Nasır Kökü Nasıl Çıkarılır? Nasır Kökü Temizleme Nasıl Yapılır? Nasır nedir? Hakkında merak ettiğiniz, tüm her şeyi yazımızdan öğrenebilirsiniz.
Nasır Kökü Nasıl Çıkarılır? Nasır Kökü Temizleme Nasıl Yapılır?
Nasır, derinin bir yerinde kalınlaşması vede sertleşmesine denir. Nasır genellik ile sürtünme ya da basınçtan kaynaklı derinin tek bir noktasının kalınlaşarak kendini savunmasıdır. Derinin tahriş olmasını engellemek için vücudun verdiği tepkimeye bağlı, deri için de katmanlar artmakta ve nasır oluşmaktadır. Yazımızın içeriğin de, siz değerli dostlarımız için nasır nedir? ve nasır kökü temizleme nasıl yapılır? Sorularının cevaplarını ayrıntılı olarak bulabilir vede öğrenebilirsiniz. Peki Nasır kökü nasıl çıkarılır?
Cildin bir tepkimeye karşı oluşturduğu savunmaya nasır denir. Bu tepkime genel de basınç vede sürtünmeden kaynaklı yaşanmaktadır. Bunun sonucun da, ölü deri hücreleri tek bir nokta da toplanmakta vede deri kalınlaşmaktadır. Cildin kalınlaşması, yani nasır meydana gelmesi cildin o bölgesini korumaya aldığını göstermektedir. Nasır, cildi korumak amacı ile oluşan deri kalınlaşmasıdır. Nasır, özellikle kalem tutan parmaklar da, işçiler de vede eller de sıklıkla görülebilir. Nasırın en sık oluştuğu bölge de ayak tabanı, ayak parmak araları vede parmak üstüdür. Çok sık ayak da duran vede sürekli ayakkabı ile duran insanlar da nasır meydana gelmektedir. Eller de nasır meydana gelmesinin nedeni de, iş faktörleri ya da tırnak yemenin sonucu olarak oluşmaktadır. Nasır, bazı durumlar da doğal tedavi yöntemleri ile iyileşebilmekte. Bazen de iltihap kapar vede ağrı, acı vermeye başlar. Bu durum da, kişiler yürümek de güçlük çeker vede şiddetli ağrılar yaşamaktadır. Böyle durumlar da ise nasır kökünün temizlenmesi lazım vede cerrahi yöntemle nasırlı bölge iyileştirilmektedir. Yazımızın devamına giderek nasır kökü temizleme ile ilgili daha fazla bilgilere ayrıntılı olarak ulaşabilirsiniz.
Nasır Kökü Temizleme Nasıl Yapılır?
Nasır Kökü Temizleme
Nasır, bazı durumlar da evde uygulanan doğal tedavi yöntemleri ile ya da bir takım kremler ile geçmektedir. Yalnız nasır bölge de, nasır kökü yani nidus ismi verilen bir yapı oluştu ise, bu durum tedavi edilmeyecek duruma gelmiştir. Nasır kökü iki farklı yöntemle temizlenir. Bunlar;
– Radyofrekans yöntem,
– Cerrahi yöntem.
Radyofrekans yöntem ile temizlenen nasır, lokal anestezi altın da gerçekleşir. Nasır kökünün üzerine yüksek enerji ısı dalgaları verilir vede bu ısı ile birlikte nasır kökü tahrip edilmesidir. Bu durumun sonucun da nasırın oluşturduğu acı vede ağrı yok edilir. Zaman içinde nasır yumuşar vede iyileşir.
Cerrahi yöntem ile nasır temizleme, lokal anestezi altın da, küçük bir operasyon ile nasırlı bölgenin içinde ki nasır kökü, yani nidus yapısı kesilip çıkartılır. Basit operasyondan sonra, nasırın olduğu bölgeye dikiş atılır vede iyileşme süresi başlamaktadır. Bu süreç de kişi çok fazla ayakta kalmamalı, ayağının üzerine basmaktan kaçınmalıdır. Nasırı bölgede ki doku bir müddet sonra iyileşir vede dikişler alınır. Sonuç olarak ağrı vede acı geçer. Nasır ise tamamen iyileşir.
