Süt Açıldıktan Sonra Kaç Günde Tüketilmeli? Süt dolapta kaç gün kalır? Açılmış paket süt dolapta kaç gün kalır? Hakkında merak ettikleriniz yazımızda.
Süt Açıldıktan Sonra Kaç Günde Tüketilmeli? Süt dolapta kaç gün kalır?
Paket süt ambalajından açıldığın da dayanma süreleri de kısalmaktadır. Bu süre ise 1 ila 2 gün arasında değişmektedir. Yazımızın içeriğin de, siz dostlarımız için süt dolapta kaç gün kalır? ve açılmış paket süt dolapta kaç gün kalır? Sorularının cevaplarını ayrıntılı olarak bulabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Süt açıldıktan sonra kaç günde tüketilmeli?
UHT sütler paketi açılmadan, oda ısısın da 3 ay muhafaza edilebilir. Paketi açıldıktan sonra, UHT sütler de, buzdolabın da muhafaza etmek koşulu ile 1 hafta içinde tüketilmelidir. Pastörize edilmiş sütler buzdolabın da 4/5 derece de yaz mevsimin de 1 gün, kış mevsimin de ise 2 ila 3 gün saklanabilir. Oda ısısın da süt muhafaza edilmez. Uzun ömürlü süt yani UHT ise, paketin açılmaması koşulu ile, oda sıcaklığın da 4 ay saklanabilir. Marketlerden alınan sütlerin paketi açıldıktan sonra ömrü de kısalmaktadır. O yüzden açıldığın da, 1 ila 2 gün içinde tüketilmesi gerekmektedir. Süt çabuk bozulan gıdadır. Bozuk olarak tüketildiğinde ise sağlığa zarar vermektedir. Yazımızın devamına giderek süt açıldıktan sonra kaç günde bozulur? ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz.
Açılmış Paket Süt Dolapta Kaç Gün Kalır?
Süt Dolapta Kaç Gün Kalır?
Marketten aldığınız UHT sütler, paketi açılmadan mutfak dolabın da yaklaşık olarak 4 aya kadar muhafaza edilebilir. Yalnız UHT sütlerin paketi açıldıktan sonra kesinlikle buzdolabına koyulmalıdır. Sütün paketi açıldığın da, ömrü 1 ila 2 gündür. Bu nedenle sütün paketi açıldığında, en fazla 3 gün içinde tüketilmelidir. Pastörize sütler ise, duzdolabın da muhafaza edilmelidir. Sütün paketi açıldıktan sonra, 2 gün içinde tüketilmesi lazım. Sütün paketi açıldıktan sonra, mutlaka buzdolabın da muhafaza edilmelidir. Çiğ sütler ne soğuk, ne sıcak ortamlar da bırakılmamalı. Oda ısısında yaklaşık olarak 5 ila 6 saatten fazla bekletilmemelidir. Çiğ sütler buzdolabın da 48 saat, yani 2 gün bekletilebilir. Çiğ sütler kaynatıldıktan sonra 12 saat içinde tüketilmesi gerekmektedir.
Sütün Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?
– Tadına bakarak,
– Renk değişimine bakılır,
– Kokusuna bakılır,
– Kıvamına bakılır.
Sütlerin bozulup, bozulmadığını anlamanın yolu tadına bakmaktır. Süt eğer ki, bozulmaya yüz tutmuş ise tadında bir takım farklılıklar olmaktadır. Eğer tadına baktığınız da, ekşi, acımsı vede yanık gibi bir tadı var ise süt bozulmuş olmaktadır. Sütün tadına baktığınız da, mutlaka tükürün ve ağzınızı suyla çalkalayın. Bozulmuş sütler kesinlikle tüketilmemeli. Sütün bozulduğunu anlamak için, sütün rengine bakabilirsiniz. Sütün rengi normal de beyaz olmaktadır. Yalnız sütün rengi sarılaşmaya başladı ise, sütün bozulmaya başladığını anlayabilirsiniz. Süt eğer bozulmaya devam ettikçe, sarı rengini mavi vede kırmızı renge bırakmaktadır. Eğer ki süt beyazdan başka bir renge döndü ise, kesinlikle tüketilmemeli. Süt, bardağa boşaltıldığında üzeri köpük köpük olmuş ise, bu durum da sütün bozulduğunu işaret etmektedir. Sütler çabuk bozulmaya meyilli gıdalardır. Sütün paketini açtıktan sonra, buzdolabına koyun. Eğer unuttuysanız buzdolabına koymayı, süt kısa sürede bozulur. Sütün bozulup, bozulmadığı kokusundan anlaşılmaktadır. Süt eğer yeni bozulmaya başladı ise, ekşimiş kokmaya başlar.
Bozuk Süt Nasıl Olur?
Süt, uzun süreden beri bozuk ise, çok ağır hatta balık kokusuna benzer kokmaya başlamaktadır. Süt normal de akıcı vede sıvı kıvamda olmaktadır. Süt bozulmaya başladığın da, sıvılığını kaybeder vede katılaşıp yoğunlaşmaya başlamaktadır. Çok bekletilip bozulan süt, sıvılığını tamamen kaybeder ve yoğurt gibi olmaktadır. Eğer sütün bozulup bozulmadığını anlamadı iseniz, sütü bir tasa koyun ve kısık ateşe alın. Süt dibe çöküp, topak topak oluyor ise büyük ihtimalle bozulmuştur. Kesinlikle sütü tüketmeyin.
Süt Açıldıktan Sonra Kaç Günde Tüketilmeli, bozulmuş süt tüketmek gıda zehirlenmelerine vede bağırsak enfeksiyonlarına neden olabilmektedir. Gıda zehirlenmesin de göz kararması, baş dönmesi, mide krampları, kusma, ishal vede ateş belirtileri gözlemlenir. Bu durumların hafif seyretmesin de ise bol su ya da yoğurt tüketimi ile rahatsızlık geçebilmektedir. Eğer ki sizin de süt açıldıktan sonra kaç günde tüketilmeli, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Süt açıldıktan sonra kaç günde tüketilmeli, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da süt açıldıktan sonra kaç günde tüketilmeli yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Toprak Çömlekteki Suyun Sağlığa Faydaları