Narsist Kişilik Neden Gelişir? Narsist Kişilik Bozukluğu Belirtileri Nelerdir? Narsist kişilik bozukluğu nedenleri ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
Narsist Kişilik Neden Gelişir? Narsist Kişilik Bozukluğu Belirtileri Nelerdir?
Narsist bozukluğunun meydana gelmesin de 0 ila 6 yaş dönemi oldukça önemlidir. Bu çağ da çocuk aile bireyleri ile iletişim de olmaktadır. Özellikle de annesi ile kurmuş olduğu iletişim, çocuğun bireysel gelişimin de vede sonra ki yaşamın da oldukça etkilidir. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için narsist bozukluğu belirtileri nelerdir? ve narsist kişilik bozukluğu nedenleri hakkında bazı bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilir ve öğrenebilirsiniz. Peki Narsist kişilik neden gelişir?
Çocuğun ailelerin beklentilerini karşılaması gerekmekte ve aile bireyleri çocuğunu kendi beklentilerini karşılaması amacı ile belirli seviyede tutmaktalar. Yalnız aile bunu bilinçsiz biçimde yapmakta. Çocuk ailesi için en zeki, en başaralı vede en uslusu olmalı. Böylelikle çocuk kendi potansiyeli ile varlığını gösteremez. Bu durum da ise kendi kendine karar vermek de zorluk çekmeye başlar. Narsist bozukluğunun kökenin de, çocukluk çağların da ailenin yeteri kadar eş duyum göstermemesi vede çocuğun doğru aile ortamın da yaşamın düş kırıklıkları vede güçlükleriyle yeteri kadar karşılaşmaması oluşturmaktadır. Aile bireylerinin çocuğunu her durum da aşırı abartmaları ve pohpohlamalarıyla büyüyen çocuk, bundan dolayı da aşırı biçim de büyüyen bir öz benlik duygusuna sahip olmaktadır. Böylelikle tüm bu durumlar, narsizmin gelişimin de büyük rol oynamaktadır. Narsist bireylerin geçmişlerin de, çocukluk dönemlerin de gerçekleşen duygusal ihmaller yer almakta. Yazımızın devamına giderek narsist kişilik bozukluğu ile ilgili daha fazla bilgilere ulaşabilir vede öğrenebilirsiniz.
Narsist Kişilik Bozukluğu Belirtileri Nelerdir?
Narsist Kişilik Bozukluğu Nedir?
Narsist, benmerkezcilik, empatiden mahrumiyet vede öz-önem duygusu ile birlikte karakterize olan kalıcı iç deneyim vede davranışlardan oluşmaktadır. İşlevsellik açısından kişinin karakterin de, önemli bozulmalara neden olur ve buna bazı farklı patolojik karakter özellikleri de eşlik etmekte. Farklı kişilik bozuklıklarında ki gibi, narsist bozukluk da sosyal ortam, aile vede arkadaş ilişkileri olmak üzere değişik alanlar da kişinin vede etrafında ki insanların hayatını negatif olarak da etkilemektedir.
Narsist Kişilik Bozukluğu Belirtileri
– Üstün ihtişamlarını desteleyen fantezi dünyası,
– Aşırı kendini beğenmişlik,
– Mutlak hak anlayışı,
– Sürekli övgü vede hayranlık,
– Sürekli aşağılama, küçümseme vede zulüm.
Narsist kişilik bozukluğu tanı yöntemi, yalnızca kaliteli psikiyatri doktorunun yardımı ile uygulanmaktadır. Bu tanının yapılabilmesi için narsist kişinin; Dikkat çekme, büyük öznellik duygusu, empati, merhamet, ilişkiler de olmak üzere farklı alanlarda ki, kişilik işlevlerin de bozukluklar sergilemesi lazım. Kişilik işlevlerin de rastlanan bozukluklar vede kişilik fonksiyonlarının dışa vurumu da, zaman için de, çeşitli durumlar karşısın da istikrarlı biçimde seyretmeli. Bu davranış bozuklukları uyuşturucu maddeden ya da tıbbi durumdan dolayı kaynaklanmamalıdır.
Narsist Kişilik Bozukluğu Nedenleri Nelerdir?
– Güvenilmez ebeveynlik,
– İstismar ya da travma,
– Ebeveynler de aşırı hoşgörü,
– Aşırı övgü,
– Kişiyi onaylayıcı bir ortamın olmaması.
Narsist Kişilik Bozukluğu Nasıl Tedavi Edilir?
Narsist kişilik bozukluğu hastalığı olan kişiler güçlükle terapiyi kabul eden kişilerdir. Kişilere göre, bir terapiye dahil olmak zayıflığın göstergesi olarak benimsenmiştir. Bu nedenle de, temel sebebin ruhsal sorunları olduğunu idrak edemezler vede terapiye gitmeyi kabul etmezler. Terapiye gittiklerin de ise genellikle; Kaygı, depresyon, panik atak, boşluk hissi, mutsuzluk, cinsel problemler, aile içi çatışmalar ve başarısızlık gibi üstünlüklerini tehdit eden durumların varlığı oluşmaktadır.
Narsist Kişilik Neden Gelişir, narsist kişilerin davranışlarını, çok daha iyi anlamasına daha yerin de bir öznellik duygusu oluşturmalarına vede davranışlarını çok daha iyi kontrol etmelerine fayda sağlayabilecek bazı tedavi yöntemleri de vardır. Bunların başlıcaları; psikotrop ilaçlar, bilişsel davranışçı terapi ve bireysel psikodinamik psikoterapi gibi. Eğer ki sizin de narsist kişilik neden gelişir, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Narsist kişilik neden gelişir, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da narsist kişilik bozukluğu belirtileri yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Halsizlik Neden Olur?