Kardiyonun Vücuda Faydaları Nelerdir?

Kardiyonun Vücuda Faydaları Nelerdir? Kardiyo Nedir? Kardiyo çeşitleri nelerdir? Hakkında bilmeniz gereken bazı bilgilere ulaşabilir ve öğrenebilirsiniz.

Kardiyonun Vücuda Faydaları Nelerdir? Kardiyo Nedir?

Kardiyonun Vücuda Faydaları Nelerdir
Sayfa İçeriği: Kardiyonun Vücuda Faydaları Nelerdir

Yunanca da kalp anlamına gelen kardiyo, kalp vede kan damarları ile birlikte vücudun dolaşım sistemini de ifade etmektedir. Bu egzersiz damar, kalp vede akciğerleri yüksek tempo da çalıştırmak da vede güçlendirmektedir. Bu egzersizler arasında yer alan yüzme, koşu, ip atlama, yürüyüş vede tenis gibi sporlar kalp ritmini yükselterek, nefes alışverişini hızlandırır. Yazımızın içeriğinde, siz değerli dostlarımız için kardiyo nedir? ve kardiyo çeşitleri nelerdir? Sorularının cevaplarını ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz. Peki Kardiyonun vücuda faydaları nelerdir?

Vücutta hücreler ihtiyaç duyduğu oksijeni vede besin maddelerini, dolaşım sistemi içinde yer alan kandan almaktadır. Aynı zamanda da metabolizmaları sonucu, meydana gelen karbondioksidi vede atık maddelerin atılım organlarına yönlendirmesi için kana göndermektedir. Kanın, tüm bu görevleri yerine getirebilmesini sağlayan sisteme de, dolaşım sistemi denmektedir. Kardiyo egzersizleri, kardiyovasküler sistemin kuvvetlenmesine yardımcı olabilecek, çeşitli egzersizleri barındırmaktadır. İp atlama, bisiklet, yüzme vede koşu kardiyo egzersizleri arasında bulunmaktadır. Bu tür egzersizler ise nefes alıp verme sıklığının artmasına yol açmakta. Bu durum ise kişinin kalp atışın da hızlanmaya vede buna bağlı olarak da hücrelerin dha fazla yağ yakmasını sağlar. Yazımızın devamına giderek kardiyonun vücuda faydaları ile ilgili bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.

Kardiyo Çeşitleri Nelerdir?

Kardiyonun Vücuda Faydaları

Kondisyonu artırır,
Yağ yakımının hızlanmasını vede metabolizmanın daha iyi çalışmasına yardımcı olur,
Uyku kalitesini artırarak, daha iyi uyku sağlar,
Damar tıkanıklığı oluşumunun önüne geçmekte,
Stres vede depresyonu azaltmaya destek verir,
Kalp vede dolaşım sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur,
Bağışıklık sisteminin harekete geçmesini sağlayarak, hastalıklara karşı direnci artırır,
Ağırlık antrenmanlarıyla desteklendiğinde performansı artırmaya destek olur,
Kan şekeri seviyesinin kontrol edilmesine yardımcı olur,
Kalp hastalıkları riskini azalmakta,
Yaşlanma etkilerini geciktirmeye destek verir,
Düzenli nefes alıp vermeye destek verir ve akciğer fonksiyonlarının iyileşmesine katkı sağlar,
Doğru beslenme vede antrenman programları ile birlikte yürütüldüğünde kilo vermeye yardımcı olur.

Kardiyo Çeşitleri

LISS Kardiyo,
HIIT Kardiyo,

Kardiyo egzersizlikleri kilo vermek vede sıkılaşmak gibi çeşitli amaçlar doğrultusun da yapılabilmektedir. Spor salonuna ulaşımı ya da vakti olmayan kişilerin, evde yapabileceği bir çok kardiyo hareketleri vardır. Bu egzersizler, bir kaç ekipman desteği ile yapılabileceği gibi, yalnızca vücut ağırlığı tercih edilerek de yapılabilir. Mesela; Mountain climber, Knee Up, Squat vede mekik gibi hareketler, ekipman gerektirmemeleri ile evde yapılabilecek kardiyo egzersizleridir. Evde uygulanacak kardiyo egzersizleri, doğru vede düzenli biçimde yapıldığın da kilo kaybını sağlamaya vede sıkılaşmaya yardımcı olur. Bu nedenle de, düzenli yapılan kardiyo vede diyet programıyla antrenmadan maksiyum verim almak mümkün. Evde bu egzersizleri yaparken set vede dinlenme aralıkları düzenli biçimde takip edilmeli. Evde uygulanan kardiyo öncesin de ve sonrasın da germe hareketleri ısınmak vede vücudu hazırlamak lazım. Kardiyo egzersizlerine doğru teknikle hazırlanarak vede hareketleri doğru şekilde yaparak oluşabilecek sakatlık risklerinin de önüne geçebilirsiniz.

Evde Kardiyo Nasıl Yapılır?

Evde uygulanan kardiyo egzersizlerin de kas vede metabolik sistemi zorlamayan, basit egzersizleirn uygulanması tavsiye edilmektedir. Kassal dayanıklılığı artıran vede kuvvet de devamlılığı sağlayan hareketler uygulanmalıdır. Mesela; 15/20 tekrar ile uygulanan 8 ila 10 hareket barındıran egzersiz programı, evde uygulanan kardiyo antrenmanları için uygun görülmektedir. Hafta da 3 veya 4 defa, 30 ila 40 dakika aralığı, evde uygulanacak egzersizler için ideal kardiyo süresi tercih edebilirsiniz.

Kardiyonun Vücuda Faydaları Nelerdir, kardiyo egzersizleri, kalp vede akciğeri yoğun tempo da çalıştırarak, kişinin nefes alışverişini daha düzenli hale getirir. Kalbin ise daha sağlıklı, kan pompalamasına olumlu etki sağlar. Eğer ki sizin de kardiyonun vücuda faydaları nelerdir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Kardiyonun vücuda faydaları nelerdir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da kardiyonun vücuda faydaları yazımızdan haberdar edebilirsiniz.

Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Isıtılıp Tekrar Tüketilmemesi Gereken Yiyecekler

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kardesiz Blog Logo
DMCA.com Protection Status
Copyright © 2014 - 2024 Kardesiz Blog Designed