağlı olsalar da, birbiri ile etkileşim kurabilmektedir.
Bir cihazın IP adresi, o cihaz üzerinden IP adresi ile ilgili arama moturu sorguları gerçekleştirilerek veya basit web araçları kullanarak kolayca tespit edilebilir. Siz internete bağlanır iken, arka planda değişiklik gösterebilen IP adresi, noktalar ile ayrılan dört adet, 8 bitlik sayılarla ifade edilmektedir. Sekizli ismi verilen bu sayılar maksimum 3 rakamlı vede 254’ten büyük değildir. İki adres içinde veri alışverişinin gerçekleşebilmesi için gerekli olan IP adresleri, genel IP adresleri vede gizli IP adresleri olmak üzere iki farklı biçimdedir. Gizli olan adresler, internet ağı üzerinde faaliyette bulunsa bile, herkes tarafından tespit edilemez.
Komut İstemini Kullanarak IP Adresi Öğrenme
Windows + R tuşlarına aynı anda basılarak, açılan pencereye ‘CMD’ yazın ve ‘ENTER’ tuşuna basın. Daha sonra ‘ipconfig’ yazarak tekrar ‘ENTER’ tuşuna basın. Böylelik ile bilgisayarda, bulunan tüm ağ bağlantılarının bilgisini görebilirsiniz. Bağlantı türlerin de etkin bağlantı, kablosuz ağ bağlantısı, ethernet ya da yerel ağ bağlantısı yer alabilmektedir. Aktif olan bağlantı türünüz de IPv4 bilgisi sizin IP adresinizi göstermektedir.
Ağ Bağlantılarını Kullanarak Ip Adresi Bulma
Öncelik ile başlat menüsüne girin. Oradan denetim masasını açın ve ağ bağlantılarım seçeneğini tıklayın. Modem üzerinden IP adresi değiştirmek için, en basit yol modeminizi bir kaç dakikalık kapatıp tekrar açmaktır. Modemin power kablosunu tamamen modemden çekin. Böylelikle ekstra bir ayar yapmadan IP adresiniz değişmiş olacak.
IP Adresi Nasıl Bulunur, statilk IP adresi, her zaman bir değişikliğe uğramadan sabit kalan IP adresidir. Dinamik IP adresi de, internete her bağlanmanız da, servis sağlayıcı tarafından, o anda müsait olan IP’in size geçici olarak verilmesi sonucu ortaya çıkan IP adresidir. statik IP adresi bilgisayara yönetici tarafından manuel olarak tanımlanır. Dinamik Ip adresi ise, sunucu yazılımı tarafından, otomatik olarak tanımlanmaktadır. Eğer ki sizin de IP adresi nasıl bulunur, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. IP adresi nasıl bulunur, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da IP adresi değiştirme yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Youtube Mail Adresi Ne?