Nasır kökünü bazı doğal yöntemler ile siz de evde temizleyebilirsiniz. Bunlardan bazıları beyaz sirke, karbonat, incir sütü, soğan, zeytinyağı, ananas kabuğu, muz kabuğu ve papatya olmaktadır. Muz kabuğunun nasırlı bölgeyi iyileştirme konusun da çok başarılı olduğu söylenmektedir. Muz kabuğu, nasırlı bölgenin üzerine yerleştirilir vede üzerine çorap giyerek ya da bir bez sararak bir gece bekletilir. Muz kabuğu nasırın yumuşatır vede kısa sürede iyileştirir. 1 kasenin içinde papatya, limon suyu ve 2 diş sarımsak güzelce karıştırılır. Bu karışım nasırlı bölgeye uygulanır ve yaklaşık 30 dakika bekletilir. Bu karışım ile nasırlı bölgede ki ölü deri atılır vede nasır yumuşar. Bekleme süreci geçtikten sonra ılık suyla nasırlı bölge yıkanır.
Nasır Kökünü Doğal Yöntemlerle Temizleme
Beyaz sirkeyi diğer sirkelerden ayıran özellik, asit oranının daha fazla olmasıdır. 1 leğenin içinde, biraz su vede beyaz sirke koyun, nasırlı bölge sirke içinde bir müddet bekletin. Beyaz sirkenin etkisi ile nasır yumuşar vede törpülenir. Karbonatın peeling özelliği vardır. Nasırlı bölge karbonat ile ovalanarak ölü hücreden arındırılır vede nasırın zamanla geçmesi sağlanır. Nasırlı bölgenin karbonatlı suda bekletilmesi vede yumuşadıktan sonra törpülenme işlemi yapılması da etkilidir.
Zeytinyağı E vitamini bakımından oldukça zengindir. Duş sonrası nasırlı bölgeye zeytinyağı ile masaj yapılmalıdır. Daha sonra nasırlı bölge yumuşayacak vede düzenli bir kaç gün yapmanın ardından nasır geçecektir. Olgunlaşmamış vede dalından yeni koparılan incirin baş kısmından süt damlacığı gelmektedir. Bu süt nasır tedavisin de kullanılan etkili yöntemlerden biri olmaktadır. Nasır bölgenin üzerine incirin sütü damlatıldığında, nasırlı bölge yumuşar vede zamanla iyileşir. Doğal antiseptik vede cilt yenileyici özellikleri ile bilinen soğan, nasır tedavinde de sıklıkla tercih edilmektedir. Soğan bir kap da ezilir ve nasırlı bölgeye koyulur. Üzerine bir bez sarılır. Bir gece nasırın üzerin de soğan bekletilir, daha sonra yıkanır. Ananas kabuğu, gece yatmadan önce nasırlı bölgeye koyulur ve bir bez yardımı ile nasırlı bölge sarılır. Sabah kalktığınız da nasırlı bölge güzelce yıkanır. Tedavi sonuç verene kadar bir kaç gün boyunca düzenli yapılır.
Nasır Kökü Nasıl Çıkarılır, nasır kökü temizleme ile ilgili doğal yöntemleri siz de eviniz de uygulayarak, nasırlı bölgeden kolaylıkla bir kaç günde kurtulabilirsiniz. Eğer ki sizin de nasır kökü nasıl çıkarılır, yazımız hakkında sorularınız varsa, bize yorum bölümünden ya da sosyal ağlarımızdan sorabilirsiniz. Nasır kökü nasıl çıkarılır, sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak, arkadaşlarınızı da nasır kökü temizleme yazımızdan haberdar edebilirsiniz.
Bizleri facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. Facebook sayfamıza gitmek için TIKLA
Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Kalp Büyümesinin Belirtileri Nelerdir?